Nízkonákladové auto do 55000kč
Re: Nízkonákladové auto do 55000kč
to můžem, jsem zvyklý všude vykat.. LPG má vždy ale větší spotřebu než benzín, že? Nevíš něco o motoru Z16SE? 1.6 8v (62kw) brko to rozhodně nebude, ale je to 8ventil což se mi u Opelu dost zamlouvá tu slabší verzi 8v (x16sz) mám teď v F-ku a nemám k němu jedinou výtku
Fabia II 1.9TDi
o Z16SE toho moc nevím...ale když se podíváš na tohle forum http://forum.cars.cz/opel-astra-g/index.php ,tak tam toho najdeš spoustu. Jinak LPG má většinou o 10-20 procent větší spotřebu.
Fluence 1.6 16v
E46 330ci "roofless"
E46 330ci "roofless"
děkuji ti, 1.8 16v je docela vychvalovaná a nemá o moc vyšší spotřebu, s lehkou nohou.. nechám to ještě pár dní otevřené, kdyby ještě někoho něco napadlo, ale asi se nenechám přemluvit a nějakou 16v astru vyberu
Fabia II 1.9TDi
Mám Géčkovou Astru 1.6 16V. Sám s ní jezdím poslední cca rok, ale auto je v rodině asi 10 let a mimo spotřebáku se nic zásadního nepodělalo. Jednou kompresor klimatizace a párkrát se pokakala ruční brzda (vždycky začne přibržďovat, nebo naopak pomalu přestane fungovat - asi bolest našeho kusu). Za těch 10 let provozu si nevybavuju jedinou opravdu vážnou závadu. Nikdy nás to auto nikde nenechalo.
Co se týká spotřeby, tak při relativně svižném tempu si vezme tak 7,5l/100km. Při lehké noze se dá i o litr míň, ale já nikdy nejezdil úplně na spotřebu. Olej samozřejmě papá. Je to bolístka toho motoru. Za poslední necelé tři tisíce kilometrů jsem dolíval asi litr. Je potřeba to pravidelně hlídat, jinak bys mohl i zadřít.
Co bych autu vytkl, je krátká pětka. Při 130km/h točí téměř 4000rpm. Na dálnici to určitě není, ale na okreskách se s tím dá tak nějak žít.
Na závěr ještě k volbě motoru: Osobně bych nic slabšího, než je ta moje stokoňová 1.6, nechtěl. Kdybych kupoval Astru teď, tak beru 1.8 16V, která na tom bude spotřebou podobně, ale má o pár koníků navíc. Výkonová rezerva na bezpečné předjetí se hodí vždycky.
Co se týká spotřeby, tak při relativně svižném tempu si vezme tak 7,5l/100km. Při lehké noze se dá i o litr míň, ale já nikdy nejezdil úplně na spotřebu. Olej samozřejmě papá. Je to bolístka toho motoru. Za poslední necelé tři tisíce kilometrů jsem dolíval asi litr. Je potřeba to pravidelně hlídat, jinak bys mohl i zadřít.
Co bych autu vytkl, je krátká pětka. Při 130km/h točí téměř 4000rpm. Na dálnici to určitě není, ale na okreskách se s tím dá tak nějak žít.
Na závěr ještě k volbě motoru: Osobně bych nic slabšího, než je ta moje stokoňová 1.6, nechtěl. Kdybych kupoval Astru teď, tak beru 1.8 16V, která na tom bude spotřebou podobně, ale má o pár koníků navíc. Výkonová rezerva na bezpečné předjetí se hodí vždycky.
Trochu mě ale u té osmnáctistovky znepokojuje ta spotřeba, která je z 80% vyšší než u šestnáctky, sice jen o litr, ale po delší době je to docela poznat. Na yt jsem shlédl pár videí a rozdíl ve výkonu tam poznat je, ale bude až tak velký? doufám že se k té 18 dostanu dřív, abych ji vyzkoušel, než se zamiluju do 16
Edit: Budu to mít hlavně na město, jinak na delší trasy bych šel určitě do té silnější verze, ale není ve městě zbytečná?
Edit: Budu to mít hlavně na město, jinak na delší trasy bych šel určitě do té silnější verze, ale není ve městě zbytečná?
Fabia II 1.9TDi
Werty.cz píše:Edit: Budu to mít hlavně na město,
tohle sem přednedávnem napsal do vlákna "auto do práce/města do 50kCZK":
pavproch píše:kamarád (@Dll: znáš, ten dochtor.... ) si na ježdění do práce (podobný profil cesty: vyjede/projede obytnou čtvrtína jednoho okraje ostravy, dojede na D1, kus po ní, potom po 4proudovce a pak zase obytnou čtvrtí na druhém konci ostravy - suma sumarum asi 25km jedna cesta) pořídil krátkou feličitu 1.3 fplynu a je max spokojenej, protože provoz i servis skoro zadara a hlavně ji může parkovat ve vitkovicích na náměstí bez zájmu hnědočechů....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Joo náhodou jsem to četl, na felicii nemam nerv, možná je to úspora ve všech ohledech, ale nedá se mluvit o pohodlí a tiché jízdě. A o výkonu taky žádná. hurá na astru šestnáctistovku;)
Fabia II 1.9TDi
toto musi byt laska na prvy pohlad
kupit si dobrovolne auto s motorom ktory vyslovene zere olej?
keby to je neco vynimocne alebo vikendovka ok ale takto hmm
kupit si dobrovolne auto s motorom ktory vyslovene zere olej?
keby to je neco vynimocne alebo vikendovka ok ale takto hmm
Když Astru G, tak 1,4 66kW Twinport, označení XEP. Žere míň, rozvod řetězem, nemá problém se spotřebou oleje, je kultivovanější a tišší a jede skoro stejně jako 1,6. Akorát se blbě shání a není za 55.000 Kč.