Vyber auta na dlhsie cesty mondeo, megane, leon.

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Gretas
Spolujezdec

Re: Vyber auta na dlhsie cesty mondeo, megane, leon.

Příspěvek od Gretas »

Este aby som to upresnil, nemam velky rocny najazd tj bavime sa o cca 10-15kkm rocne tj netrvam uplne na dieslovom motore. Na megane mi je prave sympaticke 4-5 rocna zaruka na novom aute, v benzine 200koni a sedacky, plus bose sound system. Na druhu stranu pri Mondeo ide adaptivny tempomat az do zastavenia. A v recenziach ospevuju nizku hladinu hluku. Toto je asi hlavny rozkol, vymenit vykon, sedadla, zaruku a soundystem (megane) za tichost, velkost a lepsi adaptivny tempomat (mondeo). Resp. co sa tyka hluku tak megane je celkom pozitivne opisovany v recenziach, ale netrufam si odhadnut ako to realne je oproti mondeu pri dialnicnej rychlosti (pre mna cca 150km/h tacho).
Driver540
Spolujezdec

Re: Vyber auta na dlhsie cesty mondeo, megane, leon.

Příspěvek od Driver540 »

V tom případě dává benzínová motorizace smysl, mondeo neznám, ale megane gt 1.6TCe můžů říct, že je i dost zábavné auto, jak naladěním podvozku(co to umí v zatáčkách...paráda), naladěním 7st EDC i motorizací. Pokud přesednu třeba do konkurence od VW nevidím žádný rozdíl v kvalitě materiálů atp(spíš se mi zdá, že koncern žacal dost škudlit), sedačky bych si připlatil za alcantru.

To, že neumí zastavit s adaptivem je možná i bezpečnostního rázu, aby byl řidič v pozoru. Já osobně nejvíc využil adaptivní tempomat po rakousku kde je často 100 na dálnici, občas ocením i auto parkování a kamerka se taky hodí. Navigace je tomtom.
Odpovědět