auto s isofix na přední sedačce
Re: auto s isofix na přední sedačce
s výše uvedeným nelze než souhlasit. My jsme isofix na sedačku spolujezdce taky řešili, ale u nového auta a zmiňované Clio (i když 3dv) bylo jedno z mála, které tuto možnost nabízelo. Ani jedno z dalších provozovaných aut Laguna III a Zafira Tourer (ta má isofix jen na dvou ze sedmi sedadel), ale tímto nedisponuje a přesto radši vozím děti v nich než v Cliu. Největší využití má isofix ve spojení s vajíčkem a základnou a ta může být i ve verzi pro uchycení pásem. Větší sedačka se dá vždy připevnit jen pásem, i když je isofixová. Faktem ovšem je, že hlavně při cestě s miminem na sedačce spolujezdce, je "obsluha" špunta pro řidiče mnohem jednodušší. Větší prcek se pak dožaduje místa vpředu aby mohl navigovat
Tak renault megane grandtour toto nemá, ačkoliv na jejich stránkách uvádí opak no, škoda.
Akorát to řeším. Standartně jsem to našel jen u obou Land Roverů Discovery. Jinak například BMW X1 za příplatek.
Mercedesy to mívají jako volitelnou výbavu i s automatickým rozpoznáním umístění dětské sedačky. Tuším pro všechny modely, od nejmenšího A-Klasse po minimálně E-Klasse.
Jinak za sebe - máme 3 děti a na radu kolegy, co měl děti dříve jsme dítě na přední sedačku nedávali a ani jsem u žádného z aut ISOFIX na přední sedadlo neobjednával. A nikdo s nimi ani nejezdil na zadní sedačce. Je to proto, aby si dítě nezvykalo na to, že vedle něj někdo pořád je. Hlavně když pak přibylo 2. a 3. dítě, tak to stejně ani fyzicky nejde. Navíc to řidiče pak neláká za jízdy s dítětem v sedačce něco řešit. U protisměrné sedačky jsme vždycky dali zrcátko na hlavovou opěrku, takže jsme viděli, jestli třeba spí, ale na manipulaci je podle mě bezpečnější zastavit.
Jinak za sebe - máme 3 děti a na radu kolegy, co měl děti dříve jsme dítě na přední sedačku nedávali a ani jsem u žádného z aut ISOFIX na přední sedadlo neobjednával. A nikdo s nimi ani nejezdil na zadní sedačce. Je to proto, aby si dítě nezvykalo na to, že vedle něj někdo pořád je. Hlavně když pak přibylo 2. a 3. dítě, tak to stejně ani fyzicky nejde. Navíc to řidiče pak neláká za jízdy s dítětem v sedačce něco řešit. U protisměrné sedačky jsme vždycky dali zrcátko na hlavovou opěrku, takže jsme viděli, jestli třeba spí, ale na manipulaci je podle mě bezpečnější zastavit.
Nejdřív Pionýr, pak Favorit, Fabia, Focus, Superb, Kodiaq a teď Octavia se Superbem. Ale Pionýr mi pořád zůstal...
Audi to tiez mavaju ako priplatok. Niekde aj v serii som to videl.
RWD+atmo+maual
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
VW to ma len v T-Crosse. A Skoda za priplatok takmer vo vsetkych modeloch.
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Supra ma isofix na predni sedacceromanb píše:Zdravím,
vzhledem k brzkému přírůstku do rodiny musím najít nové auto. Specifickým požadavkem je to, aby mělo zabudovaný isofix úchyty na přední sedačce u spolujezdce. Dále kombík, další specifika asi moc nemám, jen aby to bylo auto 2011 a novější.
Díky moc
Roman
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
Mám 3 holky. To bych stál každých 7km. Tohle spadlo, podat, žízeň, nejde pohádka, potřebuje oblíct panenku do plavek protože vysvitlo slunko, nejmenší mimino podělaná atd. Furt dokola. Tak silnej psychicky nejsem.delphin píše:Mercedesy to mívají jako volitelnou výbavu i s automatickým rozpoznáním umístění dětské sedačky. Tuším pro všechny modely, od nejmenšího A-Klasse po minimálně E-Klasse.
Jinak manželce se líbí GLB, ale tam isofix vpředu není ani v příplatcích. GLC, GLE, GLS taky ne.