Octavia III

Jen o škodovkách a dalších autech českých značek.
Odpovědět
retron
Letec

Re: Octavia III

Příspěvek od retron »

tak jestli 7 nebo 10 bez kadlekadle uz je snad upe jedno ne :D
jinak vim o naprosto nenormalni konfiguraci full total palba Combi RS TDI DSG barva bila objednano nekdy v breznu dodano zacatkem července a bez tlačenky, takže ti asi sháněj švihadla
PetrL
Řidič začátečník

Příspěvek od PetrL »

pracuju v holdingu jehož součástí je mimojiné i prodejna škodovek a v podstatě každý týden sem naváží 5-6 octávií RS (motorizace a výbavy netuším)...po tom autě je opravdu velká poptávka a je teda pravda, že je vidět až moc často.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

kony píše:Normalni kombinace RS tsi,manual,liftback. dodani 2 mesice. Nenormalni kombinace RS tdi,manual,combi. dodani 7 mesicu.
Nenormalni mi tak maximalne prijde ta dodaci propast mezi tsi a tdi !!
Presto (Brus) ti gratuluji k tve NORMALNI verzi a k 2 mesicni dodaci dobe. Ono mozna zacas poznas ze lejt 10litru na sto normalni kombinace zdaleka neni.Proto jsem volil TDI abych se nebal na to slapnout a jezdil max. do 7 litru!!
Nejsem zrovna velkej psavec, ale tady musím reagovat, protože jsem se pěkně zasmál :D Já si spíš říkám, je to normální dávat sazomet do auta, co má přinejmenším dělat sportovní dojem? Bernard má pravdu, svět se zbláznil a to se netýká jen aut :(
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Potvrdzujem situaciu s RSami:
Kamos - 2,0 TSI MT Kombajn + nejaka ta vybava (jeden by povedal, hole-bose), objednane 4.2014, dorucene 7.2014
Rovnaky dealer ine auto - 2,0 TDI DSG Kombajn + "CTRL+A", objednane 12.2013, stale nedorucene...
Problem mali vraj sposobovat 19" kola..prej...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
kony
Adept autoškoly

Příspěvek od kony »

Ok.Souhlasim.Presto nenormalni kombinaci na rs jsem vzal z duvodu vetsiho najezdu km.Normalni kombinace jsem se bal z duvodu odlisnych nazoru na spotrebu.Jeden to dava do 7 druhej nema problem jezdit za 13.Otazka zni,jestli by lll rso melo takovej uspech pokud by bylo pouze v TSI a jestli muze nosit nalepku ``Sportovni``.....RS jsem bral,ne pro sportovnost,ale proto ze je to hodne povedeny auto ze slusnou vybavou za ``prijatelny`` penize. Skoda v eleganci je o chlup levnejsi nez rso,tak volba byla jasna....
EL_XEL
Letec

Příspěvek od EL_XEL »

kony píše:Ok.Souhlasim.Presto nenormalni kombinaci na rs jsem vzal z duvodu vetsiho najezdu km.Normalni kombinace jsem se bal z duvodu odlisnych nazoru na spotrebu.Jeden to dava do 7 druhej nema problem jezdit za 13.Otazka zni,jestli by lll rso melo takovej uspech pokud by bylo pouze v TSI a jestli muze nosit nalepku ``Sportovni``.....RS jsem bral,ne pro sportovnost,ale proto ze je to hodne povedeny auto ze slusnou vybavou za ``prijatelny`` penize. Skoda v eleganci je o chlup levnejsi nez rso,tak volba byla jasna....
Pokud někdo jezdí s RS TSI trvale za 13, tak s tím jezdí buď jako naprostý dobytek nebo jako naprostý dement (nebo obojí). Takové průměrné spotřeby se nedá dosáhnout ani docela rychlou jízdou. Leda že by furt jezdil po prázdné dálnici v noci tak 200+ nebo si okresky pletl s RZ.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

ad RS: RS není sportovní auto ani kdyby šel Karel Gott do důchodu! Je to pouze verze výbavy - v podstatě jediná normální a obhajitelná.
ad spotřeba: Praha - HR a zpět. TSI DSG kombajn - 2 lidi na plaubě - 150 tempomat: 7,3l/100km. Co se týče nafty, tak jeden kolega (oba RS TDI 6MT) má dlouhodobou 6,0 a druhý 7,0. Ten druhý jezdí i v reálu o dost dravěji.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

já snad na tu spotřebu začnu být i zvědavý, abych tady taky pak mohl něco napsat k věci :-)
Pravda vyděsí
kony
Adept autoškoly

Příspěvek od kony »

EL_XEL píše:
kony píše:Ok.Souhlasim.Presto nenormalni kombinaci na rs jsem vzal z duvodu vetsiho najezdu km.Normalni kombinace jsem se bal z duvodu odlisnych nazoru na spotrebu.Jeden to dava do 7 druhej nema problem jezdit za 13.Otazka zni,jestli by lll rso melo takovej uspech pokud by bylo pouze v TSI a jestli muze nosit nalepku ``Sportovni``.....RS jsem bral,ne pro sportovnost,ale proto ze je to hodne povedeny auto ze slusnou vybavou za ``prijatelny`` penize. Skoda v eleganci je o chlup levnejsi nez rso,tak volba byla jasna....
Pokud někdo jezdí s RS TSI trvale za 13, tak s tím jezdí buď jako naprostý dobytek nebo jako naprostý dement (nebo obojí). Takové průměrné spotřeby se nedá dosáhnout ani docela rychlou jízdou. Leda že by furt jezdil po prázdné dálnici v noci tak 200+ nebo si okresky pletl s RZ.

:) jo to naprosto souhlasim. Znam dva co jezdi v TSI RS lift.Tata se synem.Najeto cca5000km.Dlohodoba 7.2l. Pak mam v ulici kluka 25let.Dostal rso k narozkam od rodicu a to je totalni opak.Najeto cca 7000km.Dlouhodoba cca 9l.Mladej kluk kterej jezdi jak jsi napsal....myslim. Tak ci onak Tsi je Tsi.Ja jsem bohuzel ten co jezdil pouze v Tdi a nemel tu odvahu prejit na Tsi. Jenom jse porad nemuzu zbavit dojmu,co vedlo vyrobce k tomu pravymu falesnymu laufu na Tdi.To je jedina vec ktera me doslova sere.Jinak max.spokojenost...
humidor
Autoškolák

Příspěvek od humidor »

OIII RS TSI mám od března (jo, čekal jsem taky 5 mesíců) a zatím jsem s ní najel více než 18 000 km. Což je snad dost na to, abych mohl zhodnotit spotřebu. Auto využívám denně a zažil jsem snad všechny možné způsoby jízdy: denně do práce, dálky k moři, zácpy v Praze, klidná rodinná jízda, řádění na okresce. Obecně ale jezdím svižně (až rychle). Motor si sednul až tak po 10 000 km, kdy klesla i spotřeba. Prvních pár nádrží nepočítám, tam nemá dlouhodobou spotřebu smysl hodnotit.
Pár ilustrativních příkladů:

Každodenní cesta z Kladna na Černý most (Karlovarská dálnice, pražský obchvat + jižní spojka). Dálnice cca 170kmh, potom dle provozu, spojka samozrejme 80 - 100 dle kamer. V podstate klidna jizda, temer neustale na 6ku, pár semaforů na Barrandově, pár rozjezdů na Kladně.
Spotřeba 7,1 - 7,5. Kdybych jel dalnici predpisove, verim, ze dojedu pod sedm.
Když spěchám, jedu identickou cestu za 9 až 9,5 (čas moc neušetřim, ale prostě na to dupu).

Rodinný výlet na Šumavu a zpět - plně naložené auto. Ryze předpisová jízda, vezu dítě, často plachtim.
Spotřeba (za obě cesty dohromady) 6,8. Cesta jen ze Šumavy byla za 6,2 (skoro třetina cesty je z kopce).

Cesta do Itálie přes Brenner: žádný spěch, lilo, tempomat na 150 - 160 kmh, v Rakousku 140.
Spotreba 8,9.
Cesta z Itálie domů (rovnež přes Brenner): jízda naplno, radary neřešim, je noc, kalim to. Stoupání k Brenneru pořád brzda plyn (víc jak 180kmh se ty zatáčky jet nedaj), na rovince vzdy vytocena 5ka pres 200. Nemecko plyn na zemi, v dalnicnim klesani se poprve ozyva omezovac (pri tacho 260), jinak na rovine to vic jak 255 tacho nejede. Hodně rychle jedu i v CR, ale dalnice je uplne prazdna, moralisti prominou.
Spotřeba 13,9.

Jízda pro radost - nedelní rozbresk a okresky kolem Rakovníka.
Rychlá svižná jízda, vesnice vždy 55 tacho, ale za nimi hned plnej, zatáčky si užívám, nehledám ale limity. Takovou vyjizdku vetsinou davam do 10 litru - a takovou jizdu mam i nejradeji.
Stejná lokalita, ale hledání limitů (mých, i auta): otacky permanentne mezi 4500 - 6500, jizda brzda plyn, spoceny zada, vypnuta stabilizace i protiprokluz, auto si hrabne ve vyjezdech i na trojku, dvojka ve vraceckach v podstate nici gumy, XDS mi prijde naprd, vic si toho ovlivnim sam najezdovou rychlosti a praci s plynem / volantem, špéru nicim nenahradis.
Takhle ostre se samozrejme neda jet dlouho (neni ani kde), ale v tomto rezimu je spotreba cca 15+ litru, dojezdem domu klesne na 13,5.

Moje tradiční dlouhodobá spotřeba je 8,9 - 9,2 litru. A to mi přijde na můj jízdní styl a na turbo benzín vynikající. V podstate stejnou spotrebu jsem mel pred lety s Octavii prvni generace s motorem 1,6i 75kw.

Jak jsem se spotreby pri objednavani bal (minule auto byla nafta), tak o to vic jsem ted prijemne prekvapenej. Jenom nadrz je opravdu mala.

Nepatrim do zadneho taboru fanatickych obhajcu nafty / benzinu, ale z tyhle dvojky (TDI / TSI) je benzin jednoznacna volba. TDI jede o dve tridy hure a zere jen o necele dva litry na sto mene (a nekdy ani to ne). Ale jizdne a vykonove nesrovnatelny auta, opravdu.

Snad nekomu ty referencni ukazky spotreby pomuzou, snazil jsem se byt v popisu co nejpresnejsi.

P.S.
Predni gumy jsem menil uz pred mesicem pri 15 000 km. :)
Odpovědět