Cyklistické vlákno

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
pavproch
Letec

Re: Cyklistické vlákno

Příspěvek od pavproch »

@brus ref sportík ve smrádečku: jo , to sem pochopil... ony občas (naštestí velmi zřídka) ty smradíky zavanou až nám (víc než 15km vzdušnou čarou) a to fakt (ani na tu dálku) nejde dýchat...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

pavproch píše:@mmira: esli sa pamatuju správně, tak nejseš větší než já (178cm).... v tym přypadku je 29" kravina, teda esli na tym chceš vypadat jak vosa na bonboně, tak proč ne....
jo, mam 178, ale 26 uz nechci. mi se na te 29 jezdilo fakt vyborne.

ten bergamont asi vypada zajimave, ale je drahy. pres 30t +- chlup nejdu. navic ma 2x10, s tim vubec nemam zkusenosti. je tedy pravda, ze na 3x10 jsem nikdy nevyuzival vsech 10 vzadu na jeden talir, spise jen krajni 4 na ty okrajove a mozna 6 na stredovy. jak je to u toho dvoutalire?
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

ref velikost kol: OK, respektuju, je to Tvoje volba

už třetí rok jezdím 2x10 a nemám k temu výhrady.... efektivně z tych 20 převodů používám 17 - malá placka x nejmenší dva pastorky vzadu a velká plack x největší pastorek se příčí mému strojařskému srci (i když tam zašaltrovat jdou)

je tedy pravda, že chybí nejtěžší převody pro šůs dole kopcom po afaltě - nejtěžší je 38/11 co stíhám ušlapat jen asi do 45kmph, pak už sa vezu enem gravitací....

imho jedna z mála "inovací" které fungujou a něco přináší
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

mmira píše:
pavproch píše:@mmira: esli sa pamatuju správně, tak nejseš větší než já (178cm).... v tym přypadku je 29" kravina, teda esli na tym chceš vypadat jak vosa na bonboně, tak proč ne....
jo, mam 178, ale 26 uz nechci. mi se na te 29 jezdilo fakt vyborne.

ten bergamont asi vypada zajimave, ale je drahy. pres 30t +- chlup nejdu. navic ma 2x10, s tim vubec nemam zkusenosti. je tedy pravda, ze na 3x10 jsem nikdy nevyuzival vsech 10 vzadu na jeden talir, spise jen krajni 4 na ty okrajove a mozna 6 na stredovy. jak je to u toho dvoutalire?
Ja presel z 2x10 na 1x10 a zjistil jsem ze to staci i tak, takze 20 prevodu je porad hodne :)
R4...258k
R3...261k
EV...264k
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

fajn, myslel jsem si, ze to nebude problem. ted mi prosim jeste najdete neco vhodneho, co se vejde do limitu :-).

(musim se ale priznat, ze me to vybirani neskutecne toci. mel jsem klid a treba zrovna dnes i prostor jit si zajezdit. a hovno :-( )
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

2x10 je dobré, na příští rok možná půjdu do 1x11, on ten rozsah příliš rozdílný není a navíc už to bude i v xtr.

Mm: vůbec bych se 2x10 nebál, nemyslím si, že by ti ten kašpárek někdy chyběl.
Pravda vyděsí
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Jo taky jezdim 1x10, mam k tomu specialni kazetu 11-42, neni to na slapani po silnici z kopce, ale to ja nedelam :-) ...
1x11 je hodne fajn, mel jsme s tim kolo na par dni, cena je brutalni @-)
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

jo pro 1x10 to chce upravit kazetu na 11-42. Mám známého co překopal ultegru di2 že je schopná zvládnot 11-36 a má to na bajku s jednoplackou, MI sice obrovské, ale v prudkém stoupání to není zadarmo :-)

právě si říkám, že když přijde na trh konkurence v 1x11 tak se to cenově trochu zlepší.
Pravda vyděsí
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

No nova X1 je trochu levnejsi. shimano zatim jen xtr s max 40 pastorkem vzadu, to je porad drahy.
Ja si poctal naklady na X01 - 16k vcetne orechu a NW prevodniku, to je moc.
Ja mam nasazeny sram type2 s 32T NW prevodnikem vepredu, zatim spokojenost, bohuzel je problem s jednim miche pastorkem 18t, na ktery se tomu obcas moc nechce, na 42T skace krasne.
Obrázek
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Taky jezdím 1x10. 34x11-36. Poprvé v Rychlebech. Wiessner 2x po sobě bez přestávky už s tím byl fakt infarkťák (pro mě). Taky jsem natrhl řetěz, jak jsem to rval, ale šlo to i bez tlačení. Přemýšlím, že na Gardu koupím 32 NW převodník. Nebo vyžebrám prototyp 30ky :D

Za mě 1x10, 11 je super.
Back to basics.
Příčina -> následek
Odpovědět