Vyber vacsieho SUV
Vyber vacsieho SUV
Zdravim,
Chcel by som sa poradit pri vybere SUV do firmy (ale najma by som na tom jazdil ja). Vela som toho prebrowsoval, navstivil predajne, pozistoval zlavy, ale aj tak je tazke vybrat vitaza. Moje poziadavky su: velky priestor vzadu pre 2 autosedacky plus dospeleho cloveka, velky kufor a vykonnejsi motor ako som mal doteraz (Honda CRV 9,6 sek/0-100 km). Vzhladom na to sa moj vyber zuzil na nasledovne:
1) KIA Sorento – vyzera super, bohata vybava, velky priestor vzadu, vzhladom na ostatne varianty je cenovo na tom najlepsie, ale nema tak silny motor ako ostatne varianty (4x4 automat ma 9,9 sek/0-100 km) plus neviem ako je to s kvalitou a spolahlivostou tychto aut v porovnani s modelmi nizsie. Cenovo sa viem dostat bez dph na 30000 eur. Podobna varianta je Hyundai Santa Fe, ale to je ten isty motor ako KIA, ale dizajnovo mi nesedi. Je nieco na tom pravda, ze KIA je lacnejsia varianta Hyundaiov a teda ma horsie spracovane auta?
2) Touareg V6 180 kW – splna vsetko co som chcel, ma silny motor (zrychlenie 7,6 sek), ale pocul som dost kritiky na kvalitu koncernovych motorov plus sa dost kradnu. Cena pri pozadovanej vybave a po odcitani akcie a zlavy 41000 eur.
3) Mercedes ML 350 bluetec – podobne silny motor ako Touareg, drahsi ako Touareg ale viac sa mi paci a asi aj kvalita je dalej (a ten cenovy rozdiel oproti Touaregu vyjde len plus 4000 eur, ked zohladnim rozne zlavy, 3 roky poistenie zadarmo u Mercedesu + 6 rocny servis zadarmo).
4) Jeep Grand Cherokee – vyzera super, zrychlenie 8,2 sek, akurat ze o tejto znacke a jej spolahlivosti vobec nic neviem, ani sa nevyskytuje v rebrickoch TUV. Cenovo vyjde v pozadovanej vybave na cca uroven Mercedesu, tj 45000, a to este pri horsej vybave (smradi nedavaju zlavy); ttu rozmyslam ist do 2-rocnej jazdenky a potom by som sa dostal na 32000 eur.
Ine podobne varianty su bud cenovo uz za hranicou unosnosti (BMW X5, Audi Q7 – zaklad podobne ako ML, ale ziadne zlavy nedavaju a strasne vela priplatkov), alebo nevyhovuju velkostne (Honda CRV, RAV, Forester, Q5, X3, Volvo XC60 atd), resp. vykonnostne (Fremont, Grand Vitara, Volvo XC90).
Zaroven chcem byt v kategorii SUV, lebo vany a kombi su mi nesympaticke a asexualne
Budem velmi povdacny akymkolvek radam.
Chcel by som sa poradit pri vybere SUV do firmy (ale najma by som na tom jazdil ja). Vela som toho prebrowsoval, navstivil predajne, pozistoval zlavy, ale aj tak je tazke vybrat vitaza. Moje poziadavky su: velky priestor vzadu pre 2 autosedacky plus dospeleho cloveka, velky kufor a vykonnejsi motor ako som mal doteraz (Honda CRV 9,6 sek/0-100 km). Vzhladom na to sa moj vyber zuzil na nasledovne:
1) KIA Sorento – vyzera super, bohata vybava, velky priestor vzadu, vzhladom na ostatne varianty je cenovo na tom najlepsie, ale nema tak silny motor ako ostatne varianty (4x4 automat ma 9,9 sek/0-100 km) plus neviem ako je to s kvalitou a spolahlivostou tychto aut v porovnani s modelmi nizsie. Cenovo sa viem dostat bez dph na 30000 eur. Podobna varianta je Hyundai Santa Fe, ale to je ten isty motor ako KIA, ale dizajnovo mi nesedi. Je nieco na tom pravda, ze KIA je lacnejsia varianta Hyundaiov a teda ma horsie spracovane auta?
2) Touareg V6 180 kW – splna vsetko co som chcel, ma silny motor (zrychlenie 7,6 sek), ale pocul som dost kritiky na kvalitu koncernovych motorov plus sa dost kradnu. Cena pri pozadovanej vybave a po odcitani akcie a zlavy 41000 eur.
3) Mercedes ML 350 bluetec – podobne silny motor ako Touareg, drahsi ako Touareg ale viac sa mi paci a asi aj kvalita je dalej (a ten cenovy rozdiel oproti Touaregu vyjde len plus 4000 eur, ked zohladnim rozne zlavy, 3 roky poistenie zadarmo u Mercedesu + 6 rocny servis zadarmo).
4) Jeep Grand Cherokee – vyzera super, zrychlenie 8,2 sek, akurat ze o tejto znacke a jej spolahlivosti vobec nic neviem, ani sa nevyskytuje v rebrickoch TUV. Cenovo vyjde v pozadovanej vybave na cca uroven Mercedesu, tj 45000, a to este pri horsej vybave (smradi nedavaju zlavy); ttu rozmyslam ist do 2-rocnej jazdenky a potom by som sa dostal na 32000 eur.
Ine podobne varianty su bud cenovo uz za hranicou unosnosti (BMW X5, Audi Q7 – zaklad podobne ako ML, ale ziadne zlavy nedavaju a strasne vela priplatkov), alebo nevyhovuju velkostne (Honda CRV, RAV, Forester, Q5, X3, Volvo XC60 atd), resp. vykonnostne (Fremont, Grand Vitara, Volvo XC90).
Zaroven chcem byt v kategorii SUV, lebo vany a kombi su mi nesympaticke a asexualne
Budem velmi povdacny akymkolvek radam.
Re: Vyber vacsieho SUV
Tak Q7 bych vyřadil už z principu vzhledem k tomu, že je to možná zevnitř nadčasový a vypadá pořád fajn, ale uvnitř to je poznat, že je to 5 let starý facelift.
Co Lexus RX? Sice to neni uvnitr uplne nejvetsi, ale zase je to o parnik pohodlnejsi nez nemecky kostitrasy.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Nevim jak v SK, ale v CZ jsou na Q7 vcelku velke slevy...protoze vyprodej. Auto je uvnitr opravdu velke a kdyz se srovnas s tim, ze dnes je to celkove auto zastarale a pred novou modelovou radou, tak sluzbu splni na jednicku.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Lexus ma zial dost zly pomer cena/velkost pre mna.honziss píše:Co Lexus RX? Sice to neni uvnitr uplne nejvetsi, ale zase je to o parnik pohodlnejsi nez nemecky kostitrasy.
U nas na to nejsu nejake zlavy, moznoze dali cennikovu cenu nizsiu ako v minulosti, ale stale je to s priplatkami vysoko nad mercedesřidičBOB píše:Nevim jak v SK, ale v CZ jsou na Q7 vcelku velke slevy...protoze vyprodej. Auto je uvnitr opravdu velke a kdyz se srovnas s tim, ze dnes je to celkove auto zastarale a pred novou modelovou radou, tak sluzbu splni na jednicku.
-
- Autoškolák
vzal bych XC90, pokud ti staci vykonove Sorento,tak XC90 bude taky, v realu jedou stejne. Jinak Volvo ma super interier a je to proverena konstrukce. Navic u nas je ted v prepoctu za nejakych 34tis Euro vc. DPH a to uz je velmi slusna nabidka.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
XC90 neni velke auto...ale je to vetsi retro nez Q7!
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
-
- Autoškolák
to souhlasim, ale velke auto neni ani JGC a Sorento nebo Touareg a ma je ve vyberu, takze asi velke auto tak uplne nehleda.řidičBOB píše:XC90 neni velke auto...ale je to vetsi retro nez Q7!
jinak velka auta jsou pro me MB GL, Mazda CX-9 apod.
2 mesje: Lexus/ceny, o jedno RX jsem se zacatkem roku zajimal, nasel skladovku, cena nesmysl. Ale zajel jsem tam na prohlidku a projizdku, nechal si zaslat nabidku a dobry. Chce to navstevu a osobni jednani, pak je to hned lepsi.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
R3...261k
EV...264k