FWD, AWD, RWD - výhody a nevýhody
Re: FWD, AWD, RWD - výhody a nevýhody
tady nastává rozpor klimatizaci užiju půl roku 4x4 mi tenhle rok chyběl jednou. (nedojel jsem až k chatě)
Vana jinak samozřejmě, že v difu nejsou ztráty jak šlak, protože to by jinak vyžadoval chladič a kdyby se tam ztrácelo 20% z 200kW tak by musel být i dost velký
ale spíš je to něco v difu, něco v ložiskách, něco v kloubech, něco v převodovce, něco támhle a něco tady a všehovšudy výkon všude jen ne na kole
Vana jinak samozřejmě, že v difu nejsou ztráty jak šlak, protože to by jinak vyžadoval chladič a kdyby se tam ztrácelo 20% z 200kW tak by musel být i dost velký
ale spíš je to něco v difu, něco v ložiskách, něco v kloubech, něco v převodovce, něco támhle a něco tady a všehovšudy výkon všude jen ne na kole
Slow and serious
nez se zmuzu na nejaky delsi popis a dojmy, tak je prozradim, ze jsem ted po cestach necestach Severni Moravy prohnal auto, ktere ma a nema AWD. jmenuje se Kizashi. protoze je vsude sucho, vyrazil jsem na vyjezd na Pustevny, kde jsem doufal, ze bude na ceste sterk a mokro. bylo oboje ve velmi nesouvislych vrstvach. at jsem to jezdil s a bez AWD, nevidel jsem rozdil. zasluhu na tom ma vyborny podvozek a vinu relativne slaby motor v kombinaci s CVT. zrovna v pripade tohoto auta je AWD uplny nesmysl, jen zvysuje hmotnost.
jinak napisem do seznamu, ze vana je zastance AWD. at uz nas o tom nemusi presvedcovat .
jinak napisem do seznamu, ze vana je zastance AWD. at uz nas o tom nemusi presvedcovat .
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Nie len Vana ale aj Merlin!mmira píše:jinak napisem do seznamu, ze vana je zastance AWD.
P.S. Mozno by tato tema bolo zaujimavejsia ako porovnaie FWD a RWD, bez AWD lebo potom je uz vsetko jasne
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
mmira: napiš tam prosím tě že jsem velký zastánce AWD
to dle me nelze. od zacatku je jasne, ze preference jsou tvoreny podminkami, kde clovek jezdi, kolik toho najezdi a taky kolik na povoz ma. a pak tu samozrejme jsou nejake ty osobni, ne zcela racionalni touhy. musim neco mit, protoze to chci, ne protoze to mit musim.
ta prvni cast tu byla uz podrobne probrana, nema cenu znova zabihat do podrobnosti. zajimave ale je treba to vyjadreni kinga, zkusil jsem to a to a ne, neni to ono. a podle vany, dovolim si jiste zobecneni, by prece mel byt nadsen a nechtit jinak. ja sam po casti zimy za volantem Subaru dnes vim, ze mi to auto az tak moc nesedi a ze jsem si asi mel poridit neco jineho.
jeste k te jizde s AWD v zime. zase je to o preferencich, ne o tom, ze bud AWD nebo nic. AWD je hlavne o pohode. soucasne, jak jsem si sam overil, obcas dava pocit falesne jistoty. ono to zrychluje, tak to klouzat moc nebude. bum, potrebuju brzdit. wow, vezu se jak na sanich. to s RWD ani s FWD clovek nezazije. kdyz prida plyn a ono to zacne klouzat, hned vi, ze si musi dat i pozor pri brzdeni. at to ted probiram jak chci, nejvice jsem si uzil zimy v 330i. vcetne vyletu na sumavu a do alp v dobe snehove kalamity.
sam se tedy spolu s dalsimi napisu do kolonky RWD.
ta prvni cast tu byla uz podrobne probrana, nema cenu znova zabihat do podrobnosti. zajimave ale je treba to vyjadreni kinga, zkusil jsem to a to a ne, neni to ono. a podle vany, dovolim si jiste zobecneni, by prece mel byt nadsen a nechtit jinak. ja sam po casti zimy za volantem Subaru dnes vim, ze mi to auto az tak moc nesedi a ze jsem si asi mel poridit neco jineho.
jeste k te jizde s AWD v zime. zase je to o preferencich, ne o tom, ze bud AWD nebo nic. AWD je hlavne o pohode. soucasne, jak jsem si sam overil, obcas dava pocit falesne jistoty. ono to zrychluje, tak to klouzat moc nebude. bum, potrebuju brzdit. wow, vezu se jak na sanich. to s RWD ani s FWD clovek nezazije. kdyz prida plyn a ono to zacne klouzat, hned vi, ze si musi dat i pozor pri brzdeni. at to ted probiram jak chci, nejvice jsem si uzil zimy v 330i. vcetne vyletu na sumavu a do alp v dobe snehove kalamity.
sam se tedy spolu s dalsimi napisu do kolonky RWD.
Autoforum.cz
nemusim, vzdyt je to ocividneVana píše:mmira: napiš tam prosím tě že jsem velký zastánce AWD
Autoforum.cz
mmira: ber to tak, že AWD může být i dobrý kompromis pro ty co se nedovedou rozhodnout mezi předokolkou a zadokolkou
tak to je samozrejme... za jedne podminky . a to te, ze je vice vykonu posilano dozadu, nebo to pomoci elektronickeho udelatka nastavit.
Autoforum.cz
MMira: Fakt to Audinám tak pomáhá? Vyváží to v chování těžký čumák? Jsou měkčí s pohonem 40:60?
Mně by AWD až tak nevadilo, pokud to je na autě, které je dobře vyvážené. Což s motorem před přední nápravou jde dost ztuha.. A pak narazím na skutečnost, AWD vlastně nepotřebuju
Mně by AWD až tak nevadilo, pokud to je na autě, které je dobře vyvážené. Což s motorem před přední nápravou jde dost ztuha.. A pak narazím na skutečnost, AWD vlastně nepotřebuju
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
nevim, ja s Audi s timto pomerem nikdy nejel. ale xDrive mi nevadil.
PJ zminoval, ze posledni STi je v tomto taky dobre.
PJ zminoval, ze posledni STi je v tomto taky dobre.
Autoforum.cz