BMW M3 vs diesel Alpina D3

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
code
Autoškolák

BMW M3 vs diesel Alpina D3

Příspěvek od code »

Srovnání nové M3 (F80) proti dieslové Aplině D3. Co mě zaujalo, že na krátké klikaté trati zvítězila na čas právě Alpina a dokonce měla lepší brzdnou dráhu. Což je spodivem když měla M3 carbonkeramické brzdy, že by nebyly zahřaté? Je to sice pořád jen diesel ale evidentně je to schopné auto a cenovka začiná snad o pul mega níže..

https://www.youtube.com/watch?v=NoRAeL8 ... uGkTK-kD9Q
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Re: BMW M3 vs diesel Alpina D3

Příspěvek od Snowman000 »

Uz ked som videl to porovnanie hovoril som si, ze toto napadne snad iba Sutclifa a ono fakt ze hej :D
V tom momente to pre mna stratilo vypovedaciu hodnotu. Tym ale nespochybnujem schopnosti ani jedneho auta...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
bazmeque
Spolujezdec

Příspěvek od bazmeque »

Do fóra nepřispívám, ale vyjímečně kvůli tomuto videu jsem se chtěl zeptat na totéž. Co myslíte o tom drag race, potažmo i zbytku "poznatků", jak je prezentoval? Mně to hlava nebere (a Sutcliffa taky nemusím), ale při pohledu na ty hmotnosti i ostatní čísla si ty auta možná fakt budou blíže, než bych byl apriori ochotný připustit... Potěšila by mě recenze v podáni PJ, to by podle mě vydalo na zajímavé čtení :)

Edit: Ad brzdná dráha - v tom popisu píšou, že testovaná M3 měla normální ocelové kotouče. Přitom má stejné gumy, ale širší profil a podle uvedených čísel je marginálně lehčí. Asi je ty výsledky potřeba brát trochu se špetkou soli - možná ty pneu byly trochu jinak nahuštěné, nebo kdo ví co...
code
Autoškolák

Příspěvek od code »

No ono obcene PJ sem teď nedal žádnou zajímavou recenzi. Těším se na recenzi nové M3 právě od PJ, a kdyby k tomu ještě přidal tuhle Alpinu bylo by to zajímavé :)
Odpovědět