Ta vysílačka se dá i vypnoutpjanda píše:Znam zejmena ty z Mostu z jinych akci a co ti jsou schopni rikat za nesmysly...
Školy smyku a podobne srandy
Moderátor: řidičBOB
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Školy smyku a podobne srandy
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
-
- Autoškolák
Mě by spíš zajímalo, co tam říkají za nesmysly. Někdo kdo to absolvoval, nějaké postřehy?
Škola smyku pro nejširsí veřejnost by podle mě měla sloužit především k řešení krizových situací. Tj. schopnost poradit si s náhlým smykem, umět krizově brzdit nebo se vyhnout za různých podmínek apod.
Finesy v podobě meziplynů při brzdění, powerslidů atd. už podle mě patří spíše do závodnické školy
Ale odmazávání bodů díky návštěvě polygonu žádnou logiku nemá, to je jen bohapustá lobbistická komerce
Finesy v podobě meziplynů při brzdění, powerslidů atd. už podle mě patří spíše do závodnické školy
Ale odmazávání bodů díky návštěvě polygonu žádnou logiku nemá, to je jen bohapustá lobbistická komerce
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
A to, podle mne, Most plní do puntíku.Vana píše:Škola smyku pro nejširsí veřejnost by podle mě měla sloužit především k řešení krizových situací. Tj. schopnost poradit si s náhlým smykem, umět krizově brzdit nebo se vyhnout za různých podmínek apod.
Jasně, jsou situace, které bych třeba řešil jinak než jak říká instruktor, ale jeho řešení je/bylo vždy ve všeobecné rovině - tzn. při správné aplikaci je funkční jak pro lamy, tak pro zkušenější.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
goes & jarka: Ja tak uplne nesouhlasim. Vnimam narazku na me , ale ja tyto kursy opravdu nechapu jako skoly sportovni jizdy. Presto ale musi take ucit ridit, nejde jen rici "az se vam to urve, vymacknete spojku, dejte konta a cekejte, az se to srovna", paklize to ma byt opravdu prospesny kurs, musi jit take trochu po prevenci, tj. ucit lidi ridit citlive na povrchu s nizkou adhezi tak, aby se jakeko "urvani" nejlepe nekonalo. Jinak pekne predpisove s vyslapnutou spojkou doklouzete do kamionu v protismeru...
Mam na toto opravdu trochu komplexnejsi pohled a instruktori obvykle nikoli. Ale coz, pripravuji vlastni, trebaze online kurs, ktery zacne u uplnych zakladu a skonci az nekde u specialitek Ano, bude zamerem v prve rade na to jak ovladnout sve auto na sto procent, ale kdyz nekdo skonci u tretiho dilu... Bude proste vrsit know-how postupne, kazdy v nem muze narazit na svuj limit jinde a mel by si z toho stejne neco odnest.
Tedy snad to tak bude fungovat A snad to i dopisu...
Mam na toto opravdu trochu komplexnejsi pohled a instruktori obvykle nikoli. Ale coz, pripravuji vlastni, trebaze online kurs, ktery zacne u uplnych zakladu a skonci az nekde u specialitek Ano, bude zamerem v prve rade na to jak ovladnout sve auto na sto procent, ale kdyz nekdo skonci u tretiho dilu... Bude proste vrsit know-how postupne, kazdy v nem muze narazit na svuj limit jinde a mel by si z toho stejne neco odnest.
Tedy snad to tak bude fungovat A snad to i dopisu...
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
Skanz3n
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Ale v tomto ohledu nejsme raritou...Vana píše: Ale odmazávání bodů díky návštěvě polygonu žádnou logiku nemá, to je jen bohapustá lobbistická komerce
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
To zase nesouhlasím já - prevence je jedna věc, ale na druhou stranu řidič musí vědět, jak se auto bude chovat, až se to utrhne - vlastní chybou nebo prostě okolnostma. A je lepší, pokud si řidič takovou situaci nacvičí na polygonu než když ho to potká poprvé na silnici v plném provozu...pjanda píše: Presto ale musi take ucit ridit, nejde jen rici "az se vam to urve, vymacknete spojku, dejte konta a cekejte, az se to srovna", paklize to ma byt opravdu prospesny kurs, musi jit take trochu po prevenci, tj. ucit lidi ridit citlive na povrchu s nizkou adhezi tak, aby se jakeko "urvani" nejlepe nekonalo. Jinak pekne predpisove s vyslapnutou spojkou doklouzete do kamionu v protismeru...
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Bob: Vsak ja nepopiram, ze takovy kurs ma naucit resit vznikle problemy, to jiste ma, jen rikam: musi jit dale a ucit ridice i zachazet s autem tak, aby se do techto situaci vubec nedostal. A to tomu chybi.
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
Skanz3n
to ten systém nijak neomlouvářidičBOB píše:Ale v tomto ohledu nejsme raritou...Vana píše: Ale odmazávání bodů díky návštěvě polygonu žádnou logiku nemá, to je jen bohapustá lobbistická komerce
souhlaspjanda píše:Bob: Vsak ja nepopiram, ze takovy kurs ma naucit resit vznikle problemy, to jiste ma, jen rikam: musi jit dale a ucit ridice i zachazet s autem tak, aby se do techto situaci vubec nedostal. A to tomu chybi.