Takže po 2,5 měsících ježdění a 4500km mohu zatím konstatovat naprostou spokojenost s autem i jízdními vlastnostmi.
Byli jste tu zvědaví, jakou budu referovat spotřebu... takže jsem nyní celkově od počátku zatím na 6,7l / 100 km (dle tankování). Odhadem to bylo tak 25% město, 35% dálnice a 40% silnice.
Spotřeba ale postupně mírně klesá (první nádrž byla 7,3 l/100km a to jsem jezdil v 1-2 lidech), živost a výkon auta naopak subjektivně roste...
Při cestě ve dvou s naloženým autem přes Německo do Rakouska do Alp tj. po silnici mimo města i dálnice a při svižné jízdě dle předpisů ustáleným tempem tak kolem 100km/h a s akceleracemi při předjíždění pomalejších aut jsem měl spotřebu asi 5,8 l/100 km dle tankování (pp ukazoval 5,5). Při jízdách po dálnici do Prahy se to nyní pohybuje cca kolem 6,3-6,7 (obvykle zapínám tempomat na 140 km/hod). Při kombinované cestě do Jizerských hor v obsazení 5 dospělých a plně naloženého kufru, vč. popojíždění v horách jsem najezdil asi 650 km se spotřebou 6,8 l/100km dle dotankování (pp udával 6,3)...
Spotřebu sice sleduju, ale v podstatě jí neřeším, ty decilitry nehrají roli... Dle referencí uživatelů by měla s dalším nájezdem ještě mírně klesat...
K autu samotnému nemám žádné zásadní výhrady a jsem naprosto spokojen s výběrem. Oceňuji i věci, které byly ve výbavě, ale původně jsem je přímo nevyžadoval, jako zadní kamera (tu bych už požadoval), vestavěnou navigaci, ale překvapivě i automaticky cyklující stěrače na základě intenzity deště či automatické zapínání světel.
Jinak skoro vše dle očekávání. Užívám si jízdu, výborný podvozek, motor a řazení. Líbí se mi praktičnost a že je vše na správném místě, nikde nic nevže. Uvítal bych naopak lepší odezvu od volantu, dobrá by byla výsuvná středová opěrka rukou nebo aby se nezapínal varovný pískot, když je klíč v zapalování a zároveň při vypnutém motoru otevřu dveře řidiče... ale s tím vším jsem počítal již před koupí. Jediné drobnosti, které jsem nečekal, jsou nutnost vždy po zapnutí navigace potvrzovat bezpečnostní výstrahu a velmi slabé osvětlení kufru (plánuji dát tam LEDky místo žárovky, aby se to rozjasnilo).
Golf 1.4 TSI nebo CeeD 1.6 GDI -prosím i názor p. Jandu :-)
Re: Golf 1.4 TSI nebo CeeD 1.6 GDI -prosím i názor p. Jandu
Naposledy upravil(a) Luky-12 dne pát 29 srp 22:38, celkem upraveno 1 x.
1,6 litrova atmosfera prakticky este v zabehu aby jazdila za 5-6? To je fakt realita? Jeden clovek v mojom okoli nedavno kupil fabku 1,4 a ked sa v tom clovek snazi ist kludne na spotrebu tak cislo 6,x na PP su male vianoce (a to je prazdne auto). snad to po zabehu klesne
kdyby měl 1,4 TSI tak má ještě skoro litr dole.
Vyloženě na spotřebu jsem zatím jet nezkoušel. Užívám si auto a spotřebu vůbec neřeším, jen jí sleduji a zapisuji V kombinaci při běžné jízdě se pohybuju cca kolem 6,4-6,8. Těch 5,x to bere na okreskách, pokus se nepohybuju v obcích a dálnici. To se mi povedlo zatím jednou při 300 km cestě přes Německo a Rakousko...
Uváděná spotřeba je reálná tj. dle tankování. PP mi ukazuje nižší... PP u Ceedu (a uvádí to i další uživatelé) ukazuje většinou oproti reálné tak o 0,3-0,5 l míň...
A aby to nebylo jen o spotřebě, tak pro případné zájemce mé současné hodnocení Ceeda 1.6 GDI, výbava FIFA:
Co na autě zejména oceňuji:
Výkon a charakteristiku motoru, precizní řazení, výborný povozek a jízdní vlastnosti auta, výbava (z ní zejména zpětnou kameru a senzory, multimediální systém - intuitivní, jednoduché ovládání, výborná funkčnost, navigaci, aut. klimu, tempomat, aut. stěrače a světla) , provedení i praktičnost interiéru / místa řidiče a ovládacích prvků, oproti Golfu více místa v kufru a na zadních sedačkách vč. minimálního středového vyvýšení podlahy vzadu, velikost a provedení zpětných zrcátek, design auta vně i uvnitř, tichý motor a skoro žádný aerodynamický hluk, tvarování předních sedaček je výborné na záda, oceňuji také vstřícnost mého prodejce/servisu
Co beru jako mínusy, o kterých jsem ale věděl předem:
řízení prakticky bez odezvy (není s ním žádný problém, jen nenadchne), trochu vyšší přenos hluku od pneumatik, upozornění (pípání) na nevyndaný klíč v zapalování při vypnutém motoru při otevření dveří řidiče
Co jsem předem nevěděl: nutnost vždy po zapnutí potvrzovat bezpečnostní upozornění na navigaci, občas bych ocenil možnost nastavení výšky sedadla řidiče ještě o něco níže, než je dnešní minimum
Spolehlivost auta je moc brzo hodnotit, ale zatím OK, spotřeba je zatím dle předpokladu, tj. neoslnila, ani nezklamala, ale měla by snad dle zkušeností ostatních jít ještě dolů.
Uváděná spotřeba je reálná tj. dle tankování. PP mi ukazuje nižší... PP u Ceedu (a uvádí to i další uživatelé) ukazuje většinou oproti reálné tak o 0,3-0,5 l míň...
A aby to nebylo jen o spotřebě, tak pro případné zájemce mé současné hodnocení Ceeda 1.6 GDI, výbava FIFA:
Co na autě zejména oceňuji:
Výkon a charakteristiku motoru, precizní řazení, výborný povozek a jízdní vlastnosti auta, výbava (z ní zejména zpětnou kameru a senzory, multimediální systém - intuitivní, jednoduché ovládání, výborná funkčnost, navigaci, aut. klimu, tempomat, aut. stěrače a světla) , provedení i praktičnost interiéru / místa řidiče a ovládacích prvků, oproti Golfu více místa v kufru a na zadních sedačkách vč. minimálního středového vyvýšení podlahy vzadu, velikost a provedení zpětných zrcátek, design auta vně i uvnitř, tichý motor a skoro žádný aerodynamický hluk, tvarování předních sedaček je výborné na záda, oceňuji také vstřícnost mého prodejce/servisu
Co beru jako mínusy, o kterých jsem ale věděl předem:
řízení prakticky bez odezvy (není s ním žádný problém, jen nenadchne), trochu vyšší přenos hluku od pneumatik, upozornění (pípání) na nevyndaný klíč v zapalování při vypnutém motoru při otevření dveří řidiče
Co jsem předem nevěděl: nutnost vždy po zapnutí potvrzovat bezpečnostní upozornění na navigaci, občas bych ocenil možnost nastavení výšky sedadla řidiče ještě o něco níže, než je dnešní minimum
Spolehlivost auta je moc brzo hodnotit, ale zatím OK, spotřeba je zatím dle předpokladu, tj. neoslnila, ani nezklamala, ale měla by snad dle zkušeností ostatních jít ještě dolů.