Sportovní vzduchový filtr.
-
- Řidič začátečník
Re: Sportovní vzduchový filtr.
mám na šiškách od K&N najeto asi 50 tkm - každý rok jsem to čistil a impregnoval.
- zasrání klapky, potrubí nebo čidel = 0. Chápu, že to může nastat, ale pouze v případě, že to někdo tou sračkou přecáká...
ad podpálení ventilů, zatím všechny sady, které jsem viděl zachovávaly všechna čidla., takže si moc nedovedu představit, jak by to mohlo nastat, ani jsem o tom nikdy neslyšel.
Jinak mě těší, že poznatky ing. Jandy se shodují s mými (krom toho zasírání olejem)
- zasrání klapky, potrubí nebo čidel = 0. Chápu, že to může nastat, ale pouze v případě, že to někdo tou sračkou přecáká...
ad podpálení ventilů, zatím všechny sady, které jsem viděl zachovávaly všechna čidla., takže si moc nedovedu představit, jak by to mohlo nastat, ani jsem o tom nikdy neslyšel.
Jinak mě těší, že poznatky ing. Jandy se shodují s mými (krom toho zasírání olejem)
Nejčerstvější zkušenost mam po koupi 1er, kde byla od posledního servisu cca 4000 km vložka KN. Při remapu jednotky (+ další 3000km) nebyla diagnostikována zadna závada, ale průběh výkonu z brzdy byl "chlupatej". Objevena total zasrana váha vzduchu od impregnacniho oleje. Nutná výměna.
Btw. Mel bych na prodej KN filtr na N47B20.
Btw. Mel bych na prodej KN filtr na N47B20.
RWD
Ja mam s kn vlozkou do origo airboxu najeto na jednom aute +-78 000km za sest let a na druhem aute cca 6 tisic za necely rok. (prvni auto 1.4 benzin, druhy 1.0 benzin) Kazdych cca 8 000km cistim a impregnuji. Zatim zadny problem ani na jednom aute. co se tyce efektu - je to hlavne pocit a mozna trosicku jiny ten zvuk, ale oboji uz tady padlo
Mirek
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
- hothatchshop.cz
- Autoškolák
- Kontaktovat uživatele:
On každej dává K&N, protože lidi pořádně nic jinýho neznaj. Pak se občas stane to s tim olejem na čidle váhy vzduchu, když to člověk přežene s impregnací. Jsou sportovní filtry, který tímhle vůbec netrpí. Třeba filtry na bázi polyuretanový pěny. Ty se nemusej impregnovat.
E85
...alias BHudak na AR
...alias BHudak na AR
hh: Hoď sem prosím nějaký odkaz na ten polyuretan - vůbec nevím o co jde. Díky.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
- hothatchshop.cz
- Autoškolák
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to zhruba takhle:
Dělá to několik firem. Na tvoje auto bych asi uměl i nějakej kit s tímhle filtrem.
Dělá to několik firem. Na tvoje auto bych asi uměl i nějakej kit s tímhle filtrem.
E85
...alias BHudak na AR
...alias BHudak na AR
Mám teď na autě fungující a odzkoušený BMC CDA takže o změně neuvažuju, jen mě to zaujalo. Myslím, že jestli se mi kapku zasere sání případnýma únikama není pro mě až tak rozhodující, váhu vzduchu nemám a stejně to nechávám pravidelně čistit. Ale zajímá mě ta technologie.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
- hothatchshop.cz
- Autoškolák
- Kontaktovat uživatele:
jojo, BMC je dobrý Všude píšou, že to jsou filtry, který se používají v F1. Jestli je to tak, to nevím. Ale mělo by to být propustnější a s lepšíma filtračníma schopnostma bez nutnosti impregnace olejem. Já se tím zatím ještě pořádně nezabýval, takže až tak do podrobna tohle neznám. Ale dělaje to firmy Pipercross, RamAir-filters a tak.
E85
...alias BHudak na AR
...alias BHudak na AR
Mam KN v aute, protoze jsem ho tam mel kdyz jsem ho koupil. Nicmene nemam uz impregnaci a radsi tam dam bezny filtr. Nejsem si jisty, ze bych ho umyl a impregnoval presne jak je pozadovano a nechci u citliveho motoru davat dalsi zelizko do ohne.
Jaky vliv na vykon/spotreby/chod to ma ale rict nedokazu. Kdyz tam rozdil bude, muzu se k nemu zas vratit.
Jaky vliv na vykon/spotreby/chod to ma ale rict nedokazu. Kdyz tam rozdil bude, muzu se k nemu zas vratit.