Bloková pokuta za nedovolené předjíždění

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

honziss
Letec

Re: Bloková pokuta za nedovolené předjíždění

Příspěvek od honziss »

Pravidlo c. 1: s PCR se nebavime!
R4...258k
R3...261k
EV...264k
profwer
Spolujezdec

Příspěvek od profwer »

Chtěl bych všem poděkovat za odpovědi.
A proč bys ho chtěl napadat? Chceš vrátit to kilo? Nebo snad přísnější trest?
Protože jsem si myslel, že předjíždění plné čáry je nedovoleném předjížděním dle paragrafu 125c / 1f) 7 a začal jsem mít strach, že mi seberou papíry :) Jinak o to kilo mi vůbec nejde
BTW: když jsi s jejich postihem nesouhlasil, proč jsi jim to platil a blok podepsal??
Když mi sdělil, že je to za 100 Kč, tak jsem si říkal, že je jednodušší to zaplatit, než jít do správního řízení.
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

honziss píše:Pravidlo c. 1: s PCR se nebavime!
Za kilo? Bych se nebavil a zaplatil.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

přesně tak... Když je dobrá nabídka (což kilo vs. 2000, resp. 2500,- ve SŘ je!), tak se na ulici s policisty bavíme...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Hacek je v tom ze existuje spousta pripadu, kdy pcr da podepsat blok na neco jineho nez s vami na miste projednava. Nejcasteji tak, ze na blok napisou prislusny paragraf (ne kazdy je zna vsechny z hlavy) a text prestupku napisi necitelne. Me osobne se stalo ze me na D5 staveli za rychlost, ja s prestupkem nesouhlasil, ale doznal se k nespravne jizde v jizdnich pruzich. Policista mi redy sdelil, ze mi ulozi pokutu za nespravnou jizdu, ale kdyz mi daval podepsat blok tak tam bylo co? Rychlost...

Proti prestupku projednanemu na miste neni odvolani a spravni rizeni je v pripade ze si ridic neni situaci 100pro jist lepsi volba.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Tady platí jedna obecná zásada: vím, co podepisuji...a když to nevím, tak nepodepisuji. A když podepisuji a nevím, tak jsem pitomec.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
dyrup
Autoškolák

Příspěvek od dyrup »

řidičBOB píše:Evidentně tenhle policajt zákon znal, jelikož ho za zákaz předjíždění neřešil ;-)
Znal ho částečně! Sice je to jen slovíčkaření, ale pokud od někoho kasírují prachy tak by měli vědět za co.
profwer píše, že má na bloku napsáno "předjíždění na plné čáře", ale jak už jsem psal nevím o tom, že by se na plné čáře nesmělo předjíždět.

Kde je toto uvedeno?

Vím o tom, že se plná čára nesmí přejíždět nebo přesahovat nákladem.
Uvedu trochu jinou situaci. Pojedu po okresce první třídy, která má široké krajnice a před sebou budu mít traktor, který pojede těsně při kraji. Na středu bude plná a traktor předjedu aniž bych přejel přes střední plnou čáru. Podle toho co napsal pach do bloku bych se taky dopustil přestupku.
Porušil bych tedy něco?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

ano, porušil... pokud by tam nebyla dopravní značka, která by předjíždění traktoru dovolovala. Pokud je traktor v pohybu a ty při jeho objetí přejedeš středovou čáru, tak se jedná o předjíždění. Pokud by traktor ovšem u krajnice stál, tak se jedná pouze o objíždění překážky silničního provozu.
Předjíždět přes plnou čáru se nesmí, protože tuto čáru nesmíš, krom stanovených případů, přejíždět. Ale to neznamená, že se musí zároveň jednat o porušení zákazu předjíždění, protože to je specifikováno jinak.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
dyrup
Autoškolák

Příspěvek od dyrup »

řidičBOB píše:ano, porušil... pokud by tam nebyla dopravní značka, která by předjíždění traktoru dovolovala. Pokud je traktor v pohybu a ty při jeho objetí přejedeš středovou čáru, tak se jedná o předjíždění. Pokud by traktor ovšem u krajnice stál, tak se jedná pouze o objíždění překážky silničního provozu.
Předjíždět přes plnou čáru se nesmí, protože tuto čáru nesmíš, krom stanovených případů, přejíždět. Ale to neznamená, že se musí zároveň jednat o porušení zákazu předjíždění, protože to je specifikováno jinak.
Píšu, že bych středovou čáru s autem nepřejel. Někde jsou tak široké krajnice, že traktoristi jezdí úplně při kraji a dokážeš se vejít s autem mezi traktor a středovou čáru aniž by jsi tuto čáru přejel.

Někteří s traktorem jezdí takto a tam už se člověk vejde. Vypůjčeno z googlu:

Obrázek
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Pokud bys neprejel plnou caru, tak by ses vyse jmenovaneho prestupku nedopustil.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět