AUDI Q7 nebo jiné 7 místné?
Re: AUDI Q7 nebo jiné 7 místné?
Ještě mě napadá LR Discovery ale nevím jak je to se spolehlivostí. I když v porovnání s 1. gen Q7 to je asi jedno
Edit: 7-místný Jeep taky existuje, jmenuje se to Commander a v kombinaci s HEMI V8 to může být zajímavé. Ale nikdy jsem to auto naživo neviděl.
Edit: 7-místný Jeep taky existuje, jmenuje se to Commander a v kombinaci s HEMI V8 to může být zajímavé. Ale nikdy jsem to auto naživo neviděl.
A neříká se právě tomuhle “oběť rodině”? Hele, bylo mi to tak nějak jasné, jenže co mi zbyde? Pokud se neobjeví nějaký zázrak, o kterém ještě nevím, tak to tak zřejmě skončí. Jen budu muset řešit, jestli se přikloním ke starší prémiovce nebo za stejnou cenu o několik let mladší Ameriku s tím, že tam nebude ten evropský komfort, na který jsem zvyklý a přijdu o dynamiku, která si ale myslím, že bude u Q7 oproti A6 stejně špatná. Fakt bych teď z fleku neuměl říct, jaké auto bych chtěl. Ideálně bych bral Q7 v benzinu, těch ale moc není a ani to prý není rozumná volba.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Nakonec vzal předFL verzi. Cca rok starou.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
-
- Dítě v autě
u nove Q7 sem zklamany z provedeni interieru - furt nejake sice slabsi pazvuky z palubovky
Stejnou věc jsem řešil 2 roky zpět a koupil jsem Land Rover Discovery. 2 roky a 50 tis. km poté jezdí každý den a bez jediného problému. Mám Disco V, ale i to předchozí je dobré. V tom mém mám V6 benzín s kompresorem, staré bych bral s tou 3.0 naftou. Tam benzínový motor nebyl. U nového Disca nebrat čtyřválce!
Alternativy byly jen Q7 a XC90, dnes bych do toho ještě přihodil BMW X7. Audi se mi nelíbilo a Volvo do toho zas nedává slušný motor.
Alternativy byly jen Q7 a XC90, dnes bych do toho ještě přihodil BMW X7. Audi se mi nelíbilo a Volvo do toho zas nedává slušný motor.
XC90 nejede a zere a kdyz se nalozi, bude to jenom horsi. Q7 mi prijde jako daleko rozumnejsi volba nebo nakej japonec pro us trh, videl jsem treba toyotu highlander a nebylo to spatny, ale jak uz nekdo psal, naka stredne velka atmosfera ve velkym tezkym aute taky moc nepojede.lambdamen píše:Stejnou věc jsem řešil 2 roky zpět a koupil jsem Land Rover Discovery. 2 roky a 50 tis. km poté jezdí každý den a bez jediného problému. Mám Disco V, ale i to předchozí je dobré. V tom mém mám V6 benzín s kompresorem, staré bych bral s tou 3.0 naftou. Tam benzínový motor nebyl. U nového Disca nebrat čtyřválce!
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Taky jsem řešil obdobnou otázku dva roky zpět. Koupil jsem XC90 T6 a už bych to znova nekoupil. Motor sice jede, ale je znát, že to není šestiválec. Spotřeba je u mě dlouhodobě cca 14,5 litru, ale to auto dostává zabrat, jezdím rychle a ne na spotřebu. Spíš mi vadí kvalita - po dvou letech a cca 45tkm už bylo auto nuceně v servisu kvůli DPF, katalyzátoru, lambdasondě - vše vyměněno. Aktuálně se rozvrzala sedačka spolujezdce (používaná cca v 50 % času), lehce se odlupují venkovní ozdobné lišty kolem oken, při zvednutí kapoty jsou zámky kapoty, resp. jejich držáky "zoxidované", místy na nich začíná rez... A nově mám pocit, že něco začíná hučet v převodovce... Nebýt těchto závad, tak je to auto v zásadě OK, při akceptaci motoru (ale s tím jsem počítal). Ale pro uvedené zkušenosti bych do Volva už znovu nešel.
Líbilo by se mi X7, nedávnu jsem testoval na víc dní s motorem 3.0d. Motor je na to auto nadoraz, jelo to hůř než Volvo T6. Ale jinak super, velmi se mi to auto líbilo. Pohodlí na 6-7 sedačce se ale nemůžu rozhodnout, jestli to náhodou v XC90 nebylo lepší. Ale jinak je X7 o dost prostornější, kromě kufru - ten mi subjektivně připadá o dost menší - resp. prostor mezi podlážkou kufru a stropem je podstatně menší, byť X7 má po podlážkou další velký úložný prostor....
Q7 jsem nejel / nezkoušel, nelíbí se mi.
Landrover Discovery jak píše lambdamen, by mohla být taky dobrá volba. Byl taky dříve ve výběru. Ale nejezdil jsem s ním.
Kodiaq - jestli si dobře pamatuji, tak 6-7 sedačka byla jen pro děti, tam skutečně moc místa nebylo. V ostatních si tam sedne i dospělý a nějaký čas tam vydrží. Navíc bude dobře držet hodnotu. Jinou variantu než RS bych kvůli výkonu asi nebral, ale je to zas nafta...
Z Amerik se mi celkem zamlouvá Escalade, ale nemám žádnou reálnou zkušenost. Ostatní Toyoty apod. se mi nelíbí...
Shrnutí - dneska bych vzal X7, ideálně M50i Ale to bude asi mimo rozpočet tazatele. Co jsem koukal XC90 ojeté jsou celkem levné (ale důvody jsem asi napsal sám výše)... Pokud je menší rozpočet, nemusí to být premiovka a nebude vadit menší prostor na 6-7 sedačce, vzal bych Kodiaq RS...
Líbilo by se mi X7, nedávnu jsem testoval na víc dní s motorem 3.0d. Motor je na to auto nadoraz, jelo to hůř než Volvo T6. Ale jinak super, velmi se mi to auto líbilo. Pohodlí na 6-7 sedačce se ale nemůžu rozhodnout, jestli to náhodou v XC90 nebylo lepší. Ale jinak je X7 o dost prostornější, kromě kufru - ten mi subjektivně připadá o dost menší - resp. prostor mezi podlážkou kufru a stropem je podstatně menší, byť X7 má po podlážkou další velký úložný prostor....
Q7 jsem nejel / nezkoušel, nelíbí se mi.
Landrover Discovery jak píše lambdamen, by mohla být taky dobrá volba. Byl taky dříve ve výběru. Ale nejezdil jsem s ním.
Kodiaq - jestli si dobře pamatuji, tak 6-7 sedačka byla jen pro děti, tam skutečně moc místa nebylo. V ostatních si tam sedne i dospělý a nějaký čas tam vydrží. Navíc bude dobře držet hodnotu. Jinou variantu než RS bych kvůli výkonu asi nebral, ale je to zas nafta...
Z Amerik se mi celkem zamlouvá Escalade, ale nemám žádnou reálnou zkušenost. Ostatní Toyoty apod. se mi nelíbí...
Shrnutí - dneska bych vzal X7, ideálně M50i Ale to bude asi mimo rozpočet tazatele. Co jsem koukal XC90 ojeté jsou celkem levné (ale důvody jsem asi napsal sám výše)... Pokud je menší rozpočet, nemusí to být premiovka a nebude vadit menší prostor na 6-7 sedačce, vzal bych Kodiaq RS...
4.4 V8 390 kW, 5.0 V8 338 kW
Ford Mustang GT 5.0, 2018, 421 koní
Bmw X3 3.0i, 2006, 231 koní
Bmw X3 3.0i, 2006, 231 koní
A já si říkal, že Volva šla nějak cenově dolů. Taky jsem upřímně koukal na XC90, ale nějak mě to neuchvátilo. Vím, že půjdu do relativně starého auta, ale i když vidám úplně ty první Q7, pořád prostě vypadají jako kloudně udělané auto. V tomhle tak trochu závidím těm, kteří si mohou dovolit nějakou tu "daily" pro sebe a jako druhé výletní pořídí velikou krávu.HOUZJ5AJ píše:Spíš mi vadí kvalita - po dvou letech a cca 45tkm už bylo auto nuceně v servisu kvůli DPF, katalyzátoru, lambdasondě - vše vyměněno. Aktuálně se rozvrzala sedačka spolujezdce (používaná cca v 50 % času), lehce se odlupují venkovní ozdobné lišty kolem oken, při zvednutí kapoty jsou zámky kapoty, resp. jejich držáky "zoxidované", místy na nich začíná rez...
Vesměs teď vše vypadá na tu Q7, jen řeším motorizaci 3.0TFSI vs 3.0TDi, všichni mě od benzinu v takovém autě odrazují i za cenu kratších tras, tak nevím.
V minulé generaci Q7 3,0 tdi jsem se před lety vezl a teda vůbec mě to neuchvátilo, takový chrochtající kostitřas, mi to přišlo.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3