Rychlodotazy
Re: Rychlodotazy
je to zakazené pokud to nebylo v prvovýbavě (např. podsvětlení SPZ), taky je na většině balení LEDek napsáno interior only
- Mattbaylesa
- Řidič začátečník
Mám nainstalované denní svícení, které je homologované. Samotné led světla mám umístěné místo paraboly za sklem mlhovky. Jsou lehce sklopené dolů a svítí asi o trochu míň, než kdyby byly namontované přímo, ale nic zásadního. Homologace na led světlech jdou vidět. Můžu mít s tímto umístěním problém s PČR? Nikde jsem nic nenašel. Mám to takto, protože to lépe vypadá, sklo od mlhovky vydrží více než plast na led a tvarově je to takto více odpovídající si. Díky.
- GeneHawkins
- Letec
Samozřejmě že můžeš a měl bys mít problémy. Světlo je homologované bez dalších stínítek, takhle rozhodně nesplňuje.
- Mattbaylesa
- Řidič začátečník
Ano, v případě podobného přístupu jako viz. výše mě zajímá, jestli je případný postih právně opodstatněný. Světla svítí dobře, jako dnes u každého 2. auta a málo kdo(jestli vůbec někdo) pozná, že světla takto nejsou zalisovaná z výroby (opakuji, světla jsou homologována, zapojení je od mechanika). Mimochodem, GH, proč bych měl mít problémy podle Vás? Zapojení a instalaci jste ani neviděl a už mi je přejete. Myslím, že po cestách jezdí mnohem větší zla, než mé auto, které je jinak ve 110% stavu.
- GeneHawkins
- Letec
Protože neodpovídá homologaci. Bastafidli.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Matt: světla homologovaná býti mohou...to ale nic nemění na faktu, zda je homologována i takováto zástavba, pro použití v silničním provozu. V místě, kde z výroby jsou světla do mlhy, asi jen tak SPDSka býti nemohou, pokud to tak není z výroby.
Souhlasím, že na osvětlení vozidel lze potkat různé zrůdnosti, které policie prakticky nekontroluje/nepostihuje.
Já osobně nechápu, proč bastlit osvětlení vozidla - SPDS tam z výroby nejsou a tak to je. Sníží se tím spotřeba o mililitr na 100km? Nebo šetříš žárovky v ceně 70,-/ks? Vypadá to khool??
Já osobně zastávám názor, že za dobastlené osvětlení vozidla, by PČR měla rozstříhat OTP na místě!
Souhlasím, že na osvětlení vozidel lze potkat různé zrůdnosti, které policie prakticky nekontroluje/nepostihuje.
Já osobně nechápu, proč bastlit osvětlení vozidla - SPDS tam z výroby nejsou a tak to je. Sníží se tím spotřeba o mililitr na 100km? Nebo šetříš žárovky v ceně 70,-/ks? Vypadá to khool??
Já osobně zastávám názor, že za dobastlené osvětlení vozidla, by PČR měla rozstříhat OTP na místě!
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
+1
(já bych i věšel za koule)
(já bych i věšel za koule)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Presne, denne potkam tolik roztodivnych kreaci, ze by za to vybrali vic nez za mereni.
Vede tenhle paskvil, ktery ma LED jako parkovacky! a oni s tim jezdi jako se SPDS. Samozrejme to z dalky neni videt.
Tazateli se podaril double. Nebot jedinym zasahem porusil homologaci nejen onech SPDS, ale samozrejme i mlhovek
Vede tenhle paskvil, ktery ma LED jako parkovacky! a oni s tim jezdi jako se SPDS. Samozrejme to z dalky neni videt.
Tazateli se podaril double. Nebot jedinym zasahem porusil homologaci nejen onech SPDS, ale samozrejme i mlhovek
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Pokud to nevypadá na první pohled jako bastl a je to správně zapojené, nikdo to nikdy řešit nebude.
Já mám dvojkovou Octavii před FL taky bez dedikovaného denního svícení, tak jsem si v jednotce centrální elektriky nakódoval svícení mlhovkami na 40% výkonu při spínači světel v poloze OFF a seru na to, jestli je to v souladu s homologací nebo ne.
Sice to nevypadá bůhví jak, ale neoslňuje to a když už mě nutí nesmyslně svítit uprostřed slunečného dne, tak svítím jen dvěma žárovkami místo čtrnácti + podsvícení v interiéru
Já mám dvojkovou Octavii před FL taky bez dedikovaného denního svícení, tak jsem si v jednotce centrální elektriky nakódoval svícení mlhovkami na 40% výkonu při spínači světel v poloze OFF a seru na to, jestli je to v souladu s homologací nebo ne.
Sice to nevypadá bůhví jak, ale neoslňuje to a když už mě nutí nesmyslně svítit uprostřed slunečného dne, tak svítím jen dvěma žárovkami místo čtrnácti + podsvícení v interiéru
- Mattbaylesa
- Řidič začátečník
BOB: umístění splňuje míry předepsané zákonem, původně tam byly jen záslepky, mlhovky jsem neměl. Konkrétně u mého auta se mi to líbí, používám žárovky za 450 za sadu, v palubní desce je dalších asi 8 žárovek, které praskají a měnit je je peklo. Určitě je lepší, když je auto osvětlené ze všech stran normálními světly, nadruhou stranu dnes je denní svícení u nových aut povinné, bude jich jezdit víc a víc, tak je třeba se s tím smířit. Třeba oktávek s DL jezdí tisíce. To už je ale obecně. Pokud to někomu špatně funguje nebo neví, kdy přepnout, je to další věc.
ctrl_j: bohužel jen single, mlhovky nemám a DL jako mlhovky nepoužívám, ani to nejde. Jediné, co mám je před DL jedno čiré sklo.
ctrl_j: bohužel jen single, mlhovky nemám a DL jako mlhovky nepoužívám, ani to nejde. Jediné, co mám je před DL jedno čiré sklo.