Rodinne auto mirne nad 300
Rodinne auto mirne nad 300
Resim ted problem, jake auto kolem 300 (maximum je 330) pro rodinu (2 deti 8+5).
Pozadavky jsou
- kombik (ted mam Octavii II a kufr vazne uzijeme)
- benzin (3 lety najezd mam cca 55000, cili nafta je volovina)
- tempomat a klimatizace jako nutna vybava
- aspon 80 kW (abych neumrel nudou, ted mam TDI 103kW a vic ani nepotrebuju)
- zadny zavodni rejdy, klasicky presuny, blbnuti na okreskach minimalne
Aktualni kandidati (resim necenikove ceny, ale skladovky, sleva na nich je tak kolem 50k)
- Megane Grandtour 1.6
- Kia Ceed 1.6
- Hyundai i30 1.6
- Peugeot 308 taky 1.6
Neprehlidl jsem nejake kandidaty pripadne ktery z nich je lepsi nez ostatni a v cem?
Diky za tipy.
Pozadavky jsou
- kombik (ted mam Octavii II a kufr vazne uzijeme)
- benzin (3 lety najezd mam cca 55000, cili nafta je volovina)
- tempomat a klimatizace jako nutna vybava
- aspon 80 kW (abych neumrel nudou, ted mam TDI 103kW a vic ani nepotrebuju)
- zadny zavodni rejdy, klasicky presuny, blbnuti na okreskach minimalne
Aktualni kandidati (resim necenikove ceny, ale skladovky, sleva na nich je tak kolem 50k)
- Megane Grandtour 1.6
- Kia Ceed 1.6
- Hyundai i30 1.6
- Peugeot 308 taky 1.6
Neprehlidl jsem nejake kandidaty pripadne ktery z nich je lepsi nez ostatni a v cem?
Diky za tipy.
Re: Rodinne auto mirne nad 300
Sel bych do rocnich aut o tridu vys. Na tenhle najezd mi nove auto prijde zbytecne a to po cem koukas male a slabe. Deti rostou rychle.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
a proti OII půjdeš dolů
Male nevim, znamy ma i30 (nova generace) a ze by mi uvnitr prisla nejak vyrazne mensi nez OII tak ani ne, kufr pocitove o tech 10%...Jenyk píše:Sel bych do rocnich aut o tridu vys. Na tenhle najezd mi nove auto prijde zbytecne a to po cem koukas male a slabe. Deti rostou rychle.
Ktere rocni kolem 300 by to tak melo byt? At koukam jak koukam, nic moc mi tipcars nevyhazuji, but to ma za rok dva nafrceno 150 tkm nebo je to porad ten samy vyber, sem tam Astra Tourer...
Diky za tipy
Mě by hrozně zajímalo v čem by šel dolů.Bofors píše:a proti OII půjdeš dolů
Ve všem, protože koncern je ve všem a za všech okolností nejvíc....
Podle mého soudu, žádné z těch aut není špatné - věnuj tomu čas a ozkoušej je v reálu.
Tady je to trochu jak internetová seznamka realita se často úplně jiná a ženskou taky nejlíp zbalíš venku, mimo sklo. A taky málokterá moudra "rádců" fungují.
Okoukni, osahej, důkladně projeď - nelitoval bych ani investice do půjčení třeba na víkend. Pak si sepiš plusy a mínusy, přihlédni kam Tě to intuitivně táhne a rozhoduj se. Ty v tom budeš jezdit...
Podle mého soudu, žádné z těch aut není špatné - věnuj tomu čas a ozkoušej je v reálu.
Tady je to trochu jak internetová seznamka realita se často úplně jiná a ženskou taky nejlíp zbalíš venku, mimo sklo. A taky málokterá moudra "rádců" fungují.
Okoukni, osahej, důkladně projeď - nelitoval bych ani investice do půjčení třeba na víkend. Pak si sepiš plusy a mínusy, přihlédni kam Tě to intuitivně táhne a rozhoduj se. Ty v tom budeš jezdit...
MG - radost až na kost.
Taky to tak zacinam videt, ted jsem mel moznost jet s Kia Ceedem 1.6, ale GDI a to auto moc krasne jede, proti tomu je jizda v TDI 103 kW takova mno nudna...KDB píše:Ve všem, protože koncern je ve všem a za všech okolností nejvíc....
Hledal jsem spise jestli jsem neco neprehlidl, vyberove rizeni si udelam sam, auto mi skonci spolu s praci az na podzim, takze casu bude dost...
Peugeot 308 starý nebo nový, asi starý co? Nejsou u Peugeotu benzíny za cenu dieselu? Starý bych teda nekupoval ani náhodou. Mégane je levný plastik, ale hodně místa, starý motor 1.6, i30 je šeredná uvnitř, motor celkem ujde a to modré osvětlení no... moc vkusné to není, za mně asi Ceedník 1.6 GDI - uvnitř vypadá dobře, motor jako i30.
Na novou 308 SW s 1.6T nebo 1.6/2.0 HDI asi nejsou Kč. Astra Tourer nejde koupit s nějakým 1.4T? Nakonec ti zbyde z nějakých rozumných motorizací Golf/Seat/Oktávka 1.2T nebo Astra 1.4T, protože ty staré atmo rumpály od Renaultu a Peugeotu jsou hrozné, jediná rozumná neturbo motorizace je Hyundai/Kia.
Na novou 308 SW s 1.6T nebo 1.6/2.0 HDI asi nejsou Kč. Astra Tourer nejde koupit s nějakým 1.4T? Nakonec ti zbyde z nějakých rozumných motorizací Golf/Seat/Oktávka 1.2T nebo Astra 1.4T, protože ty staré atmo rumpály od Renaultu a Peugeotu jsou hrozné, jediná rozumná neturbo motorizace je Hyundai/Kia.
2022 BMW 540xdT, 2019 Mazda2 1.5 Skyactiv-G A/T
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
-
- Autoškolák
Bral bych to Megana je to docela fajn auticko. A motor 1,2 TCe neni vubec spatny.
http://www.sauto.cz/osobni/detail/renau ... oFrom=list
Uvazovat se da i nad Astrou.
http://www.sauto.cz/osobni/detail/opel/ ... oFrom=list
http://www.sauto.cz/osobni/detail/renau ... oFrom=list
Uvazovat se da i nad Astrou.
http://www.sauto.cz/osobni/detail/opel/ ... oFrom=list
tak jsem si projel Megana (81kW) a i30 (88 kW) a ta i30 jede hezceji...
A u sikmoocek mi Trikolor+Weekend vybavu (cili vsechno co potrebuju) nabidli za nejakych 330, Megana v Limited vybave (taky celkem komplet) za 340.
Jenze jak prochazim fora, vypada to, ze servisni prohlidky na zabozrouta vyjdou levneji nez na Koreu (i v salonu mi u korejcu rekli cca 5 tisic a kazdy rok, zatimco u kosoctvercu o vice nez pulku mene).
Ma nekdo osobni zkusenost s cenami garancek u Megana a i30?
Byl jsem u Opla a kdyz jsem rekl cislo 340 a Astra Tourer v jedne vete, pan me malem pokousal, jeste mi zbyva ten Pazout...
A u sikmoocek mi Trikolor+Weekend vybavu (cili vsechno co potrebuju) nabidli za nejakych 330, Megana v Limited vybave (taky celkem komplet) za 340.
Jenze jak prochazim fora, vypada to, ze servisni prohlidky na zabozrouta vyjdou levneji nez na Koreu (i v salonu mi u korejcu rekli cca 5 tisic a kazdy rok, zatimco u kosoctvercu o vice nez pulku mene).
Ma nekdo osobni zkusenost s cenami garancek u Megana a i30?
Byl jsem u Opla a kdyz jsem rekl cislo 340 a Astra Tourer v jedne vete, pan me malem pokousal, jeste mi zbyva ten Pazout...