ale rozumimepavproch píše:moment, my si nerozumíme - já tím klima "on/off" myslím zapnutou/vypnutou tu "hvězdičku", nemyslím zapnutou/vypnutou ventilaci jako takovou...
neVana píše:Francis: Jasně, ale takhle to funguje jen když je teplo
ale rozumimepavproch píše:moment, my si nerozumíme - já tím klima "on/off" myslím zapnutou/vypnutou tu "hvězdičku", nemyslím zapnutou/vypnutou ventilaci jako takovou...
neVana píše:Francis: Jasně, ale takhle to funguje jen když je teplo
Doma mi stojí Fiorino a tam nic takového nemámpavproch píše:cituju z návodu k pindici:
Kompresor klimatizace funguje pouze při běžícím
motoru a při venkovní teplotě nad 0 °C.
Myslím že i manuální klima má teplotní čidla, právě z důvodu rizika zamrznutí výparníku kondenzátemM.Z. píše:Já se nechci přít, ale logicky by to snad šlo ošetřit jedině u aut. klimy, kdy by to utla jednotka, ale manuální klima žádné teplotní čidlo neobsahuje, které by hlídalo teplotu..
tak ešče raz: mám pocit (nedělal jsme ale žádná exaktní měření), že doba, za kterou se mi (speciálně v pindici, se kterou jezdím v zimě do horya po výletě do ní vlezu zpocený, mokrý a nahážu do ní lyže obalené sněhem) odrosí okna NENÍ závislá na stavu klimatizace (hvězdička "on/off") ale pouze na ohřátí vody v chadícím okruhu motoru (čili zdroji tepla pro HVAC)Vana píše:Gene + pavproch: to jste odpověděli na něco jiného, odmlžování zahřátým vzduchem tj. snížení jeho relativní vlhkosti se řešilo na minulé stránce a nemá s klimatizací nic společného - funguje to stejně i v autech které žádnou klimu nemají.
Co je relativní a absolutní vlkost vím, stejně jako trojný bod, teplota kondenzace apod. chápu i vliv tlaku vzduchu na tyhle teploty a myslím že dost dobře chápu i princip klimatizace a její vliv na vlhkost vzduchu při snížení teplotyGeneHawkins píše:Asi jsi to nepochopil. Možná si to přečti znova, nebo nevím...