čím studenější vzduch tím vyšší výkon motoruVana píše:i taková zdánlivá maličkost jako změna hustoty vzduchu s teplotou může hrát roli. Nejenže motoru chutná každý vzduch jinak, pokles teploty o 30°C znamená zvýšení aerodynamického odporu kvůli hustějšímu vzduchu o cca 10% !
rychlost vs otacky vs spotreba
Re: rychlost vs otacky vs spotreba
Sbohem. Už tady nejsem. Mám dost všech for.
nie,nie! Moj motor vobec neznasa nizke teploty, pod -10 uz vobec nechce ist do otacok a najlepsi vykon ma tak medzi +10 az +20 stupnov a najlepsie po dazdi.Smrťák píše:čím studenější vzduch tím vyšší výkon motoru
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
čím studenější vzduch motor nasává ,tím vyšší výkon
merlin: To bude asi nejake specifikum Subaru Protoze jinak plati cim studenejsi vzduch, tim lepe. Na tomto princpu funguje treba vstrikovani N2O, to nakonec nedela nic jineho nez prudce ochladi nasavany vzduch...
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
Skanz3n
pjanda: Asi to bude mapou riadiacej jednotky, ked je zima dokonca sa na volnobech motor chveje co nikdy boxer nerobi. Ale zase ma stale slusny vykon aj pri +30 a viac stupnoch kde pre zmenu Lexus prestava fungovat...
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
Lexus je teda pěkná sračka když při +30 nefunguje
to jo, ale asi za cenu vyšší spotřebySmrťák píše:čím studenější vzduch tím vyšší výkon motoru
Vana: To bych nerekl. Pokud motor dovoli diky dosahnout vyssiho vykonu v nizsich otackach, znamena to, ze ho umi dosahnout za existence nizsich mechanickych ztrat, tedy i efektivneji.
Skanz3n
Skanz3n
a taky muze rust ucinnost
To je nejaka nova intepretace Cernych baronu?
Skanz3n
Skanz3n