Bloková pokuta za nedovolené předjíždění
Moderátor: řidičBOB
Bloková pokuta za nedovolené předjíždění
Zdravím,
chtěl bych se zeptat co mě může čekat když jsem na místě podepsal blokovou pokutu na 100 Kč za nedovolené předjíždění? Mám očekávat, že mi přijde dopis s tím abych odevzdal řidičák?
Podle zákonu za tento přestupek se bloková pokuta neuděluje. Zároveň neměli k dispozici žádný kamerový záznam, protože tvrdili, že tento záznam bude nahraný na semaforu, který se nacházel před místem předjíždění, ale osobně vím, že je to blbost, protože na tomto semaforu bylo umístěno pouze čidlo.
Jediný problém je v tom, že svým podpisem jsem potvrdil, že s přestupkem souhlasím, ale jelikož se jedná o přestupek, který dle zákonu se neřeší blokovou pokutou, tak nevím jak to bude vypadat..
chtěl bych se zeptat co mě může čekat když jsem na místě podepsal blokovou pokutu na 100 Kč za nedovolené předjíždění? Mám očekávat, že mi přijde dopis s tím abych odevzdal řidičák?
Podle zákonu za tento přestupek se bloková pokuta neuděluje. Zároveň neměli k dispozici žádný kamerový záznam, protože tvrdili, že tento záznam bude nahraný na semaforu, který se nacházel před místem předjíždění, ale osobně vím, že je to blbost, protože na tomto semaforu bylo umístěno pouze čidlo.
Jediný problém je v tom, že svým podpisem jsem potvrdil, že s přestupkem souhlasím, ale jelikož se jedná o přestupek, který dle zákonu se neřeší blokovou pokutou, tak nevím jak to bude vypadat..
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bloková pokuta za nedovolené předjíždění
Je otazkou, jaky paragraf mas napsany na bloku...jiste to neni poruseni zakazu predjizdeni, at jiz v jakekoliv podobe (125c/1f)7 ).
Obecne ale plati, ze proti BPN neni odvolani. A to ani ze strany prestupce a ani ze strany policie.
Obecne ale plati, ze proti BPN neni odvolani. A to ani ze strany prestupce a ani ze strany policie.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Ahoj, děkuji za odpověď. Na bloku je vyplněnou pouze přestupkové jednání a je tam napsáno: předjíždění na plné čáře.
Žádný paragraf tam není uvedený (zanecháno prázdné místo).
Žádný paragraf tam není uvedený (zanecháno prázdné místo).
To ano, ale když dle zákonu se za to normálně bloková pokuta neuděluje, tak to znamená, že ten blok nemá žádnou právní hodnotu. Nebo se mýlím?Obecne ale plati, ze proti BPN neni odvolani. A to ani ze strany prestupce a ani ze strany policie.
- GeneHawkins
- Letec
Mýlíš. Pokud ho nikdo nenapadne, v platnosti zůstane.
Jakým způsobem bych ho podle vašeho názoru měl napadnout?GeneHawkins píše:Mýlíš. Pokud ho nikdo nenapadne, v platnosti zůstane.
Jak byste, prosím, postupoval v této sitaci? Mám očekávat, že mi něco přijde poštou?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Nijak - proti BPN odvolání v podstatě není.
Předjíždění na plné čáře a "zákaz" předjíždění jsou dva zcela odlišné přestupky. Plnou čáru blokově řešit lze a je to přestupkové jednání bez bodů.
Takže odpověď na tvůj dotaz: byl jsi vyřešen BPN a nic dál se řešit nebude.
BTW: hodná hlídka za kilo...
Předjíždění na plné čáře a "zákaz" předjíždění jsou dva zcela odlišné přestupky. Plnou čáru blokově řešit lze a je to přestupkové jednání bez bodů.
Takže odpověď na tvůj dotaz: byl jsi vyřešen BPN a nic dál se řešit nebude.
BTW: hodná hlídka za kilo...
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Můžeš být klidný, pokud jsi dostal blok s pokutou tak už ti nic nepřijde. Jinak na plné čáře není zakázáno předjíždět. To jen, že policajti neznají zákony. Plná čára se nesmí přejíždět v tom je ten rozdíl! Přejetí plné čáry je nerespektování dopravního značení. To není na papíry. Musela by tam být svislá (kulatá) dopravní značka a vše ostatní uvedeno v §17/5 z.č.361/2000.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Evidentně tenhle policajt zákon znal, jelikož ho za zákaz předjíždění neřešil
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- GeneHawkins
- Letec
A proč bys ho chtěl napadat? Chceš vrátit to kilo? Nebo snad přísnější trest?profwer píše:Jakým způsobem bych ho podle vašeho názoru měl napadnout?GeneHawkins píše:Mýlíš. Pokud ho nikdo nenapadne, v platnosti zůstane.
Jak byste, prosím, postupoval v této sitaci? Mám očekávat, že mi něco přijde poštou?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
BTW: když jsi s jejich postihem nesouhlasil, proč jsi jim to platil a blok podepsal??
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time