hmmm, tak to mi nedoslo;)) ...no kazdopadne v mojej aktualnej E46 mam 5MT, takze skratky boli vypisane spravneglider píše:to 6MT bolo asi myslene k tomu "RWD, R6, N98 a BMW"
VW Passat 1.9Tdi (96kw) nebo Škoda SuperB 1.9Tdi (96kw)?
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Re: VW Passat 1.9Tdi (96kw) nebo Škoda SuperB 1.9Tdi (96kw)?
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
ano, bylo to myšleno k té e46 (sem žil v nevědomosti, domníval jsem se, že s přechodem z e36 na E46 došlo taky ke změně 5MT na 6MT....)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Jsou to dvě stejné auta takže co se týče motorizace tak to je stejné. Jinak superb je na trošku lepší úrovni, ale jsou to věci které by tebe jako mladého kluka (studenta) vůbec neměli zajímat (prosvětlené naklápění výdechu topení, osvětlené zrcátka).
Čím to je, že mladé lidi láka mít velké auto střední třídy které je stvořené na dlouhé přejezdy a je tupé a gumové. Místo toho koupit si něco hezkého, agilního, zábavného
Čím to je, že mladé lidi láka mít velké auto střední třídy které je stvořené na dlouhé přejezdy a je tupé a gumové. Místo toho koupit si něco hezkého, agilního, zábavného
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
V E46 bola 6MT najprv v dieseloch s nastupom faceliftu a benzin 330i ju dostali az od 6/2003...pavproch píše:ano, bylo to myšleno k té e46 (sem žil v nevědomosti, domníval jsem se, že s přechodem z e36 na E46 došlo taky ke změně 5MT na 6MT....)
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
-
- Spolujezdec
Tak děkuji za rady, moc jste mě nepotěšili no
Já jsem rozhodnutý - CLIO si nenechám, spotřeba je na prd, žere to olej (po 7tkm výměna) navíc se blíží servis rozvody, brzdy atd. a dávat do tohoto auta další desítku se mi nechce.
Nesouhlasím s tím, tvrzením že když si koupím z těchto dvou aut budu do toho jen a jen sypat... Je to jen o výběru, otec je letitý automechanik a nenechal by mě koupit nějakou vyběhanou šlapku. Koupil bych jen auto s jasnou servisní historií, první max. druhý majitel - max 150 000km - možnost kontroly kilometrů - možnost nechat si auto před koupí projet v servisu a jen z německa nic jiného nechci. Takže si řeči, že do toho narvu majlant nechte, nejsem debil abych si koupil nějakou oloupanou stočenou šlupku co má 400 000km...
Šlo mi jen o srovnání Passat x SuperB nic víc, ale děkuji za rady.
Já jsem rozhodnutý - CLIO si nenechám, spotřeba je na prd, žere to olej (po 7tkm výměna) navíc se blíží servis rozvody, brzdy atd. a dávat do tohoto auta další desítku se mi nechce.
Nesouhlasím s tím, tvrzením že když si koupím z těchto dvou aut budu do toho jen a jen sypat... Je to jen o výběru, otec je letitý automechanik a nenechal by mě koupit nějakou vyběhanou šlapku. Koupil bych jen auto s jasnou servisní historií, první max. druhý majitel - max 150 000km - možnost kontroly kilometrů - možnost nechat si auto před koupí projet v servisu a jen z německa nic jiného nechci. Takže si řeči, že do toho narvu majlant nechte, nejsem debil abych si koupil nějakou oloupanou stočenou šlupku co má 400 000km...
Šlo mi jen o srovnání Passat x SuperB nic víc, ale děkuji za rady.
Tak vem superba, ale jestli si myslíš, že do toho nebudeš vrážet tak ti řeknu hned pár věcí.
Hliníková přední náprava odchazí i u benzínových verzí u těžké nafty počítej stím, že to budeš měnit často, turbo kapitola pro sebe, problémy s elektikou (nevim jestli v superbu je komfortka stejne jako B5,5, ale myslim, ze ano)
Rozhoduješ se mezi dvěmi stejnými auty tak nevím v čem je těžké rozhodování buď vezmeš větší a nebo menší, nic jiného vtom není
Hliníková přední náprava odchazí i u benzínových verzí u těžké nafty počítej stím, že to budeš měnit často, turbo kapitola pro sebe, problémy s elektikou (nevim jestli v superbu je komfortka stejne jako B5,5, ale myslim, ze ano)
Rozhoduješ se mezi dvěmi stejnými auty tak nevím v čem je těžké rozhodování buď vezmeš větší a nebo menší, nic jiného vtom není
AR166V6, F850 Special
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Uplny suhlas...ta predna naprava je 5 prvkovy labyrint a az zacne nieco klepat, alebo auto plavat, to je radosti. A komfortka je tiez velka zabava. Auto prestane rozpoznavat kluc - takze otvaranie len cez zamok(ziadne DO) a do 10 sekund nastartovat inak sa pusti alarm. Cena cca 400€, zohnat nejaku z druhej ruky nemozne, darcovske auto by muselo mat rovnaku vybavu a priblizne rovnake obdobie vyroby...true story.Dallen píše:Tak vem superba, ale jestli si myslíš, že do toho nebudeš vrážet tak ti řeknu hned pár věcí.
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Jestli je tatík servisák u VW a má levné díly, tebe nebaví řídit, pak budiž. K ničemu jinému tahle auta vhodná nejsou. Sypat se budou, mně Superb po 150 000 stával naservisu tak 40 ročně. Sypalo se něco pořád.
Daleko rozumnější by mi přišlo menší benzínové auto (Focus, Golf, korejci). Za tu cenu budou v daleko lepším stavu, menší servisní náklady a podstatně větší zábava za volantem. Pořád se oháníš spotřebou, hoď si náklady na auto do tabulky. Začni poklesem ceny, pojistkou, gumami, servisem. Já to dělávám a rozdíl v ceně paliva je v poorvnání s ostatními poměrně nepodstatná položka. Když navíc vezmu v úvahu kravál nafťáku, potřebu pořád řadit, starost o to kde vezmu naftu a jestli mi neodejdou vstřiky, jestli jsem dochladil turbo, jestli v zimě naskočí, tak mi obliba naftových aut nejde na rozum. Vítězství maketingu nad zdravým rozumem. Na druhou stranu benzíny jsou levné a to vítám
Daleko rozumnější by mi přišlo menší benzínové auto (Focus, Golf, korejci). Za tu cenu budou v daleko lepším stavu, menší servisní náklady a podstatně větší zábava za volantem. Pořád se oháníš spotřebou, hoď si náklady na auto do tabulky. Začni poklesem ceny, pojistkou, gumami, servisem. Já to dělávám a rozdíl v ceně paliva je v poorvnání s ostatními poměrně nepodstatná položka. Když navíc vezmu v úvahu kravál nafťáku, potřebu pořád řadit, starost o to kde vezmu naftu a jestli mi neodejdou vstřiky, jestli jsem dochladil turbo, jestli v zimě naskočí, tak mi obliba naftových aut nejde na rozum. Vítězství maketingu nad zdravým rozumem. Na druhou stranu benzíny jsou levné a to vítám
Naposledy upravil(a) Jenyk dne čtv 05 črc 17:03, celkem upraveno 2 x.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
Asi tak, je fajn ušetřit 2-3litry na sto, ale potom přijde např setrvák a hned zapláčeš.
AR166V6, F850 Special
Musi nato prist sam...ako vacsina