Rodinne auto mirne nad 300
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rodinne auto mirne nad 300
Nebyl bys první a ani poslední, co by na servisu Hnůjdaje lapl po dechu z účtované částky. Někde tu slevu dohnat musí
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Megane je přiznaný low-cost. Když teda vynecháme Fluence a celou Dacia. Ale na druhou stranu nic proti. Motor 1.6i je dost historická záležitost. V aktuálních nových modelech je už s šestikvaltem. Tak snad to nebude točit na dálnici tolik jako 5MT. Já jsem jel s 1.6i 5MT a ten motor je v kabině příliš hlučný. 1.2TCe je proti tomu jako z jiného století. Teda on vlastně z jiného století ten motor je. Pokud Megana, tak bych zkusil sehant 1.2TCe. Výhoda <> je nyní 5 let záruka s tím, že každý rok je nějaká optická kontrola vozu v ceně cca 600 CZK a jednou za dva roky nebo 30000km je "velký" olejový servis za nějaké akceptovatelné peníze (cca 4000 CZK).
U Hnůjdaje bych jako základní použitelnou motorizaci považoval 1.6GDI 99kW. Pozor na ceny pravidelných prohlídek, které musíš absolvovat, abys měl uznanou záruku. 7000 CZK za "velký" servis není u H žádný problém. A dále pozor na ceny náhradních dílů, pokud plánuješ mít auto déle, než je záruka. Jsou tam často dramatické násobky cen běžných věcí proti např Škoda/Seat. Moc se o tom zatím neví nebo spíš nemluví.
U Hnůjdaje bych jako základní použitelnou motorizaci považoval 1.6GDI 99kW. Pozor na ceny pravidelných prohlídek, které musíš absolvovat, abys měl uznanou záruku. 7000 CZK za "velký" servis není u H žádný problém. A dále pozor na ceny náhradních dílů, pokud plánuješ mít auto déle, než je záruka. Jsou tam často dramatické násobky cen běžných věcí proti např Škoda/Seat. Moc se o tom zatím neví nebo spíš nemluví.
Ty servisky me taky zajimaly, ale tak desny castky to nebyly, vic nez u frantika, ale 1. servisku mel kolega za 2600 a druhou za 4900, musel si teda obvolat sevisy a predem z nch vyrazit cenu, ale slo to...
tohle je docela zajimave. v rodine mame jednu i20 a v dosahu 2 servisy. jeden ve vetsim meste, kde je pristup takovy nijaky a ceny na urovni, kterou znam od skodovky, hondy apod. druhy servis je v takove vetsi vesnici, kde se hosi velmi snazi a jak cenove, tak pristupem fakt boduji.řidičBOB píše:Nebyl bys první a ani poslední, co by na servisu Hnůjdaje lapl po dechu z účtované částky. Někde tu slevu dohnat musí
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
já mluvím o jednom konkrétním v Pze, kam jezdí záchranka vcelku často
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
shodou okolností byl dneska brácha na 2.servisu po 60tkm s i40 1.7crdi a stálo ho to 7400,-,měnil se olej,všechny filtry,stírátka nový,servis klimy a kontrola x blbostí...U Fluence by mě to stálo podobně v autorizovaném servise,pokud bych bral standardní cenu.
Fluence 1.6 16v
E46 330ci "roofless"
E46 330ci "roofless"
Resit zda garancka stoji 5, 7 nebo 10k je pri celkovych nakladech na auto nesmysl. Chapu, pokud nekdo najede 5.000km rocne, ze to hodi nejake %, ale pri beznem najezdu treba 15.000km rocne to je plivnuti. Na palivu za 20.000km dam 50.000kc, 1/3 gum, havarijko + ruceni tak 15.000kc, a hlavne ztrata ceny v prvnim roce tminimalne! 50.000km. Tak rozdil v cene prohlidky jsou nejake 3%?
tohle jsem slysel o Hyundai na Butovicich... Ovsem ted jsem videl na vlastni oci ucet za 1. garancku i30 1950 Kc, takze to jde i levneji, staci chvile na telefonu...řidičBOB píše:já mluvím o jednom konkrétním v Pze, kam jezdí záchranka vcelku často
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
otázkou je, kolik dealerů zůstane po "velkém třesku"
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Otazka je spis jak dlouho jeste zustane VV…
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/