A dokážeš specifikovat zhruba tu hranici nižší a vyšší cenové hladiny? (jako jestli je to padesát nebo sto tisíc nebo ještě výš)honziss píše:Karbon je lepsi nez hlinik, ale musi se umet udelat a pak je vetsinou drahej. Takze v nizsich cenovych hladinach bych hledal hlinik, v tech vyssich uz urcite karbon. Dobra 29" na karbonu je tahle (jezdil jsem to 2 mesice a max spokojenost): http://www.bergamont.de/en/bikes/mtb-ha ... td-carbon/EL_XEL píše:Aha, zajímavý. Já to bral tak, že karbon je další level nad hliníkem (prostě - je to pevnější, je to lehčí, ale taky dražší). No koukám si to budu muset ještě nastudovat.Brus píše:záleží na jaké kolo a jaký
CX kolo co jsem tu psal nedávno byl hliník a výborné. Pak mám doma nějaký časopis (už nevím název) kde je test 4 silničních kol karbonových a 4 silničních hliníkových. Vše zhruba ve stejné ceně 40-50k. a jako celkový vítěz je tam nějaké hliníkové kolo a i celkově ty hliníkové v této hladině byly podle nich lepší.
Cyklistické vlákno
Moderátor: řidičBOB
Re: Cyklistické vlákno
2 Pozn.
1) primárně bych se díval na záruku. Al kolem 6. roku praskne. . .
2) hranice je dána typem kola. HT bych za 40t. v Al rozhodně nekupoval. U endura 40 bude tak tak stačit na Al
C a Al se moc nepřekrývají v cenách. Buď člověk má a je ochoten zaplatit za C, a pak si ho koupí, nebo to nemusí řešit.
1) primárně bych se díval na záruku. Al kolem 6. roku praskne. . .
2) hranice je dána typem kola. HT bych za 40t. v Al rozhodně nekupoval. U endura 40 bude tak tak stačit na Al
C a Al se moc nepřekrývají v cenách. Buď člověk má a je ochoten zaplatit za C, a pak si ho koupí, nebo to nemusí řešit.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
u silničního kola bude ta hranice kolem 40-50k. u CX je to jednodušší v tom, že se nikdo moc nesnaží udělat levné karbonové CX kolo
Pravda vyděsí
právě na ct4 běží live přenos z MS v XC ..... to je přesně to, o čom sa tady celou dobu bavíme - tahle trať nemá s MTB absolutně nic společného, to je prostě jen cyklokros pomíchaná s bmx a cyklotrialem někde v lese.... myslím tím jen a pouze trať, její profil, technickou náročnost.... nemám na mysli organizovanost, davy čumilů, bigbít, hašlerky, treny do zvonu a placatý kytary....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Za me to urcite MTB XC je. Jsou tam nejlepsi z nejlepsich. XC si nepredstavuju jako silnicni zavod po polnackach, kdy rozhoduje jen fyzicka - nohy, sampion by mel prokazat i dobrou technickou zdatnost ne jen tupy sezeni na zadku a kmytani nohama dokola.
Tohle neni zadny zavod kolem hnojaku, kam se prihlasi kde jaky "zavodnik" od hospodu k hospode ...
Komentovany prujezd trati
http://www.redbull.com/en/bike/stories/ ... io-caluori
Tohle neni zadny zavod kolem hnojaku, kam se prihlasi kde jaky "zavodnik" od hospodu k hospode ...
Komentovany prujezd trati
http://www.redbull.com/en/bike/stories/ ... io-caluori
ukaž mi tam 300+ metrový kopec (myslím převýšení, ne délku...)
je to jedna z disciplín co se na MTB jezdí a je to ta nejprestižnější. za mě určitě ano. vítězové těchto závodů obvykle vyhrávají i maratony (pokud jedou), protože kromě fyzičky mají i techniku.
o délku kopce přeci nejde tohle je atraktivní i pro diváky, protože se jezdí okruhy.
o délku kopce přeci nejde tohle je atraktivní i pro diváky, protože se jezdí okruhy.
Pravda vyděsí
už sem to tu psal, hoský kolo je imho o výjezdu (dlouhém) na kopec a pak jízdě dolů zkopca, ne skákání po uměle sestavenejch šutrech mnohokráte okolo okolo tribuny dokola...
asi sem divnej...
asi sem divnej...
abych to přiblížil - na začátku 90-tých (to sem byl ešče mladý a blbý) sem byl asi na dvouch závodech (jako divák, ne závodník) - jeden byl malenovicích pod lysou - start byl u korýtka v satině a stoupalo se až skoro na ivančenu, pak zase dolů do cíle... ten druhý byl ve Fryštáku - start byl na náměstí, pak sa jelo až na Troják a zpět
to je imho muntynbajk a ne takovejde bikrosovej cklokros
to je imho muntynbajk a ne takovejde bikrosovej cklokros
jj, to byly krásné časy: 1990 Durango, U.S of A. - první mistrovskví v XC - trať přes 10km s převýšením skoro 500m - to byl opravdový muntynbajk.... jen potvrzení toho, co říkám, to nešní norsko nebyl žádný muntynbajk, ale (s)prostý letní cyklokros