Operativní leasing od Škodovky nebo nové auto?
Operativní leasing od Škodovky nebo nové auto?
Ahoj všem motoristům. Jakožto začínající řidič si chci koupit auto a stojím v klasické situaci - ojetina nebo nové. Ojetina je plus, že se na něm naučím jezdit, ale jezdím pomalu a opatrně, zatím mě vášeň z jízdy nepohltila, navíc je mi 27.
V hotovosti můžu složit max. 50 000. Kupovat auto do 50 000 ojeté dle mého je naprostý vrak - chci s tím jezdit i mimo ČR, několikrát do roka (2-3x) delší tratě typu Francie a dál. Každý víkend zhruba 200-300km. Do práce po Brně jezdit nebudu. Jen pojižďky nebo nákupy.
Koupit na splátky v bazaru je taky šílené skrz přeplatky,navíc musím počítat s nutnými opravami, platbou povinného ručení, havarijního - nemám žádné bonusy, takže to nebude nejlevnější.
Nové auto - bez pořádné akontace se dostávám taky do velkých částek na přeplacení, ale ve splátkách je povinné ručení, havarijní pojištění a další - nevypadá až tak špatně. Můžu splácet max. 6000 měsíčně, čili jsem na 5-6ti letech splátek.
Takže jsem se nadchnul ve vidině nové nabídky od Škodovky - Škoda bez starostí.
Ve zkratce na modelovém příkladě - za Škodu Rapid 1.2 TSI platit 24 měsíců 5100 měsíčně s 1% účastní na pojištění včetně povinného ručení. Po ukončení smluvního vztahu můžu vůz odkoupit za zůstatkovou cenu - dle tabulek v bazaru Porche Brno 219 000. Pořizovací cena Rapida v tomto modelu je 316000. Za 2 roky zaplatím 120 000. Pokud odečtu havarijní a povinné ručení, je to cca 95 000 čistý nájem. Auto pak můžu vyměnit za nové a jet znovu dva roky nebo si ho koupit. Obě varianty mi nepřijdou špatné.
Co si o tom třeba myslíte vy? Někdo říká šílenost někdo říká dobrá nabídka. Já nejsem majetnický typ a nemusím auto vlastnit, jchci aby mi sloužilo a bylo spolehlivé a bezpečné.
Díky za názory.
asi je vsem jasne, o co tu kraci. mazu externi link a uzivatelum nechavam prostor k utvoreni si vlastniho nazoru na tento zpusob prezentace.
MMira
V hotovosti můžu složit max. 50 000. Kupovat auto do 50 000 ojeté dle mého je naprostý vrak - chci s tím jezdit i mimo ČR, několikrát do roka (2-3x) delší tratě typu Francie a dál. Každý víkend zhruba 200-300km. Do práce po Brně jezdit nebudu. Jen pojižďky nebo nákupy.
Koupit na splátky v bazaru je taky šílené skrz přeplatky,navíc musím počítat s nutnými opravami, platbou povinného ručení, havarijního - nemám žádné bonusy, takže to nebude nejlevnější.
Nové auto - bez pořádné akontace se dostávám taky do velkých částek na přeplacení, ale ve splátkách je povinné ručení, havarijní pojištění a další - nevypadá až tak špatně. Můžu splácet max. 6000 měsíčně, čili jsem na 5-6ti letech splátek.
Takže jsem se nadchnul ve vidině nové nabídky od Škodovky - Škoda bez starostí.
Ve zkratce na modelovém příkladě - za Škodu Rapid 1.2 TSI platit 24 měsíců 5100 měsíčně s 1% účastní na pojištění včetně povinného ručení. Po ukončení smluvního vztahu můžu vůz odkoupit za zůstatkovou cenu - dle tabulek v bazaru Porche Brno 219 000. Pořizovací cena Rapida v tomto modelu je 316000. Za 2 roky zaplatím 120 000. Pokud odečtu havarijní a povinné ručení, je to cca 95 000 čistý nájem. Auto pak můžu vyměnit za nové a jet znovu dva roky nebo si ho koupit. Obě varianty mi nepřijdou špatné.
Co si o tom třeba myslíte vy? Někdo říká šílenost někdo říká dobrá nabídka. Já nejsem majetnický typ a nemusím auto vlastnit, jchci aby mi sloužilo a bylo spolehlivé a bezpečné.
Díky za názory.
asi je vsem jasne, o co tu kraci. mazu externi link a uzivatelum nechavam prostor k utvoreni si vlastniho nazoru na tento zpusob prezentace.
MMira
Naposledy upravil(a) LukeNov dne stř 23 črc 11:06, celkem upraveno 2 x.
Re: Škoda bez Starostí
za tohle by ten daný student neměl dostat ani korunu, když je tak hloupý a ani nenazve téma nějak jinak, než názvem produktu
Re: Škoda bez Starostí
Už je to lepší? netušil jsem, že to tu všechno berete hned jako reklamu.. mě opravdu zajímá jestli je lepší koupit nové auto nebo zkusit tenhle leasingPetrL píše:za tohle by ten daný student neměl dostat ani korunu, když je tak hloupý a ani nenazve téma nějak jinak, než názvem produktu
Re: Operativní leasing od Škodovky nebo nové auto?
já bych moc neprovokovalLukeNov píše:Už je to lepší? netušil jsem, že to tu všechno berete hned jako reklamu.. mě opravdu zajímá jestli je lepší koupit nové auto nebo zkusit tenhle leasingPetrL píše:za tohle by ten daný student neměl dostat ani korunu, když je tak hloupý a ani nenazve téma nějak jinak, než názvem produktu
Bond007 píše:
premyslel jsem co uprimneho napsat... vyslo mi - jste vazne kurvy
PJ o 1M:
Na rovinkách jako by se ji nelíbilo, do zatáček se ale pokládá ochotněji než dámy z E55 do postele.
premyslel jsem co uprimneho napsat... vyslo mi - jste vazne kurvy
PJ o 1M:
Na rovinkách jako by se ji nelíbilo, do zatáček se ale pokládá ochotněji než dámy z E55 do postele.
Vzhledem k tomu, že jsi automaticky vyřadil všechny možnosti, krom operáku od škodovky, tak nevím co očekáváš, že ti řekneme?
No ne, nevyřadil.. jestli víte o nějaké akci lepšího leasingu nebo slev u nových aut.. třeba jsem byl teď v Kia a tam mají 7mi letou záruku a ne špatné podmínky.. zajímají mě zkušenosti lidí, co kupují nová auta a pak je prodávají.. jestli se to vyplatí
Operativny leasing je super, ale len ak ti staci najazd.
Ak spravne pozeram, limit je 20.000 km / rok...
Ked mas 300km kazdy vikend = 15.000 km
niekolko vyletov francuzsko a pod... dajme tomu ze min 5.000 km
a uz si hned na 20.000 km a to si este nejazdil cez tyzden...
Ak spravne pozeram, limit je 20.000 km / rok...
Ked mas 300km kazdy vikend = 15.000 km
niekolko vyletov francuzsko a pod... dajme tomu ze min 5.000 km
a uz si hned na 20.000 km a to si este nejazdil cez tyzden...
Každý víkend to nedám těch 300.. určitě bych se vlezl.. no v nejhorším je to tuším 3-4 Kč za najetej další kilometr.. ale to raději odstavím na měsíc
U operativního leasingu je běžné, že předmět leasingu má úplně jinou vstupní cenu, a to nejen u škodovky, tudíž hned ta kalkulace z prvního příspěvku je chybná. Jako co ti brání ušetřit kačky a vzít http://www.dasweltauto.cz/Car/751176?sr ... -l#kontakt za 270000 na úvěr. Auto má najeto do 5000, takže z hlediska účetního se k němu bude přistupovat jako k novému (úvěr / finanční leasing).
2022 BMW 540xdT, 2019 Mazda2 1.5 Skyactiv-G A/T
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
Já vidím problém té nabídky spíše v omezeném výběru modelů a jejich výbav a motorizací (nehledě na preference značky ). Jinak je to přesně o tom nájezdu a taky pohodlí. Člověk nemusí řešit žádné registrace, následný prodej, dohadování o ceně, atd. Taky tuším u toho lepšího programu ani servis. Neboli pro člověka, co se chce jenom přepravovat z místa na místo a stačí mu nájezd je to ok. I ekonomicky je pokles ceny u nového auta srovnatelný s cenou toho pronájmu.