Voskování/leštění
Re: Voskování/leštění
Voskovat je treba v garazi Kdyz to delate venku, lita obvykle okolo spousta drobneho prachu, ktery se prilepi na vosk a brusny efekt je vetsi nez zadouci
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
Skanz3n
V garazi mam prachu vic nez venku
Jinak jsem si nechal udelat u autolakyrnika nejakou opravu laku.Rikal neco o 3 ruznych pastach ci co a je pravda, ze efekt t ma dfle me poradny. Kamarad to dela tak po 2 letech na sve stare astre a ta vypada, co se laku tyce , porad pekne. Akorat je to dost drahy.CCa 4 tis za auto prum.velikosti
Jinak jsem si nechal udelat u autolakyrnika nejakou opravu laku.Rikal neco o 3 ruznych pastach ci co a je pravda, ze efekt t ma dfle me poradny. Kamarad to dela tak po 2 letech na sve stare astre a ta vypada, co se laku tyce , porad pekne. Akorat je to dost drahy.CCa 4 tis za auto prum.velikosti
Proc mi vyber noveho auta uz neprinasi radost?
drž se tématu (zbytek po soukromé zprávě )vasco píše:Co fotka tý štěrbiny, co myje toho golfa?
Bond007 píše:
premyslel jsem co uprimneho napsat... vyslo mi - jste vazne kurvy
PJ o 1M:
Na rovinkách jako by se ji nelíbilo, do zatáček se ale pokládá ochotněji než dámy z E55 do postele.
PJ o 1M:
Na rovinkách jako by se ji nelíbilo, do zatáček se ale pokládá ochotněji než dámy z E55 do postele.
Pokud má OT formu fotky pěkné baby, tak nejsem proti
Jinak teda přemejšlím, jestli zkusit lepší vosk (třeba Turtle), nebo se s tím holt smířit.
Jinak teda přemejšlím, jestli zkusit lepší vosk (třeba Turtle), nebo se s tím holt smířit.
MX-5 NB 10th AE, ex BMW E46 323i
asi neřešit...já byl jednou tak schizofrenní, že když jsem byl nucen po čerstvém voskování parkovat pod kvetoucí borovicí tak mne nenapadlo nic lepšího než toto ...metaljohn píše:Pokud má OT formu fotky pěkné baby, tak nejsem proti
pak jsem to nazval zpětně jako umělecké dílo : Ochrana především neboli šprcka na Z4
Bond007 píše:
PJ o 1M:
PJ o 1M:
tak to je hustý to je taková ta folie, co se používá při malování apod.?
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III
Fordem tam, vlakem zpátky!
Fordem tam, vlakem zpátky!
hej hejDeli píše:tak to je hustý to je taková ta folie, co se používá při malování apod.?
a když by jsi viděl jak se k tomu díky statické elektřině přílípla
Bond007 píše:
PJ o 1M:
PJ o 1M:
Tak toto uz roky neriesim, autoumyvarka a program s voskom a aktivnou penou
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
-
- Spolujezdec
- Kontaktovat uživatele:
Je to tvrdou vodou vodou. Idealni je jezdit na takove myci boxy, kde je program deminaralizovana voda/destilovana/osmoticka, je jedno jak se to jmenuje, podstatne je, ze to je cista voda bez niceho a kdyz ti uschne na laku, tak po ni nic nezustane.metaljohn píše:Měl bych malej dotaz - když auto navoskuju a za pár dní jedu na wapku, tak po uschnutí mám na autě bílý kapky...dělá vám to taky? Stačí třeba koupit dražší vosk, nebo je to prostě vlastnost? Mám Sonax Hard Wax cca 180kč/250ml.
Bez vosku ti to s nejvetsi pravdepodobnosti nedela proto, ze voda nedela na nevoskovanem laku kapicky, a kdyz uschne, tak nemas hromadu vyraznych malych bilych vodnich spotu, ale jakoby jeden obri velmi tenky, ktery jakoby neni videt... Nebo to bych si aspon tipnul
Jinak ta osmoticka voda je to perfektni pro myti auta treba jen tak jako rychly oplach - jelikoz jako detailer mam navoskovano poctive permanentne, tak se da 90% spiny umyt jenom tlakem (proste to z toho vosku pekne odlitava), a treba v zime to tak staci (kdyz jezdim na verejne wapky, tak jine programy ani nepouzivam).
Lidem, kterym jsem auta lestil/voskoval, tak jsem poradil to stejne a nemuzou si to vynachvalit. Co do cistoty to sice nenahradi kartace, ale co do setrnnosti k laku je to o milion procent lepsi, oni jen jednou za cas prijedou ke mne na poradne umyti a auto je zas jak ze salonu
Jinak to si tu vodu lze delat i doma, ale to uz je asi spis pro nadsene detailery nez pro normalni lidi: http://www.detailingblog.cz/domaci-vyro ... -myti-aut/
Mám dotaz, pokud si nechám auto navoskovat, můžu ho hned vzít cca 400 km po dálnici nebo by si vosk měl "sednout" několik hodin?
Díky.
Díky.