Dříve M135i, nyní ///M2

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
M.Z.
Letec

Re: 125d vs M135i

Příspěvek od M.Z. »

Snažím se brzdit, jak popisuje Jarka, před zatáčkou kladivem do pedálu, dle potřeby uvolňovat a plyn. Najeto mám 35tkm a opravdu jsem na NS nepozoroval problém s účinkem brzd. Vepředu jsem dával před NS nové origo desky.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Alex89
Autoškolák

Příspěvek od Alex89 »

jarka píše:Alex89: Ono je to velmi často tím, že málokdo umí dobře brzdit (a to nechci být nějak zlej, bo se se správným bržděním pořád peru a furt to pořádně neumím). Na okruhu brzdit razantně a krátce, ať se brzdy co nejmíň zahřívají a čím lepší matroš tím to bývá složitější. U závodních desek co jsem jezdil je vždy potřeba ze začátku razantně, potom ale snižovat tlak na pedál, protože tím jak se zahřívají tak i líp brzdí a když tohle člověk nedělá, tak líp nebrzdí jen jdou rychleji do kopru (částečně lze tuhle poučku asi vztáhnout i na trochu lepší oem materiál). Lehce se o tom píše, ale správný brždění je podle mýho jedna z nejtěžších věcí na okruhu (a to do toho ani nemotám správný podřazování s meziplynem, když má člověk ještě k tomu správně pracovat s brzdovým pedálem).
V pohodě, já se nepovažuju za nějakého místra volantu a vždy si nechám rád poradit od zkušenějšího a snažím se na sobě neustále pracovat. To co popisuješ se v zásadě snažím dodržovat a s tím mám právě problém v M135i. Jsem zvyklý brzdit co nejpozději a krátce. U všech aut co jsem doposud měl, jsem s tím neměl problém, ale tady to znamená, že to vždy probrzdím. Zejména pak na trase, kterou znám, je to strašně vidět.

Možná zkusím vyměnit přední desky, třeba je to opravdu tím, že jsou unavené...
nota
Řidič začátečník

Příspěvek od nota »

Neví někdo co je pravdy natom že dealeři dávají až 20% slevu na M135i?
Alex89
Autoškolák

Příspěvek od Alex89 »

To nvm, já měl tuším 14 nebo 15 nepamatuju si to přesně.
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Zatím jsem najel po výměně stabilizátorů jen pár kiláků, ale jeví se to velice dobře. Práce s tím bylo spousta, musí se vyvěsit nápravy.
Zkusil jsem pár známých zatáček a opravdu to pomohlo, zadek ochotněji zametá, hrne se předkem méně, než s origo díly.
Dalším krokem budou pneu Kumho (podle rad odborníků) a uvidíme, co se bude dát vymyslet s nastavením geometrie, je to stále v řešení.
No a tím nejdůležitějším krokem je neustálý trénink :-?
Teď ho konečně umyju, je jako prase a kola získaly zvláštní šedočerný odstín :-ss
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

sem fčíl tež domyl...sem dobře věděl, proč sem zvolil OZ v barvě matt graphite grey...

ref trénik: my tupci bysme museli jezdit víc než 24/7 aby to bylo k čemu.... možná...

btw, m4Zlik taky pod stromeček dostane komplet podvozek (KW, stabíky, siláče...), už sa těší na vánoce jak malé děcko...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

To je fajn, protože stejně nenasněží, takže můžeš jezdit celou zimu a nemusíš se zdržovat na prknech :D
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

fčíls ňa teda kardinálně...... potěšil... :D
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Objednáno stavitelné horní uložení předních tlumičů KW.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
eMJe
Pan Řidič

Příspěvek od eMJe »

Gratulujem, to by malo vyriesit znicene vonkajsky pneu s ktorou ma M135i asi problem. Zrecenzuj potom prosim ta zlozitost montaze a zmenu spravania auta + zvukovy komfort, dik :)
Odpovědět