Ford Focus kombi 1.0 vs. Dacia Duster 1.2 Tce

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
x2005
Letec

Re: Ford Focus kombi 1.0 vs. Dacia Duster 1.2 Tce

Příspěvek od x2005 »

1.0 EB ve Focusu je opravdu strašná věc. Nejede, žere, je hlučný. Nebrat nikdy a v ničem.

1.2TCe je překvapivě kultivovaný motor a především 4 válec. Výkonu tam není na rozdávání, ale určitě ve všech směrech lepší volba nez 1.0EB a obecně libovolný tříválec.

Trochu nevím, proč vybíráš mezi focusem kombi a Dusterem. Když kombi, tak proč nezkusit třeba výprodejový (výběhový) Megane kombi s 1.2TCe? Což není žádná výhra především v ovládání vozu, ale furt lepší než Dacia nebo 1,0EB. Navíc já bych Dacia úplně vynechal. Není to tak levný, aby to obhájilo tu hrůzu především uvnitř.
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Osobne bych u bezpeceho auta ocekaval i vykon.. pak kdyz vidim predjizdet htp apod. bez vykonu tak je to mnohem nebezpecnejsi nez silnejsi auta..
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Tak to ale rovnou na kategorii kolem 1.0 objemu zapomenout :D
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Milan28
Spolujezdec

Příspěvek od Milan28 »

Přidám se do diskuze, protože na jaře jdu do nového focusu. Podotkl bych, že 1.0 ecoboost jsou 74 kw a 94 kw. S tím 94 kw určitě ostudu neuděláš, jel jsem s ním a šlape výborně, dynamika při zatíženém autě bohatě stačí.
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

Asi máme každý jinou představu o slově dynamika. Já jsem měl půjčeného na jeden den jako náhradní auto Focuse 1,0EB (asi to slabší verze). Jezdil jsem s tím po Praze, věnjším okruhu i kousek dálnice. Byl jsem v tom sám a moje taška. Možná jsem i vypnul kompresor klimačky. Bylo to strašný. Ten motor je dole úplně mrtvej, nahoře nejede, upraostřed se tak nějak drží. Uvnitř autavelká akustická i řidičksá nepohoda. Ten motor je doslova nepříjemný. Zkusit zrychlovat ve 120 je naprostá utopie na libovolný rychlostní stupeň. Tenhle motor přes obrovskou propagandu je prostě šmejd a do Focuse nepatří. Jak by to vypadalo při zatíženým autě si ani nechci představovat, protože by mě to strachy budilo ze sna. Dřív jsem měl jako náhradní Focus s 1,6EB což byla taková důstojná dotorizace. Dřív nějaký atmosferický asi 1,4i ve Fiestě. S tím šlo jezdit aspoň klidně a v relativním tichu, když jsem po motoru nic nechtěl.

Takže závěrem ještě jednou: 1.0EB nebrat ani zadarmo! Pokud někdo trvá na Focusu a má omezený rozpočet, tak se možná dá koupit ještě osvědčená atmo 1,6i. Jestli někdo chce něco od <> tak zkusit výprodej Megane 1.2TCe kombi. Tam bude aspoň ticho od motoru a pojede to míň špatně než 1.0EB. Pokud nějaký ekvivalent k Dusteru, tak Nisan Kašlaj - tam je myslím opět 1.2TCe.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Pak je tady jeste otazka, zda FF 1.0EcoHnus 94kW bude nejaka cenova vabnicka. Ja si myslim, ze ne...a ze za ty penize se da sehnat dustojnejsi motor do nejakeho auta podobne kategorie.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět