BMW Divize
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Re: BMW Divize
Len taka mala technicka...cca pred rokom ked som riesil brzdy na moju E46 a chcel nejake lepsie brzdy, bol som upozorneny, ze origo brzdy kvoli svojej malej hrubke nie su sto pobrat moc tepla od lepsejsich desek...takze mi ostalo +/- OEM, alebo BIG KIT...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Ono jdou na auto napáchat různý věci. Vím o autě, kde se šlo do menšího průměru než oem, kvůli menším kolům. Vyřešilo se to nekompromisně skládačkou od Willwoodu, širší montovaný kotouče s duralovým středem a čtyřpíst. Pokud bych se bál o neodpruženou hmotu, a já bych se bál, zapátral bych tímhle směrem.
RWD
Ja neviem. Ja jak u E46 tak aj u E60 kupujem after market brembo dosticky za par korun. A brzdi to ok, nic nepiska, nic nevybruje, brzdi to ok. A ze pomaly nejazdim... Dovolenka v chorvatksu minuly tyzden, 550i, som jazdil na dialniciach 180-210, a tych brzdeni je celkom dost. V podstate ma obehlo len jedno auto, 750i zo SLO, ale ta sla nonstop 220-240.
E46 325i + E60 550i
+ doplnujuca okolo spotreby (ajked to sem asi nepatri). Priemerna spotreba bola 12.1l/100km, a ze ani tych ("stojacich") kolon nebolo malo. Plne nalozene ano, 5 ludi, plny kufor, nonstop klima.
E46 325i + E60 550i
pavproch píše:taxem se neska nasráááál tak, že.... přední brzdy 3er začaly zase (bezdůvodně) kopat jaxfiňa (při jemném brždění kolem 120 mi to málem vyrazilo volant z ruky, dyž sem ale šel ostře po brzdách z cca 160, tak to zase nejvíc chvělo okolo 80 a dyž sem po chvilce - ještě se zahřátýma brzdama - znova ostře brzdil ze 150 až skoro na nulu, tak už to nekopalo vůbec), v návaznosti na ten odkazovaný článek doufám, že autor nekecá: "za celou svou karieru sem neviděl zkroucené kotouče", čili že to bude šit deskama brembo, taxem objednal OEM BMW desky a vrznu je tam.... uvidíme....
ťuk, ťuk, ťuk na dřwo.... zdá se, že že demontáží (skoro nových) desek brembo a montáži nových OEM desek problém s kopáním brzd vyzmizel... na definitivní závěry ale musím najet nějaký ten tisíc km....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Já jsem si pětkrát nabil hubu se všemi značkami zvlněnými po šesti zabržděních do zatáčky ze 160 km/h, vymlasknul jen za předky na E46 330d 9300,- Kč za originální komplet brzdy a byly to nejlíp utracený prachy, po zajetí dostaly 240 km/h sodu po okreskách že z gum lítaly špony a po zavlnění ani památky, platí na ně stejnej vzoreček jako na všechny origo BMW brzdy - kotouče a troje desky na 120 000 km. Nakonec člověk nemá tolik peněz, aby si kupoval levné věci.
O II 1.9TDI Combi | Ex: [E30]325i P406b [E46]330dT [E32]735iA [E34]525i24V [E34]525i [E34]524td [E34]540iA [E24]635CSi OpelMonza3.0E Trabant601
namontoval jsem x brzd Ate a Brembo a x jich viděl a mám zkušenosti... Můj závěr je takovej, že pokud se někomu tyhle značky zkroutěj, tak je to špatnou montáží.. A to hlavně vůlí náboje mimo rozptyl daný výrobcem kotoučů a pak nesprávně dotaženýma kolama... Může se to zdát jako blbost, ale fakt mám dost velký vzorek na to, že pokud člověk používá uchylkoměr na měření házivosti náboje a dotahuje kola na 120nm momentákem, tak se to ještě nikomu nezkroutilo.
Zdravim panove,
jsem tu novej, alespon, co se tyka psani prispevku. Uz nekolik mesicu zvazuju, ze si potrebuju koupit auto, do kteryho se budu tesit sednout. Abych zacal nejak srozumitelne - na bezny jezdeni mam F31, bohuzel se jinak neda, nez diesla. Mame malyho prcka, jezdim sem tam dlouhy streky 1200 km+, podminky tam, kde ziju (ne CZ) atd.
Druhy auto nema byt ultimativni sportak, spis neco pro projizdky s rodinou (cili 2 mista ne), ale taky si to chci uzit, kdyz pojedu sam. Vysledek? - E46 330i cabrio, peclivy nakup, rezerva na servis atd. je jasny? Bude to vylozene auto na leto.
Jdu se poradit, resp. chci slyset, jestli je to dobrej napad, blbej napad, nebo jakej je to vlastne napad? Udela mi to auto sluzbu, kterou chci?
Predem diky za odpovedi.
jsem tu novej, alespon, co se tyka psani prispevku. Uz nekolik mesicu zvazuju, ze si potrebuju koupit auto, do kteryho se budu tesit sednout. Abych zacal nejak srozumitelne - na bezny jezdeni mam F31, bohuzel se jinak neda, nez diesla. Mame malyho prcka, jezdim sem tam dlouhy streky 1200 km+, podminky tam, kde ziju (ne CZ) atd.
Druhy auto nema byt ultimativni sportak, spis neco pro projizdky s rodinou (cili 2 mista ne), ale taky si to chci uzit, kdyz pojedu sam. Vysledek? - E46 330i cabrio, peclivy nakup, rezerva na servis atd. je jasny? Bude to vylozene auto na leto.
Jdu se poradit, resp. chci slyset, jestli je to dobrej napad, blbej napad, nebo jakej je to vlastne napad? Udela mi to auto sluzbu, kterou chci?
Predem diky za odpovedi.
nápad je to dobrej, akorát se to bude blbě shánět v pěkným stavu, přeci jen to auto už se pěkně dlouho nedělá tzn. orientoval bych se na mobile.de a taky vzadu je zvlášť v cabriu hodně málo místa na nohy a ještě se zužuje do šířky nehledě že tam fouká
Vzadu je to fakt tak pro malý dítě a to ještě pro rychlost do 70kmh,pak už tam dost fouká.Občas jsem jel se svojí neteří a opravdu se to nedá víc...Každopádně to auto je fajné,dynamika nic extra sice(je to těžké jako prase),ale ten zvuk R6 za to stojí,když je střecha dole...
Fluence 1.6 16v
E46 330ci "roofless"
E46 330ci "roofless"