To by mě také zajímalo. Viz zákon o provozu na pozemních komunikacích:
§ 31
Výstražná znamení
(1) Je-li to nutné k odvrácení hrozícího nebezpečí, dává řidič zvukové výstražné znamení. Mimo obec může řidič dávat zvukové výstražné znamení i tehdy, je-li to nutné k upozornění řidiče předjížděného vozidla.
(2) Místo zvukového výstražného znamení smí řidič dávat světelné výstražné znamení krátkým přerušovaným rozsvícením dálkového světla nebo přepínáním potkávacích a dálkových světel; k upozornění řidiče předjížděného vozidla je smí dávat i v obci.
Já jsem dneska viděl nějakou rozpolcenou osobnost v Praze. Pod levým zadním světlem měl velkou nálepku "Morava" s moravskou orlicí ve znaku, měl do na zlínských značkách, ale pod SPZ měl na tabulce nápis Bohemians Praha
neska si takle jedu vysoce nepředpisovou rychlostí po I/48 od FM na Ovu a najednou sanaňa zezadu natlačil pižík 306 XR3 (nebo tak nějak to značení bylo)... sem mu uhnul a von kolem mě prosvištěl tak dvoukilem.... bylo to docela zábavné - z bezpečné vzdálenosti - sledovat, jak mu to autí na uzounkých gumách (odhadem tak š 155, víc ne) v tý rychlosti pendlovalo přes celou šířku pruhu... ale měl to v ruce, bylo vidět jak neustále motal volantem dopravadoleva....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
pavproch píše:neska si takle jedu vysoce nepředpisovou rychlostí po I/48 od FM na Ovu a najednou sanaňa zezadu natlačil pižík 306 XR3 (nebo tak nějak to značení bylo)... sem mu uhnul a von kolem mě prosvištěl tak dvoukilem.... bylo to docela zábavné - z bezpečné vzdálenosti - sledovat, jak mu to autí na uzounkých gumách (odhadem tak š 155, víc ne) v tý rychlosti pendlovalo přes celou šířku pruhu... ale měl to v ruce, bylo vidět jak neustále motal volantem dopravadoleva....
A napadlo tě, že mu to pendlovalo přes celou šířku prohu, protože neustále motal volantem?