Jak na meziplyny?

Ať už se chcete stát lepším řidičem, nebo poradit ostatním, jak se zlepšit.
Odpovědět
tomig
Autoškolák

Re: Dalkove studium - jak se naucit jezdit

Příspěvek od tomig »

Falešný meziplyn dělám často, hlavně mimo město, když jede člověk rychlejc.
Pata / špička mi nikdy nešly, protože mám velkou nohu a nevytočím jí, ale špička / špička vyzkouším, díky za tip !

A vůbec, celý tohle vlákno :ymapplause: na goese až neuvěřitelný :D
Power is nothing without control
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Vlákno je super, protože v něm goes dál nepsal. To je základ kvalitní diskuze bez provokací a urážení. :)

Já se přiznám že po prodeji Clia RS jsem silně zlenivěl, meziplyn (pravý) sice používám, ale jen velmi pomalý, při řazení dolů. V kombinaci s brzdou už vůbec, protože to už nepotřebuju.

Ad řazení bez spojky. To jsem zkoušel mnohokrát. Když na to mám dost času, tak to jde v pohodě. Když jsem potřeboval rychle řadit, bylo vždy lepší do spojky alespoň brnknout...
2.9T RWD
Pajjoun
Mistr volantu

Příspěvek od Pajjoun »

Tak sem teď jel svojim exautem s lankovym plynem. Zůstání na plynu i mně, řidičský lamě, přišlo jako nešťastný. Hlavně z akustickýho hlediska, ťuknutí do pedálu je o moc příjemnější. (a rozhodně sem nedával plyn na podlahu, noha zůstala tam, kde byla) Ale je možný, že u novějších aut ty otáčky tak nepolezou, zkusim zejtra Fiata. A protože sem nejel sám, tak sem nic víc z toho co sem se tu dočet zkusit nemoh. Akorát jednou špička - špička a málem sem nedobrzdil, jak sem tam tu nohu nedokázal trefit. :D
TSs
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

HM: to mě tyhle "blbosti" bavily i v ibize a teď takhle jezdím i v Doblu. V dodávce člověk vnímá ideální stopu docela intenzivně, jakýkoli odchýlení znamená strach :) .
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

prosim mody o promazani vsech prispevku ktere sklouzy jinam. puvodni zamer bylo - polozit dotaz a fundovane odpovedet osobou, ktera k tomu ma co rici. Takto je to zase vlakno o nicem, neprehledne apod. pokud to neni mozne, pak prosim o odstraneni, nebo to tu zaplavim samym flejmem. Diky za pochopeni.
metaljohn
Mistr volantu

Příspěvek od metaljohn »

Když sem tam jezdím s novýma autama, tak jsem rád za svoje starý Bravo, kde je oproti těmto novým autům ještě vcelku rychlá reakce na plyn. Bohužel teda zrovna 1,2 má snad z jako jediná celé rodiny brav elektronickej plyn. Sice to jde ještě celkem rychle, ale lanko asi bude o něčem jiným :) Jsem rád, že můžu pilovat meziplyny, protože jsem jim dost propadl a prakticky bez nich se svým autem nejezdím :) I když se teda přiznám, že ne vždycky dávám poctivý dvojitý, hlavně při podřazování v menších otáčkách se mi je ne vždycky chce dělat. Ale přesně udělanej meziplyn mi vždycky dokáže udělat radost. Škoda, že tuto radost nemůžu sdílet se skoro žádnejma známejma, jsem na tohle mezi něma skoro jako jedinej "úchyl" :D

btw goesi neříkej mi, že zrovna ty nevíš, jak na to, to bys mě docela překvapil (bez urážky ;) )
MX-5 NB 10th AE, ex BMW E46 323i
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

metal: mel to byt takovy "slovnik" dotaz - odpoved. ne diskuse a 100 prispevku o nicem. bohuzel az mi nekdo bude vycitat nejaky ot, tak si na to vzpomente.
metaljohn
Mistr volantu

Příspěvek od metaljohn »

No mně bylo hned divný, že ty bys s tím neměl za ty roky motání se kolem aut zkušenosti :)
MX-5 NB 10th AE, ex BMW E46 323i
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

Neco s tim provedeme, ale navazujici diskuse byla vecna a pro pochopeni nekterych tezi ve vychozi odpovedi celkem podstatna. Zrejme necham na tomto miste jen puvodni odpoved a dalsi diskusi oddelime do vlastniho tematu.
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
X123
Autoškolák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X123 »

pjanda: Chápu tedy správně, že při řazení nahoru je nejlepší postup: pustím plyn - spojka - neutrál - pustim spojku - znova spojka - vyšší kvalt - pustit spojku a přidávat plyn? Díky...
Odpovědět