Zkusím to zjistit, ale obávám se, že to nebude tak snadné, jak se domníváš. ESP má totiž vlastní senzory pro snímání rychlosti.goes píše:ah jo, tak jinak. Oni nemeni nastaveni ESP, oni meni schema jeho aktivace, tzn. RJ hlida rychlost, jakmile se prekroci stanoveny limit, RJ sama vyda signal a ESP se aktivuje. Do toho vstoupi program a posune napr. 30 na 130 a nic jienho se nemeni, pripadne se odstrani zaznam o automatickem spusteni.
Taky kdyz si vypnu automaticke sterace pres nastaveni v systemu auta, tak to neznaemna, ze jsem ty sterace preprogramoval.
ESP - opravdový pomocník?
Moderátor: řidičBOB
Re: ESP - opravdový pomocník?
tak to ti nevim okud bere esp rychlost, nechce se mi verit, ze jsou v aute dva snimace rychlosti jedno pro tachometr, RJ a druhy pro ESP. Nicmene jak jsem koupil, tak prodavam. A jelikoz temer vschny tyto hodnoty lze pres RJ upravovat verim, ze i ta automaticka aktivace pujde zmenit.
ESP má 4 snímače rychlosti
goes : nechci se hádat, také nevím všechno. Proto jsem psal, že to zkusím zjistit. Ono každá automobilka to může mít řešeno trochu jinak (jsou totiž i různé druhy ESP)
Naposledy upravil(a) DoubleSix dne ned 20 bře 12:51, celkem upraveno 1 x.
A jake snimace rychlosti mas namysli?
goes : ESP si bere rychlost z každého kola přes snímače ABS.
a nejsou to spise snimace otacek kol
Jsou, ale ESP si z toho vypočítává rychlost.
Ale jak říkám, mohou být ESP, co si tu rychlost berou "z tachometru", ikdyž o tom dost pochybuji.
ESP těch svých nezávislých čidel má v autě více.
Ale jak říkám, mohou být ESP, co si tu rychlost berou "z tachometru", ikdyž o tom dost pochybuji.
ESP těch svých nezávislých čidel má v autě více.
no jo, ale takto pocita rychlosti a auto nevim o tom, ze by nejake dnesni tacho melo rychlost delanou tak, ze taha lanko do prevodovky jinak ESP nema tusim krom cidlu na volantu zadne vlastni cidlo a vuziva pouze to, co je do auta dano pro jine systemy - asr, abs... vse je jen o sberu dat, vyhodnoceni a davani pokynum na dve kola, aby se pripadne pribrzdila. vse ostatni uz v aute je at tam esp je ci neni.
To je jasné, lidé si zvyknou na všechno. Je to o přizpůsobení. Jen jsem tim chtěl naznačit, že souhlasim s vlivem na řízení člověka a dávají mu pocit bezpečí. Neřikám, že je to můj případ, často vypínám abych nevypadl z řidičské ostražitosti a nudy, ale u ostatních lidí co jsem slyšel za rozhovory tak to bylo k zamyšlení.Batman píše: njn, jenze casem vetssina lidi zjisti ze ono se da jezdit i bez toho... driv se taky nepouzivaly bezpecnostni pasy, autosedacky, kondomy, cyklisticky helmy atd atd... a stejne je lidi 6+ miliard...
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem