Tak přínáším po delší odmlce další novinky. Nissan tvrdošíně odmítá sehnat auto s manuálem a vypadá to, že mě to přestalo bavit se s nima dohadovat. Tak jsem se jel projet s Toyotou GT 86 jen pro klid duše než příští měsíc udělám definitvní objednávku a ono ejhle, dopadlo to trochu jinak než jsem čekal

. Ten boxer motor je prostě božííííí. Nevím proč, ale ten zvuk na čtyřválec je naprostá nirvána. Auto je podvozkově dospělejší než mazda a hlavně se skoro nenaklání. Celkově má mnohem lepší sedačky než MX5 a pro denní fungování si to dovedu představit daleko reálněji než miniaturní mx5. Taky se tam konečně vejdu i když nemůžů mít sedačku úplně kolmo tak aby mě neboleli moje mizerný záda, ale moc tomu nechybí. Dovedl bych si představit jízdu k moři a následné vylejzání úplně v pohodě. Pravdou ale je, že MX5 má lepší fofr klacek (řadící páku) a s tím 184 koňovým motorem bude rychlejší než Toyobar a pravděpodobně i levnější na provoz o něco. Nicméně ten boxer motor mě fakt totálně rozsekal spolu s podvozkem a chováním vozu. Proti tomu je mx5 jen hračka pro děti

Ještě zkusím sehnat nabídku od Subaru BRZ, které se mě líbí o chloupek více, kůli hezčím předním světlům a pokud to bude srovnatelné, tak půjdu asi do něj. Snad nebudou mít 4 měsíční čekací dobu jak v Toyotě
PS: abych Toyobar jen nechválil, tak jsem také bohužel nechtěně musel absolhovat poskakování v koloně a s tím autem je to vcelku slušné utrpení a po hooodně dlouhé době mě to dokonce i chcíplo, tfuj tajbl málo plynu