Vyber sport auta do 550tkc
Re: Vyber sport auta do 550tkc
130i ma zcela idealne poskladane prevody, zrovna u ni se BMW pochlapilo. jedinou upravu, kterou potrebuje na pohonu, je posunuti omezovace otacek nahoru.
vuci M3 je pomalejsi v primce, ale rychlejsi v zatackach, na mnoha okruzich bude obecne rychlejsi kvuli obratnosti.
vuci M3 je pomalejsi v primce, ale rychlejsi v zatackach, na mnoha okruzich bude obecne rychlejsi kvuli obratnosti.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Souhlasím, Cat a auta podobného lightweight typu jsou perfektním řešením. Jen ta finanční náročnost je větší na pořízení.
GKD kit - co jsem se díval na internetu, tak přesně jak říká "jarka" - nevypadá to, že by to byla hitparáda na okruhu... Ale kdo ví.. Každopádně Cat je jen jeden...
Uvidíme, momentálně se asi o víkendu pojedu podívat na jednu M3 dle slov v údajně dobrém stavu (ale to chce ověřit, po telefonu to řekne každý) i se zkráceným diffem atp
Se 130i jsem jel jen kousek, převody mi přišly relativně v pohodě, ale samozřejmě na okruhu jsem ji nevodil... M3 mi přišla s převodama delší
GKD kit - co jsem se díval na internetu, tak přesně jak říká "jarka" - nevypadá to, že by to byla hitparáda na okruhu... Ale kdo ví.. Každopádně Cat je jen jeden...
Uvidíme, momentálně se asi o víkendu pojedu podívat na jednu M3 dle slov v údajně dobrém stavu (ale to chce ověřit, po telefonu to řekne každý) i se zkráceným diffem atp
Se 130i jsem jel jen kousek, převody mi přišly relativně v pohodě, ale samozřejmě na okruhu jsem ji nevodil... M3 mi přišla s převodama delší
Pokud je cílem ježdění na okruhu a po okreskách, tak zkrácení prostě přidá na dynamice neskutečně (prakticky jediná smysluplná úprava u atmosféry, bez nějakých velkých investic) a i když se zdá že je to dle OEM nastavení v pohodě, tak teď je 6ka odstupňovaná až do 270kmh při 6600ot - z pohledu okruhu je to tedy 5kvalt. Takže optimální by bylo změnit stálý převod z originál 3,46 na něco kolem 4 (ať je 6ka do max 240kmh), jinak tě pak bude na okruhu nahánět kdejaký lehce upravený hot-hatch. Jinak to poskládání oem kvaltů u 130i, z pohledu rozdílu mezi rychlostma je docela pěkný.mmira píše:130i ma zcela idealne poskladane prevody, zrovna u ni se BMW pochlapilo. jedinou upravu, kterou potrebuje na pohonu, je posunuti omezovace otacek nahoru.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Jen tak pro zajímavost, jak je to vlastně s posunutím limitu omezovače otáček? Jak moc to škodí/neškodí motoru? O samotné posunování omezovače bez úpravy motoru jsem se nikterak nezajímal...
Porovnání 130i vs M3 E46 na okruhu a na hraně - nebude M3 přeci jen rychlejší? Pořád je to "M" auto, kdežto 130i je jen "poloM" - v mých očích, praktické zkušenosti na okruhu bohužel nemám s těmito auty.
Jelikož pokud by 130i nebyla pomalejší než M3, pak nemá smysl nad M3 uvažovat, jelikož sehnat hezký kus 130i je daleko jednodušší a o něco levnější...
P.S. kdyby byla Corvette levnější, není nad čím uvažovat... ))
Porovnání 130i vs M3 E46 na okruhu a na hraně - nebude M3 přeci jen rychlejší? Pořád je to "M" auto, kdežto 130i je jen "poloM" - v mých očích, praktické zkušenosti na okruhu bohužel nemám s těmito auty.
Jelikož pokud by 130i nebyla pomalejší než M3, pak nemá smysl nad M3 uvažovat, jelikož sehnat hezký kus 130i je daleko jednodušší a o něco levnější...
P.S. kdyby byla Corvette levnější, není nad čím uvažovat... ))
Osboně si myslím, že pokud se bude porovnávat stav po úpravě, tak už je trochu jedno jestli je to M vs. non-M, podvozkově to bude podobný a bude záležet na geometrii a hlavně gumách. Hlavní rozdíl bych viděl v těch chybějících 80 koních u 130i. Zas 130i bude lehčí (už v sérii je to 120kg), určitě bude na provoz levnější než M-ko a nemusí ti jí být líto vybrakovat krámy když to není taková raritka jako M3 (tam už bych se asi i já na chvíli zamyslel, než bych jí vybrakoval ).
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
jsou trate, kde je 130i rychlejsi nez M3 uz jen kvuli sve obratnosti.
e46 M3 se v zakladu na okruh vubec nehodi. placa se tam, velmi rychle odejdou brzdy, clovek vypadava ze sedacky atd atd. tohle se u 130i s Mp nedeje, ta se da vzit na okruh primo a velmi slusne tam funguje vcetne brzd.
na rovinu, nemit M3 v garazi, kterou bych na jednu stranu strasne rad vylepsil a na druhou stranu je mi ji lito kuchat, 130i by byl jeden z mala realnych kandidatu na vikendovou/okruhovou hracku.
e46 M3 se v zakladu na okruh vubec nehodi. placa se tam, velmi rychle odejdou brzdy, clovek vypadava ze sedacky atd atd. tohle se u 130i s Mp nedeje, ta se da vzit na okruh primo a velmi slusne tam funguje vcetne brzd.
na rovinu, nemit M3 v garazi, kterou bych na jednu stranu strasne rad vylepsil a na druhou stranu je mi ji lito kuchat, 130i by byl jeden z mala realnych kandidatu na vikendovou/okruhovou hracku.
Autoforum.cz
Ked nebude pri obmedzovaci casto a dlho, posunutie o takych 500 ot. by tomu motoru nemalo robit problem ani z hladiska zivotnosti, dolezity je cerstvy, vhodne zvoleny olej.
Skrateny prevod je super, ak je auto naozaj len ako okruhove/do kopcov/vikendove. Realny obmedzovac otacok je cca tam, ked mas na 6. stupni realnych 250 km/h, cize pri skratenom prevode pocitaj s nizsou max. rychlostou, to uz moze byt na dlhsich cestach otravne.
Skrateny prevod je super, ak je auto naozaj len ako okruhove/do kopcov/vikendove. Realny obmedzovac otacok je cca tam, ked mas na 6. stupni realnych 250 km/h, cize pri skratenom prevode pocitaj s nizsou max. rychlostou, to uz moze byt na dlhsich cestach otravne.
Sem neskutečně zvědav na m4Zlikův projev (5.00 místo OEM 4.27 je už tam ... čili by to mělo být o 17% kobyl na kolech víc... ) na okreskách.... ovšem poreferuju nejdříve v dubenci....jarka píše: Pokud je cílem ježdění .... po okreskách, tak zkrácení prostě přidá na dynamice neskutečně .
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Já jsem při svých úvahách čerpal tady odsud: https://auta.vsevedko.sk/bmw/bmw-1-seri ... 55909.html a tam jsou otáčky při 120kmh 2950, což při těch 6600 kde je max výkon by mělo dát na 6ku 268kmh. Tak někde bude chyba...eMJe píše:Realny obmedzovac otacok je cca tam, ked mas na 6. stupni realnych 250 km/h, cize pri skratenom prevode pocitaj s nizsou max. rychlostou, to uz moze byt na dlhsich cestach otravne.
No co, konečně to trochu pojede . A která z těch Z4 je vlastně ta tvá? (viz tu: https://auta.vsevedko.sk/bmw/, stálý oem převod 4.27 tam není u žádný - nebo neumím hledat...pavproch píše:Sem neskutečně zvědav na m4Zlikův projev (5.00 místo OEM 4.27 je už tam ... čili by to mělo být o 17% kobyl na kolech víc... ) na okreskách.... ovšem poreferuju nejdříve v dubenci....
to cislo je bud spatne, nebo to pro FL prodlouzili.
PJ to uvadi jinak, ve 120 na 6 3200 rpm: http://www.autoforum.cz/testy-aut/test- ... ove-bmw/?3
pro zajimavost, pise tam i o tom posunutem omezovaci
PJ to uvadi jinak, ve 120 na 6 3200 rpm: http://www.autoforum.cz/testy-aut/test- ... ove-bmw/?3
pro zajimavost, pise tam i o tom posunutem omezovaci
Autoforum.cz