Normální průměrné auto?

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Píí
Pan Řidič

Re: Normální průměrné auto?

Příspěvek od Píí »

Vel Satis odpadá :( . Sice se v něm sedí dobře, je to opravdu jak obývák, no bohužel jsem musel mít moc položenou sedačku a bylo mi to nepříjemné. Navíc asi sáhnu po něčem praktičtějším.
Momentálně se rozhoduju mezi
Chevrolet Rezzo 2.0
Kia Carens 2.0
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Píí píše:Myslím, že servisování nebude problém. Díly nakupuju za nižší ceny (autoservis mi je dává za nákupní ceny) a práci si udělám sám, popřípadě mi za basu piv vypomůže ( nebo dodá nářadí) autoservis. A když se tak podíváš na ceny dílů, tak to není o moc dražší než obyčejné auta.
Ceny jsou postupně za: přední brzdové destičky, olejový filtr, ložisko kol přední, čep řízení
Octavia 2.0FSI: 1150,- 170,- 2570,- 490,-
Vel Satis 3.5:1030,- 151,- 1550,- 510,-
Samozřejmě VS má spoustu dílů levnějších i dražších než do Octavie, ale to už nejsou takové spotřebáky a jednou za pět let se dá ta tisícovka oželet.
Určitě bych si VS chtěl vyzkoušet, no je jich jak šafránu a když chci 3.5 tak se smrskne na ještě menší číslo. Respektive na jeden kus v ČR, který je k prodeji už půl roku, protože byl havarovaný a automatická převodovka jede na nouzový režim.
Také jsem se nebál servisování "neobvyklého" auta. 307CC je všude mraky, to přeci někdo bude umět opravit a navíc já mám štěstí a auta se mi moc nekazí.
Po půl roce se mi zasekla střecha při stahování. Měl jsem to u 3 odborníků na Peugeoty a nikdo nic. Až mi kamarád (pracuje pro Peugeot) poradil servis v Příbrami, kde mi to nakonec opravili. Ale levné to moc nebylo.
U VelSatis bude riziko problému možná ještě o trochu vyšší.
2.9T RWD
Píí
Pan Řidič

Příspěvek od Píí »

HondaMan: Příspěvek o kousek výš. VelSatis už jsem si rozmyslel. Potřebuju něco užitečnějšího. Bohužel.
Píí
Pan Řidič

Příspěvek od Píí »

Lidi chci se jet podívat na toto auto.
http://www.sauto.cz/osobni/detail/kia/c ... oFrom=list
No je registrované jako užitkové (skříňové). Jaké to může mít pro mně nevýhody? Co jsem si tak našel, tak že akorát má podle papíru jen 4 místa na sezení místo 5ti. Je v tom něco víc?
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

tvoji vyhodou muze byt moznost ukecat kupce, aby ti to ofi prodal za nizsi cenu. tim se usetri na DPH a o to se da s prodejcem podelit.

nevyhody to krome 4mistnosti nema.

EDIT: aha, pri cene 42t je diskuze o nizsi cene na fakture asi uplne zbytecna :-)
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Píí
Pan Řidič

Příspěvek od Píí »

A tu mříž už můžu dneska normálně vymontovat a nechat doma, ne?
To auto bylo původně za 65 000Kč, ale jak šel čas, tak to nikdo nechce. Toto už bude asi konečná cena, aby aspoň něco málo vydělal.
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

ano, mriz lze dnes vymontovat a neni to povazovano za prestavbu
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

Fiat Idea splňuje přesně tvé požadavky. Je to obyčejné a nikdo to nemá. :D Navíc na to máš peníze, zatímco na to zmiňované ostatní nemáš, jen si to přiznej.
Píí
Pan Řidič

Příspěvek od Píí »

Fiat Idea je malé. Jak zvenčí, tak uvnitř. Navíc je o víc jak 20 000kč dražší než ta Kia, na kterou se jedu zítra podívat :)) .
Jinak teda podmínku "obyčejné, ale nikdo to nemá" to splňuje dokonale. Ještě nikdy jsem to neviděl na silnici :).
Mně se třeba i hodně líbí Nissan Tiida, ale to už je taky cenová kategorie a pár desítek tisíc výš.
Odpovědět