Auto do 200 000,- musí být zábavné a místo na kočárek :-)

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
bambus
Pan Řidič

Re: Auto do 200 000,- musí být zábavné a místo na kočárek :-

Příspěvek od bambus »

No vidíš, my máme dva prcky a i v Cliu se odvezeme. 100 lidí, 100 chutí a 100 priorit.
Nechci tady vyvolávat nějakou rozepři. Proto napíši poslední příspěvek k tématu.

Ne každý má potřebu vozit hromadu věcí co by možná mohl někdy potřebovat. Spotřební věci (jídlo, plínky) se dají koupit všude a nemusím je vozit, židličku mají v (skoro) každé restauraci a hotelu, postýlka (taky nikoliv nezbytná) se do Clia i s kočárem a kufry vleze, jak jsem psal výše.
V zadání taky nebylo na jak dlouho bude auto pořizovat. Pro pár a jedno dítě do tří let je auto velikosti Clia dostatečné, všechno nad jen zvyšování komfortu. Miminu ve vajíčku i většímu prckovi v sedačce je úplně buřt, jak tvrdý má auto podvozek, kolik věcí mu vezmu, na čem bude u jídla sedět a v čem spát. I to co musíme nezbytně vzít (odrážedlo, bagr...) je po chvíli (řevu) zapomenuto a prcek je hlavně rád, že se někam jede, že je s rodiči a něco na hraní si vždycky najde...
A až třeba s dalším miminem vyvstane potřeba většího vozu, tak Clio vymění, za něco většího - třeba Megane R.S :D

Kobymu přeji při výběru štastnou ruku ať se rozhodne pro cokoliv. Doufám, že sa pak pochlubí.
budik
Pan Řidič

Příspěvek od budik »

Rozepři doufám nevyvolávám ani já, jen píšu svůj pohled na věc. Každý si na to musí přijít sám - často postupnými kroky. A ještě jedna věc: záleží taky na tom, jak jsou dimenzovaní ti dospěláci. Jestli jsou rodiče 175/160 cm, tak nároky na vnitřní prostor vypadají trochu jinak než když je to 200/175. A ještě jedna poslední věc: čím menší auto, tím víc se zpravidla jeho vlastnosti mění se zatížením - pak jde i o to, jestli je ambice jezdit svižně i na dovolenou, nebo jenom bez rodiny.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

já sem Jr. coby mrně odvozil v 3er e36 sedan a byl to docela potrat se (skládacím) kočárem do kufru... juniorku sem odvozil v oftáce I gen. kombi a bylo to výrazně leší... takže za mně pro (častější) stěhování mimina s kompletním přílušenstvím kombík nižší střední a výše....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Myslím, že taky hodně záleží na tom kam a jak často bude rodina jezdit. Pokud jednou týdně 20km k rodičům + nákupy a k tomu 1krát do roka dovča, tak nevidím problém ani v malým autu. My jsme takhle jezdili 1,5roku s prckem v ctr a nebyla to nějaká strašná oběť. Lehce hůř se tam dává do sedačky, ale místa bylo vždycky dost. A holt když se balilo na dovču, tak to chtělo přemýšlet jak to do auta dát (ale manželka se nějak extra nezdráhala a brali jsme všechno co pro prcka chtěla - kočár, postýlka, matrace, deka, ...).
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Koby
Autoškolák

Příspěvek od Koby »

Děkuji za názory, že malé auto neni pro dítě... :-)) Je to prostě úsměvný, že dneska všichni potřebujou kombíka střední třídy, nejlépe ale Espace apod. :-)) Kupte si je, vaše věc. ;-) Já prostě vím ze zkušenosti od mých rodičů a jiných, že je to zbytečnost a jenom nechtění přemýšlet u balení věcí, případně o nějaké pohodlnosti - což chápu... Z BMWklubu znám spousty lidí co mají právě sedany, e46, e90 a normálně s miminy fungují.Je to jak se tu píše, 100 lidí, 100 chutí, 100 potřeb a priorit. ;-) Pro příklad - objel jsem evropu ve 2 lidech v mx-5 - 140l, měsíc pryč, stan, spacáky, karimatky, ploutve :D atd... odjeli jsme 4 francii alpy na deset dní v Puntu, lyže ani jinou výbavu jsme si nepujčovali a nikomu to nepřišlo hloupý a nikdo se cecejtil umačkaný atd, vešli jsem se tak, že ani dekl v kufr nemusel zustat doma... Mám možnost mazdy 6 od rodičů, kufr asi 500 litrů a když jsem jeli o rok dřív ještě bez toho Punta ve 4, kufr byl zaplnen asi z pulky.. A takhle nějak to bude i mimčem ;-) Přesvědčenost některých, že musí stěhovat celý byt je zcestná. ;-) Máme to naštěstí i s manželkou oba stejně. Takže o to se prosím nestarejte. Omlouvám se možná za trochu asertivní příspěvěk, ale novodobá potřeba vlastnit velká auta mi je proti srsti, pak na silnici jezdí to co jezdí, bohužel.

Na Clio se jdu mrknout tento víkend, na obyč, čistě kvuli kufru. Třeba uznám, že to je opravdu příliš. :-)
Koby
Autoškolák

Příspěvek od Koby »

Takže máme Clio první kandidát.. Co ta Alfa 159? ;-) To mi samozřejmě přijde rozumější volba než Clio - pro hnidopichy =((

BTW mít rozpočet jinde, tak by zcela jednoznačně volba byla současná Mazda 3... Nejel jsem v tom, ale nemůže to bejt špatný :D
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Novu Mazdu 3 som zazil chvilu a tak zabavneho kompakta som uz dlho nezazil a to sa pritom jednalo o blbu 1,5-ku :D Jedine co mi na tom osobne vadilo, boli absolutne neklesajuce otacky pri preradzovani a na ten motor dooost dlhe prevody...inak z toho bola citit radost z kazdej zakruty a kazdeho zrychlenia :)

Za ten asertivny prispevok :ymapplause:
Aj napriek tomu ze kinder este nejaky cas u nas nebude, tak neverim, ze by nam prave sucasna E46 alebo potencialna buduca E87/E90 nemohla stacit :-? Uz 3x bola v 4och dospelych pri mori a nik si nestazoval na nedostatok miesta pre seba abo pre bagaz...

Nasi ma odchovali vo FIATke 850 :-B
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
KDB
Mistr volantu

Příspěvek od KDB »

Děti, auta a stěhování vidím stejně jako Koby.
Jako kluk (10) s bráchou (5) a rodiči jsme byli Š120 na tripu do Oděsy (10000km), Jalty (dtto), Jugoslávie a nikdo žádnou újmu neutrpěl.
Čím větší prostor, tím víc krámů. Konzumu se těžko odolává.
MG - radost až na kost.
Eda
Mistr volantu

Příspěvek od Eda »

Nejdulezitejsi je ze to mate s manzelkou stejne, v tom pripade bych se taky dival po Cliu apod. Nizsi stredni bych ale nezavrhoval, tam se da najit slusnej pomer prostor/zabava
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
Koubes
Řidič začátečník

Příspěvek od Koubes »

Tak jasně, každej to vidí jinak. Jenom prostě do sedanu se blbě cpe kočár, většinou se musí sundávat kolečka, což cca. po týdnu tak akorát s.re. Nic víc, proto bych chtěl HB nebo kombi. Takže 159 jedině SW.
Odpovědět