Preco VW?

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
KDB
Mistr volantu

Re: Preco VW?

Příspěvek od KDB »

Dallen asi nejpřesněji rozvedl, co jsem měl na mysli v mém prvním, pravda poněkud stručném příspěvku....
MG - radost až na kost.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Já bych asi neměl, bo mám ve firmě fšecko konzern a taky Passata, který měl ceníkoffku 1,54mio, takže podle některých zde jsem mimo.
Ale stejně: u konzernu mne vyhovuje, že si relativně mohu skládat podle sebe - takovou nabídku kombinací MT/AT/4x4/benzín/dehet nikdo nemá - ford, frantíci, japončíci, taloši... Takže kombinace téměř libovolné.
Dále nemusím zkoumat, zda bude mít auto odkládací prostor pro 1,5l láhev vody...prostě bude v každém modelu. A takových drobností je mnoho.
A neméně důležitý je servis, kdy je servisní síť asi nejširší a proto není problém, najít si rozumný servis, který neojebává.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
dali
Autoškolák

Příspěvek od dali »

Podle mě jediný co od VW dlouhodobě dává smysl je jejich Transportér/Multivan/Caravella (počínaje T4). Je to třída sama pro sebe. Ano, je to drahý, ale ať se konkurence snaží jak chce, nic podobných kvalit a užitný hodnoty nenabízí. Pravda, Mercedes s jeho V/Viano/Vito se hodně snaží, ale lidi a firmy si podle mě sami před sebou případně i okolím snáz obhájí VW.
U zbytku tříd a segmentů nevidím důvod, proč kupovat zrovna VW, leda že se to někomu třeba líbí ;)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Třeba proto, že chci nějaký kamna, 4x4 a AT... Co mi nabídneš u konkurence?
No pain, no gain.
Vespa time \m/
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

Fiat Freemont
Opel Insignia
Peugeot 508 RXH
Subaru
Tedy předpokládám, že se bavíme o konkurenci pro Passat, tudíž nepočítám prémii...
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Me pri poslednim nakupu od VW (Golf6, Passat) odradila ta absolutni bezpohlavnost a nuda pri rizeni. Vsechny ovladaci prvky jdou snadno, vsechno funguje, ale jediny dojem byl ze to je proste premistovadlo a nicvic :/

Pak jim pro nektere naftove motorizace chybi slusnej automat a zvracim kdyz sahnu na ten podivne tvarovanej, tenkej a dole rozplaclej volant u lepsich verzi.

Jinak platforma MQB s motorizaci EA888 je povedena kombinace.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

řidičBOB píše:(...) Dále nemusím zkoumat, zda bude mít auto odkládací prostor pro 1,5l láhev vody...prostě bude v každém modelu. A takových drobností je mnoho. (...)
Jen na okraj - vím že jsi to dal jen jako příklad - já střídám asi šest aut a vůbec netuším, jestli se v některém z nich dá někam umístit jakákoliv PET láhev. :-?? A držák nápojů sice u dvou aut vím kde je, ale kelímek jsem si do něj dal asi třikrát za posledních pět let.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Freemont. To už je skoro nemoc, ne? A jako konkurence k Passatu 8-} .
RWD
dali
Autoškolák

Příspěvek od dali »

řidičBOB píše:Třeba proto, že chci nějaký kamna, 4x4 a AT... Co mi nabídneš u konkurence?
Třeba Volvo tohle umí ve všech řadách kromě V40. Přičemž S80 a V70 jsou v poslední verzi tomu Passatu bohužel i podobný, minimálně zepředu.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

beaumont: Tak freemont je hodně mimo trefak Passatu...už od pohledu.
Já dodržuji pitný režim i ve voze, takže láhev s vodou je základ a nesnáším, když se válí ve voze - třeba v BMW :-(

dali: Tak si nakonfiguruj nějaké volvo v kombajnu, 4x4 a AT a nastrkej do toho to, co do Passatu a uvidíš, proč si mnoho lidí koupí raději Passata. Ceny jsou zcela mimo realitu, navíc téměř všechny modely jsou x let za zenitem a čekají na omlazení - nikoliv pouze FL.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět