Golf 1.4 TSI nebo CeeD 1.6 GDI -prosím i názor p. Jandu :-)
Re: Golf 1.4 TSI nebo CeeD 1.6 GDI -prosím i názor p. Jandu
K řízení u Ceedu. Volič modů posilovače si zkusil?
RWD
Po tom co jsi napsal sve hodnoceni aut tak jak se libily Tobe samotnemu tak bych rekl ze neni co resit. I kdyz by byl i pri tvem stylu jizdy ten rozdil 2 litry, jak byl vetsinou u mne, tak rozdil v cene, kdyz k nemu pripoctes drazsi pojisteni, garancni prohlidky a podobne by se Ti vratil za hodne hodne dlouho. Ac jsem sam byl a jsem spise pro Golf tak v tomhle pripade asi ani nerozmyslej.
V tom hlavnim - coz je motor a interier, kde travis hodne casu je pro Tebe lepsi Cee'd takze se pripojuji k nazoru zbytku a jdi pro nej.
Jedine co stoji za zvazeni je to obepsani dalsich dealeru jakou by Ti dali nabidku na tyhle auta. Rozhodne bych se nesoustredil jen na ty v tvem okoli. U Golfa se mi zda cena ale celkem ok - respektive ne tak hrozna, u Cee'du by se podle mne dalo jit treba i nize ale kdo vi.
PS: omlouvam se za chybejici diakritiku - psano z mobilu
V tom hlavnim - coz je motor a interier, kde travis hodne casu je pro Tebe lepsi Cee'd takze se pripojuji k nazoru zbytku a jdi pro nej.
Jedine co stoji za zvazeni je to obepsani dalsich dealeru jakou by Ti dali nabidku na tyhle auta. Rozhodne bych se nesoustredil jen na ty v tvem okoli. U Golfa se mi zda cena ale celkem ok - respektive ne tak hrozna, u Cee'du by se podle mne dalo jit treba i nize ale kdo vi.
PS: omlouvam se za chybejici diakritiku - psano z mobilu
MG ZR MK2 105 - už není
Opel Astra J ST 1,7 CDTi - už není
Mazda 6 Wagon 2018 2,5 G194 - už není
VW Golf Alltrack 2022 2.0 TSI 4Motion
Zkusil, comfort je moc přeposilovaný, normální tak nějak v pohodě. Sport tužší. Ale rozdíl v řízení mi přijde veškerý žádný... Předpokládám, že auta co nemají přepínání jsou nastavený na Normal a to je OK. Vadil by mi jen ten přeposilovaný comfort. Sport jsem při testu používal, ale pak se stejně na normální ježdění vrátil na ten střed... Nevím, jestli bych to a jak moc na Sport přepínal...d1.8t píše:K řízení u Ceedu. Volič modů posilovače si zkusil?
tommas píše: Jedine co stoji za zvazeni je to obepsani dalsich dealeru jakou by Ti dali nabidku na tyhle auta. Rozhodne bych se nesoustredil jen na ty v tvem okoli. U Golfa se mi zda cena ale celkem ok - respektive ne tak hrozna, u Cee'du by se podle mne dalo jit treba i nize ale kdo vi.
Poptal jsem jich plno a i ty, co nemají auto skladem (čekání asi 4 měsíce). Vymáčkl jsem maximum, to jsem si jistý Jediný rozdíl by mohl být v tom, za kolik mi vykoupí starý auto, ale to nehodlám objíždět...
Já nemám problém dát i o těch 30-45 tisíc víc, pokud bych měl důvod... Ale moc ho tu už nevidím... Jen ta spotřeba mě pořád hlodá... Byly-li by to 2 litry, tak je to při 40 Kč / l (já vím, že to je vyšší cena, ale líp se to počítá a ceny rostou...) necelých 10 tis. Kč ročně rozdíl a vezmu-li do úvahy, že auto mám na min. 10 let, tak to mi nic nevykompenzuje a Golf by asi celkově vyšel o dost levněji... (pokud by se nesypal a neplatil jsem opravy)
automatická elektrická ručka je super featura, týden jsem s tím bojoval, pak zjistil filozofii a teď bych už za klacek tahat nechtěl, hlavně autohold je luxus (ne semaforech ti auto nikam nepopojíždí, do kopce ti auto necouvne ani o mm..)
Luky-12: S tou spotřebou to tak u mne i mých kolegů je. Ale tenhle rozdíl čekej opravdu spíše na dálnici. Na okreskách pokud člověk pojede celkem "normálně" tak ten rozdíl bude litr max. - respektive nějak tak jak ukazuje spiritmonitor.
Dnes jsem zrovna s Golfem absolvoval 160 km (10 km okreska, 10 km po Brně a 140 km dálnice) s průměrnou rychlostí 116 km/h ( celou cestu zhruba 150 - 160 km/h pokud to provoz dovolil) a spotřebou 6,4 podle palubního pc - reálně po dotankování asi 6,6. Což si myslím, že je hodně slušné, když vezmu jak jsem jel a že jsem tentokrát nepoužil ani tempomat.
V tomhle případě by to s GDI bylo opravdu minimálně o ty 2 litry více. Nicméně v případech, které tady asi 2 stránky na zpět postoval quasimoto, by to podle mne bylo právě do toho litru, na těch okreskách přeci jenom se ten rozdíl trochu smaže.
Někdo tady chváli zpřevodování Cee'du..mi teda přijde až moc krátké, prostě pokud si ve městě můžu zařadit bez problémů 6ku, tak je to špatně a je jasné, že při vyšší rychlosti to bude akorát na škodu.
Jinak s Tebou souhlasím co se týče volby modů posilovače u Cee'du - já teda skončil rovnou u Sportu, který si tam většinou nechávám, ale rozdíly tam moc velké nejsou.
To samé i souhlas s Boforsem ohledně autoholdu a elektronické ručky, ta je ale možná i u Cee'du, tam jen teda nevím jak je řešená.
Každopádně Ti výběr nezávidím, máš to hodně těžké, ale ať vybereš jakékoliv z nich tak podle mě neuděláš chybu.
Otázka na závěr? Jakou máš vlastně v plánu barvu? ( Z mého pohledu na Cee'du vypadá skvěle skoro každá z nabídky, u Golfu už musí člověk vybírat trochu složitěji aby byl výsledek alespoň trochu k světu).
Dnes jsem zrovna s Golfem absolvoval 160 km (10 km okreska, 10 km po Brně a 140 km dálnice) s průměrnou rychlostí 116 km/h ( celou cestu zhruba 150 - 160 km/h pokud to provoz dovolil) a spotřebou 6,4 podle palubního pc - reálně po dotankování asi 6,6. Což si myslím, že je hodně slušné, když vezmu jak jsem jel a že jsem tentokrát nepoužil ani tempomat.
V tomhle případě by to s GDI bylo opravdu minimálně o ty 2 litry více. Nicméně v případech, které tady asi 2 stránky na zpět postoval quasimoto, by to podle mne bylo právě do toho litru, na těch okreskách přeci jenom se ten rozdíl trochu smaže.
Někdo tady chváli zpřevodování Cee'du..mi teda přijde až moc krátké, prostě pokud si ve městě můžu zařadit bez problémů 6ku, tak je to špatně a je jasné, že při vyšší rychlosti to bude akorát na škodu.
Jinak s Tebou souhlasím co se týče volby modů posilovače u Cee'du - já teda skončil rovnou u Sportu, který si tam většinou nechávám, ale rozdíly tam moc velké nejsou.
To samé i souhlas s Boforsem ohledně autoholdu a elektronické ručky, ta je ale možná i u Cee'du, tam jen teda nevím jak je řešená.
Každopádně Ti výběr nezávidím, máš to hodně těžké, ale ať vybereš jakékoliv z nich tak podle mě neuděláš chybu.
Otázka na závěr? Jakou máš vlastně v plánu barvu? ( Z mého pohledu na Cee'du vypadá skvěle skoro každá z nabídky, u Golfu už musí člověk vybírat trochu složitěji aby byl výsledek alespoň trochu k světu).
MG ZR MK2 105 - už není
OMFGBofors píše:automatická elektrická ručka je super featura, týden jsem s tím bojoval, pak zjistil filozofii a teď bych už za klacek tahat nechtěl, hlavně autohold je luxus (ne semaforech ti auto nikam nepopojíždí, do kopce ti auto necouvne ani o mm..)
lze to mít samozřejmě i s manuální ručkou
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Jsem zvědavý až si Luky Ceeda pravděpodobně pořídí, jakou bude referovat spotřebu. A jsem přesvědčený,že bude příjemně překvapený, můj předpoklad je, že dlouhodobě kombinace bude kolem 6,5 a v extrému se bude dát jezdit od něco nad 5l až k 7-7,5l. U koncernového motoru, je díky turbu rozptyl větší - od 4,5 k 9l, takže i dlouhodobá reálná kombinovaná spotřeba může být od 6 do 8l.
Ještě několik poznámek ke kladům a záporům...
- Kia má ve většině motorů (myslím, že i 1,6) rozvodový řetěz a na rozdíl od koncernu skutečně bezúdržbový.
- motory u Kie nežerou olej, takže není nutno připočítat do nákladů cca 1l na 6-10000km. Navíc jim stačí méně náročnější a levnější oleje oproti koncernu.
- poté co koncern "vyřešil" problémy s rozvody přechodem na řemen, objevují se nereklamovatelné potíže se spojkou/převodovkou.
- Kia nezajímá zloděje, takže kde jí nechám, tam jí najdu. Vcelku.
- U Kie větší spotřeba a línější motor prvních pár tisíc km. Všichni se shodují, že po cca 10.000km si obojí výrazně sedne.
- přibrždění do kopce Kia nabízí také. Také ale třeba vyhřívaný volant.
Ještě několik poznámek ke kladům a záporům...
- Kia má ve většině motorů (myslím, že i 1,6) rozvodový řetěz a na rozdíl od koncernu skutečně bezúdržbový.
- motory u Kie nežerou olej, takže není nutno připočítat do nákladů cca 1l na 6-10000km. Navíc jim stačí méně náročnější a levnější oleje oproti koncernu.
- poté co koncern "vyřešil" problémy s rozvody přechodem na řemen, objevují se nereklamovatelné potíže se spojkou/převodovkou.
- Kia nezajímá zloděje, takže kde jí nechám, tam jí najdu. Vcelku.
- U Kie větší spotřeba a línější motor prvních pár tisíc km. Všichni se shodují, že po cca 10.000km si obojí výrazně sedne.
- přibrždění do kopce Kia nabízí také. Také ale třeba vyhřívaný volant.
MG - radost až na kost.
Podrobnosti pls.od KDB » před 51 minutami
RWD
Auto je objednáno. Příští týden by jej měli dostat z Kia skladu a pak chvíli počkám než auto připraví a dovybaví, takže tak za týden až dva bych ho měl mít.
Byl tu dotaz na barvu, zvolil jsem červenou metalízu.
Volal jsem ještě známému, co má starší verzi Hyundai i30 myslím, že 2012 nebo 11. Nevím, jestli je to stejný motor, věděl jen že je to 1.6 skoro 100kW, tak by mohl být. Říkal že má dlouhodobou spotřebu cca 6 litrů, což by bylo OK. Tak uvidím...
Byl tu dotaz na barvu, zvolil jsem červenou metalízu.
Volal jsem ještě známému, co má starší verzi Hyundai i30 myslím, že 2012 nebo 11. Nevím, jestli je to stejný motor, věděl jen že je to 1.6 skoro 100kW, tak by mohl být. Říkal že má dlouhodobou spotřebu cca 6 litrů, což by bylo OK. Tak uvidím...