Dobrý den, vybírám si pro sebe první auto, dřív jsem upřednostňoval sedany, jelikož se mi líbily jako "manažerské" auta.
Teď už mi je jasné, že hezkého sedana za menší peníze jen tak neseženu.
Proto jsem posledních pár dní hledal, co by asi mohlo přijít vhod.
Přišel jsem na tyto auta:
Kia Ceed 1.6 CRDI 2007 - 2010
Hyundai i30 1.6 2007/08
Citron C4 1.6 HDI/VTI 2006/07
Seat Leon 1.9/2.0 TDI 2006/07
Octavia II 1.9TDI
Chtěl bych po vás radu, co by bylo nejvhodnější.
Asi jako každý i já s prvním autem budu zřejmě "blbnout" a přitom do toho rvát co nejmíň peněz, což se opravdu k sobě nehodí...
Nicméně u toho Ceedu a i30 se mi líbí to, že kdybych to sehnal už v bílé barvě, stačí nahodit černé elektrony a fólie na okna a už to vypadá dobře (tedy aspoň pro mě).
Ta C4ka se mi taky líbí v bílé i černé, jen ten interiér a zadní sklo nic moc..
Leon se mi z nich líbí asi nejmíň, ale má podle mě nejvýkonnější motory.
Octavia, no co dodat, to je ten sedan co se mi líbí taktéž, za cenu najetých km a stáří..
Nejradši bych se přikláněl k nějakému dieselu s tím výkonem 80-85 kW.
Co si o tom myslíte vy? Díky
První auto - výběr
Re: První auto - výběr
Jestli můžu poradit, tak jako první auto si vem něco kolem 30-50 tisíc. Benzínový atmosferický motor. Klidně lehce s lišejí.
Důvody jsou vcelku prosté.
1. určitě to semtam ťukneš než chytneš návyky a nebude tě to tak bolet
2. benzínové atmosféry jsou většinou nesmrtelné motory se snadnou a levnou údržbou. Do jetýho diesela budeš cpát peníze
3. jako nováček nemáš moc přesnou představu co od auta vlastně chceš. Teď si něco asi plánuješ, ale pak zjistíš, že většinu času jezdíš úplně jinak a hodilo by se ti vlastně jiné auto.
S tímhle odjezdi aspoň 10 000 km/1 rok a buď si jistý, že pak budeš mít přesný pohled na to, jaké auto chceš a zároveň budeš 5x lepší řidič, než po autoškole
Důvody jsou vcelku prosté.
1. určitě to semtam ťukneš než chytneš návyky a nebude tě to tak bolet
2. benzínové atmosféry jsou většinou nesmrtelné motory se snadnou a levnou údržbou. Do jetýho diesela budeš cpát peníze
3. jako nováček nemáš moc přesnou představu co od auta vlastně chceš. Teď si něco asi plánuješ, ale pak zjistíš, že většinu času jezdíš úplně jinak a hodilo by se ti vlastně jiné auto.
S tímhle odjezdi aspoň 10 000 km/1 rok a buď si jistý, že pak budeš mít přesný pohled na to, jaké auto chceš a zároveň budeš 5x lepší řidič, než po autoškole
Re: První auto - výběr
potvrzuji, diesel ve stáří cca 8 let může (nemusí) být prasátko na peníze.
raději atmo benzín (klidně velkoobjemový), kterého se všichni zbavují pod cenou, ale je to nesmrtelný motor a auto spíše v nižší cenové kategorii s množstvím náhradních dílů na vrakovišti než korejskou "voňku", kde ti bude líto každýho škrábnutí
nenapsal si cenový rozmezí
hledal bych někde, kde je dostupnost nádhradních dílů za rozumný peníz, tedy např. ford focus, vw cokoli, seat, škoda, např. :
http://www.skodaplus.cz/Car/813667/ford ... B%255D%3D1
raději atmo benzín (klidně velkoobjemový), kterého se všichni zbavují pod cenou, ale je to nesmrtelný motor a auto spíše v nižší cenové kategorii s množstvím náhradních dílů na vrakovišti než korejskou "voňku", kde ti bude líto každýho škrábnutí
nenapsal si cenový rozmezí
hledal bych někde, kde je dostupnost nádhradních dílů za rozumný peníz, tedy např. ford focus, vw cokoli, seat, škoda, např. :
http://www.skodaplus.cz/Car/813667/ford ... B%255D%3D1