Lyžárna

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
pavproch
Letec

Re: Lyžárna

Příspěvek od pavproch »

Aktuálne snehové sparavodajstvo z Malej Fatry:

Takže asitakle: od Auto Alles přes kemp až skoro na Zajacovou je jaro - jakékoli SUV to dá fpoho až na zajačicu, ze zajacové na ťapyťap na lyžích kolem potoka (čili ne po turznačce) na ChpCh:
Trusalová = 0cm
Zajacová = 10cm mokrých sraček
okolo 800mnm už teho je cca 30cm
nad 1000mnm je kolem nuly a poprašek nvého
ChpCh = cca metr, mokré s krustou a na tom cca 3-5 cm nového

du na VFK, paxem písnu zas

předpopiča je optimistická, od zajtra by mělo sypat, v druhé půlce týdne prý hoooodně moc....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Taxa nám to začalo venku kurwit... zaplatpanbu.... na VFK fučelo (jako obvykle) tak, že mi to málem sfouklo bágl do doliny, padla mha/mraky a začíná sněžit... jen víc, jen houšť!

Nahoře je sněhu výrazně míň než okolo ChpCh - tak půlmetr a je tam ledová krusta jaxfiňa a na tm š-5cm měkkého....

Z vršku sem sjel bočním hřebenem skoro zase až na Zajacovou a šupdupky zpátky na chatu... tím mám neska našlapáno kilometr a půl a tímpádem neska už mám padla... :D
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Praskl jsem lyžáky :(

Dnes jsem zkoušel Dalbello Pantera 120 a 90 a nevím, jestli to dělá ta přezka, ale i 120 byly nečekaně měkké a 90 vyloženě máslo. Dalbella nemůžu, bo mi nesedí kopyto. POdle měření bych měl mít 270, ale asi mám vyšší nárt a i ve 260, kdy mě botička už trochu tlačí mám volnou patu...

Nějaké tipy? Vyloženě na race-carv. Prý pro vyšší nárty Salomony?
Back to basics.
Příčina -> následek
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Já jsem s lyžákama nic neudělal...mám je asi 5 let, ale teď jsem zjistil, ze chodidlo mi v ní plandá, takže je musím víc utahovat. To mi ale zase neproudí moc krve do nohy a tak mne začnou do 5ti minut docela bolet.
Takže asi budu muset taky koupit nové...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Taky mám trochu vyšší nárty a třeba dvoje Lange co jsem měl 2 sezóny jsem nenáviděl.. teď mám Atomic Race, jako lyže taktéž pozůstatek po "kariéře" a nemůžu si stěžovat.. akorát na mě všichni blbě koukají, když si je po každý jízdě rozepínám :D
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

chtel bych jednou mit boty, ktere rao zapnu a vecer rozepnu. imho se agresivne a rychle bez neustaleho zapinani/rozepinani jezdit neda, bud cloveku odumira noha nebo nema dostatecnou kontrolu nad lyzi
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

to mi je jasné...akorát ta vůle mi už přijde moc :-(
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Tak s tym rozopinanim sa pridavam, prvy tyzden v sezone je to fakt peklo a na slalomkach ani nehovorim...

To ExFun: Pozor pri lyziarkach na race-carv na sirku lyziarky v oblasti chodidla (aby nechytali podklad). Osobne mam dobre skusenosti s Rossignolmi a Nordicami...uzke, tvrde a pevne okolo nohy (treba pripoadne vyberat s mensim/tensim polstrovanim)...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

JJ, většina pádů je, že mi přezka drncla o podklad a tím pustila hrana grip a podjela :)

Proto se mi líbily Dalbella s otočenou první přezkou.

Asi to bude celkem horor, protože zřejmě mám širší a vyšší nárt a úzkou patu, neb i když mám malou botičku a doslova zmáčknutý předek nohy, cítím volnou patu, jako ve starých, totálně vyšlápnutých NOrdicách.... (zkoušené Dalbella). O flexi se tak nebojím, za dob funcarvingu jsem horní přezky nezapínal vůbec, ale doba pokročila a ze squashe mám chronický problém s patama (a zřejmě natržené úpony achilovky), tak se volné paty v lyžáku bojím mnohem víc než dřív.
Back to basics.
Příčina -> následek
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Asi se zajdu juknout na Fischer Vacuum Fit. Prý se občas s cenou dostanou na 9, což by šlo. Ale zase prý praskají :(
Back to basics.
Příčina -> následek
Odpovědět