Nemohu li v jízdním pruhu pokračovat, přestává pro mě být průběžným. A je jedno, jestli je to proto, že v něm stojí autobus, je v něm bouračka, nebo je třeba určen pro jiný směr jízdy, než je můj.
Kdo má v dané situaci prednost
- GeneHawkins
- Letec
- GeneHawkins
- Letec
Re: Kdo má v dané situaci prednost
Zipování se sbíháním pruhů přímo nesouvisí. Uplatňuje se tam, kde jeden z pruhů "přestane být průběžným".PepaSFI píše: ↑sob 19 srp 11:16 zákon 361 paragraf 12, 15 a 16, stručně, Bob má pravdu, jedná se o objíždění překážky, ne sbíhání pruhů takže ZIP neplatí.
Moje cynická jízlivost mi velí vyzdvihnout jeho slova "Snad nikoho pár sekund nebo minut nezabije", to jen tak až bude třeba řeč o předjíždění kamionů.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
V tomto případě se ale jedná pouze o objíždění. Ten pruh nijak nepřestává býti průběžným
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- GeneHawkins
- Letec
Mám jiný názor. Když tam bude výkop kanálu, tak se taky bude jednat o objíždění a pruh - až na ten kanál - nepřestane býti průběžným. Ale vlastně přestane býti průběžným, protože jím nemůžu projet.
Jak dlouho by tam musel ten autobus stát, aby splňoval tvoje kritéria neprůběžnosti pruhu?
Jak dlouho by tam musel ten autobus stát, aby splňoval tvoje kritéria neprůběžnosti pruhu?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Tak pruh přestává být průběžným, když zaniká. Pokud je v něm dočasná prekážka, tak se jedná o objíždění.
Nicméně, pokud by se tam vytvořila souvislá kolona v obou pruzích, auto, které by objizdelo autobus/kanál, bych pustil.
Nicméně, pokud by se tam vytvořila souvislá kolona v obou pruzích, auto, které by objizdelo autobus/kanál, bych pustil.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
paragraf 2 odstavec z) průběžný pruh je jízdní pruh probíhající v původním směru (bez odbočení) křižovatkou nebo v místě, kde se mění počet jízdních pruhů,
Když je v pruhu překážka, je to pořád průběžný pruh, nezaniká, nemění se počet pruhů. Jiné by to bylo kdyby šlo o dlouhodobou překážku a udělali by tam přechodné dopravní značení o tom že pruh končí, značku IP18b, dočasné žluté čáry, směrovací desky, no vždyť to známe.
Když je v pruhu překážka, je to pořád průběžný pruh, nezaniká, nemění se počet pruhů. Jiné by to bylo kdyby šlo o dlouhodobou překážku a udělali by tam přechodné dopravní značení o tom že pruh končí, značku IP18b, dočasné žluté čáry, směrovací desky, no vždyť to známe.
+1, takhle má vypadat forumPepaSFI píše: ↑sob 19 srp 17:58 paragraf 2 odstavec z) průběžný pruh je jízdní pruh probíhající v původním směru (bez odbočení) křižovatkou nebo v místě, kde se mění počet jízdních pruhů,
- GeneHawkins
- Letec
Takže u bouračky zip neplatí?
- GeneHawkins
- Letec