Zimní/letní? Už máte přezuto?
Re: Zimní/letní? Už máte přezuto?
Aby ale bylo kolem pneu dost místa a řetězy nechytly za brzdy!
Proháním atmosféru 2,5 V6, 1,8T a dále 2,8T V6 4x4, k tomu ještě 3.0 R6 s kompresorem a 3,0TDI. Až na jedno auto samé 6-ti válce. A navzdory ekoteroristům si to užívám . Zahájil jsem boj proti globálnímu oteplování - pořídil jsem si roadstera .
Nevím... Já má zkušenost (zrychlování/brždění, zatáčení): Doblo 185/65/14 Nokian... nic moc, CTR 215/40/17 Nokian ... úplně na hovno, Ignis 165/75/14 Sava... super. Vše jen pocit, žádný exaktní měření. Všechno sníh a břečka, na mokru a suchu mi přišlo že funguje tak nějak všecnho.Vana píše:Já teda žiju v přesvědčení že pro záběr je naopak lepší široká guma s velkou styčnou plochou. Uzké jsou určitě výhodnější při rychlé jízdě v hlubším sněhu nebo břečce kdy nemusí prorážet tak širokou stopu a mají proto nižší odpor a líp vedou směr, ale z hlediska trakce a záběru na sněhu je podle mě jednoznačně lepší široká guma.
Nebo je to všechno jinak ??
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
no dřív se doporučovala minimalne o jeden az dva uzsi, argument byl plošná hmotnost a s tím související záběr skrz sněhovou pokryvku, tak to maj treba i soutěžáci, ikdyž tam je to i s hřeby. dneska se zase tvrdí, že díky větší ploše lamel mají lepší záběr na sněhu široké gumy. záleží na plánovaném používání sníh/břečka/hory/mokrá dálnice/město a na ledu je to asi jedno uplně, tam fungují jedině hřeby.
Jaké pneu 215/55/16 93H? Přemýšlím o Polarisech, dá se ve stejné cenové kategorii vybrat něco lepšího?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
V zimnich nevim, ale v letnich mne prijemne prekvapil BF Goodrich. Slusne drzi na mokru, nehuci a moc se nesjizdi - treba proti Barum/Conti nebo Pirelli.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
za uplne stejne penize jako Polaris se da koupi Nokian WR a3, vyborna guma.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Muzu potvrdit, na nokianech wr a3 v rozmeru 205/55/16 mam ted odjety 2 sezony a je to dobra pneumatika, s vyvazenymi vlastnostmi na vode, brecce i snehu, za dobrou cenu. Dokonce se chova slusne i na suchy dalnici ve vysokych rychlostech.mmira píše:za uplne stejne penize jako Polaris se da koupi Nokian WR a3, vyborna guma.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
kolega má nějaké letní Nokiany ve 235/40 R17 a hrozně na to nadává...prý to hučí jako prase a nedrží stopu za mokra
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Na jednom autě mám Polaris3 a ty gumy jsou neuvěřitelně hlučný. Jinak chování odpovídá ceně, spíš lepší než očekávání.
řBob: pokud myslíme stejného kolegu, tak mám pocit, že má/měl Nokiany zimní a za mokra byl úplně ve smrti.
Já jsem si shodou okolností na minulou sezonu koupil z nouze Nokian WR A3 XL 234/40/18 95V a musím říct, že jsem byl mile překvapen. Hlučnost je na dobré úrovni, výborný chování na sněhu i na břečce, mokru, suchu velmi slušné. A za jednu zimu na nich téměř není vidět opotřebení. Navíc tehdy byly za slušnou cenu.
řBob: pokud myslíme stejného kolegu, tak mám pocit, že má/měl Nokiany zimní a za mokra byl úplně ve smrti.
Já jsem si shodou okolností na minulou sezonu koupil z nouze Nokian WR A3 XL 234/40/18 95V a musím říct, že jsem byl mile překvapen. Hlučnost je na dobré úrovni, výborný chování na sněhu i na břečce, mokru, suchu velmi slušné. A za jednu zimu na nich téměř není vidět opotřebení. Navíc tehdy byly za slušnou cenu.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
asi máš pravdu - zimní má... Ale nic to nemění na věci, že na to v jednom kuse nadává.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time