BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
mánička
Autoškolák

Re: BMW Divize

Příspěvek od mánička »

Kus, který mám v hledáčku má docela málo najeto a pečuje se o něj, takže by to mělo něco vydržet. Hledám něco na vyblbnutí, nebude to daily. Předpokládaný nájezd je cca 3000km/rok, převážně v zimě na sněhu (jestli teda nějaký napadne)..Zkoukl jsem videa a princip už tak nějak chápu. Je mi jasné, že se s tím budu muset svézt sám, abych věděl, jestli mi to vyhovuje. Kdyby se tu ovšem našel někdo, kdo má s SMG delší zkušenost, rád si přečtu, jak se mu s ní žilo/žije..
Autobus a malé veselé autíčko
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

mánička píše:Kus, který mám v hledáčku má docela málo najeto a pečuje se o něj, takže by to mělo něco vydržet. Hledám něco na vyblbnutí, nebude to daily. Předpokládaný nájezd je cca 3000km/rok, převážně v zimě na sněhu (jestli teda nějaký napadne)..Zkoukl jsem videa a princip už tak nějak chápu. Je mi jasné, že se s tím budu muset svézt sám, abych věděl, jestli mi to vyhovuje. Kdyby se tu ovšem našel někdo, kdo má s SMG delší zkušenost, rád si přečtu, jak se mu s ní žilo/žije..
to se imho apriori vylučuje.... :D
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Ako pise PP, dost sa to vylucuje a to z jedneho zasadneho dovodu a to je absencia spojky, ktora je na snehu klucovym ovladacim prvkom (nie len na nom samozrejme...)

A potom su tu medziplyny pri brzdeni, ktorych presnost na 100% nezvlada ziadna AT, akakolvek nepresnost pri podradzovani je ako by spolujazdec zatiahol na moment za rucku ;)
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
mánička
Autoškolák

Příspěvek od mánička »

Takže jste bohužel potvrdili, co jsem si myslel..Na druhou stranu jsem se říkal, že když tu převodovku použili i do CSL, tak to nějak přece musí jít.. V jednom týpek videu ukazuje, že jak jede se zařazenou rychlostí stačí ťuknout do páky směrem doleva a má tam neutrál..Kua, ste mě vůbec nepotěšili chlapi. Jinak auto o kterém je řeč je toto http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&t=127647 . Vyjma té převodovky je to pro mě jak dělané.
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Auto pěkný, evidentně se na něm nešetřilo. Aktuálně lehce na cenou seriových kusů, začínal tušim na 160tis. Kč. Při týhle ceně už by se možná mohlo začít přemejšlet o swapu na manual. Pokud se dobře pamatuju, vycházela tak na dvacku.
RWD
acer.t
Moderátor

Příspěvek od acer.t »

panové ...měnil někdo vás na motoru N42 klínový řemen ? :D
Bond007 píše:
premyslel jsem co uprimneho napsat... vyslo mi - jste vazne kurvy ;-)
PJ o 1M:
Na rovinkách jako by se ji nelíbilo, do zatáček se ale pokládá ochotněji než dámy z E55 do postele.
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

pekne auto, skoda toho SMG. o te prestavbe na manual jsem mnohe slysel, ale jen jednou videl v realu. pokud ale vyjde na 20t, tak by se to asi vyplatilo.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
mánička
Autoškolák

Příspěvek od mánička »

Takže jsem strávil den čtením všeho možného, včetně dvou témat o předělání na manuál. Po zvážení pro a proti od toho ustupuju. Zjistil jsem, že jsou rozdíly nejen mezi SMG a SMGII. Dokonce tam jsou rozdíly i ve stejné generaci. Jinak je naladěné pro dejme tomu 330, M a CSL. Když připočtu možné náklady při poruše+všeobecnou neochotu servisů se v tom pak hrabat, vychází mi z toho, že bych se tomu měl radši vyhnout.. Předělat by to asi šlo, ale pro mě je to zbytečně složitá cesta. To už se myslím víc vyplatí sehnat jiný kompakt, s menší cenovkou a dodělat samosvor, ne?
mánička
Autoškolák

Příspěvek od mánička »

Takže jsem se rozhodl správně..Jak jsem právě zjistil, týpek včera kompakta nenastartoval, neboť nešlo vyřadit na neutrál. Po dlouhém násilném kvedlání se mu sice povedlo vyřadit, ale ihned po nastartování rány z převodovky+ na něj svítí, že je SMG v říti..Údajně bez jakéhokoliv předchozího náznaku. Takže momentálně hledá, kdo mu to dá dokupy a pro mě to značí jediné-SMG ani omylem :ymhug: .
911T
Mistr volantu

Příspěvek od 911T »

Snowman000 píše:Ako pise PP, dost sa to vylucuje a to z jedneho zasadneho dovodu a to je absencia spojky, ktora je na snehu klucovym ovladacim prvkom (nie len na nom samozrejme...)

A potom su tu medziplyny pri brzdeni, ktorych presnost na 100% nezvlada ziadna AT, akakolvek nepresnost pri podradzovani je ako by spolujazdec zatiahol na moment za rucku ;)
To mi pride akoby tu boli sami profi jazdci. 99% vodicov neda ani taky medziplyn ako tie najhorsie dnesne automaty.
Odpovědět