První auto BMW 325 tds
-
- Spolujezdec
První auto BMW 325 tds
Ahoj kluci potřeboval bych poradit od někoho zkušeného..Protože se teď cítím trošku nerozhodně.. Jako svoje první auto mám možnost si koupit BMW 325 tds.. Když jsem se vezl párkŕat s kamarádem tak mě to úplně uchvátilo ten motor prostě pecka šlápnete na plyn a jedete a spotřeba není velká prostě ta nafta jede hezky.A od tý doby bych chtěl tds , ale nevím jestli si ho mám koupit hned ze začátku bylo by to prvni auto a je to přece jenom zadokola a zkušenost s tím moc nemám jako popojíždění v práci v autodílně nedělá problém , ale něco jinýho je jezdit normálně v provozu a třeba v zimě. Chtěl bych znát názor od někoho kdo s tím má zkušenost a ví co to dělá všechno a co by mi radši doporučil Děkuju Za všechny rady
Re: První auto BMW 325 tds
Ahoj,
Mám trochu jinou motorizaci, ale podle mého názoru bys do toho auta měl jít. Sice nejsem žádný extra zkušený řidič, ale hned po autoškole jsem přesedlal do 320i a nemohu si stěžovat. Nějaký markantní rozdíl mezi předním a zadním náhonem necítím, jasně že to chce poněkud více citu a opatrnosti, ale nemusíš se vůbec bát. Tohle auto je prostě srdcová záležitost. Pokud bude v dobrém stavu, tak bych do toho sám za sebe šel. Jinak ohledně ježdění v zimě, tak jsem na letních gumách neměl výraznější problém ale v Praze se moc na sníh nedostane no. Takže asi tak. Snad se rada bude hodit
Mám trochu jinou motorizaci, ale podle mého názoru bys do toho auta měl jít. Sice nejsem žádný extra zkušený řidič, ale hned po autoškole jsem přesedlal do 320i a nemohu si stěžovat. Nějaký markantní rozdíl mezi předním a zadním náhonem necítím, jasně že to chce poněkud více citu a opatrnosti, ale nemusíš se vůbec bát. Tohle auto je prostě srdcová záležitost. Pokud bude v dobrém stavu, tak bych do toho sám za sebe šel. Jinak ohledně ježdění v zimě, tak jsem na letních gumách neměl výraznější problém ale v Praze se moc na sníh nedostane no. Takže asi tak. Snad se rada bude hodit
-
- Spolujezdec
Každá rada dobrá děkuju moc !:) Jó to jo Bmw je Bmw předtím jsem chtěl koncernovky furt a pak mě kamarád svezl v 525 tds a prostě ta radost z jízdy no pecka co si budem povídat v Bmw vědí jak mají dělat auta
-
- Adept autoškoly
Jako asi takhle. Koupě takového auta jako prvního není moc racionální volba, ale jestli ho fakt chceš, tak si ho kup Jenom bych být tebou zvážil naftovou motorizaci, je tam velké riziko závad, které zavání finanční sebevraždou Dle mého s takovým benzínovým 2.5 R6 ve výkonu okolo 150KW (dělal se v různých modifikacích snad 15 let) začíná ta pravá zábava a ne s nějakým (promiň mi ten výraz) chrochtákem.
Jinak o jaké generaci BMW se tu bavíme a v jaké cenové relaci?
Jinak o jaké generaci BMW se tu bavíme a v jaké cenové relaci?
Pochopitelně E36... nic jiného se jako 325tds nedělalo. IMHO (jako bývalý majitel 325tds mezi lety 1999-2002) - před 10 lety by se o tom dalo uvažovat, teď bych raději jako první auto koupil třeba E46 320i-323i-328i. 325tds je risk, hlava, těsnění, pátý šestý válec, čerpadlo, vstřiky, turbo... Musel by to být extrémně zachovalý a servisovaný kus.
2022 BMW 540xdT, 2019 Mazda2 1.5 Skyactiv-G A/T
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
Tomuhle motoru se opravdu vyhni, jeho spolehlivost je extremne zavisla na zachazeni, drahe opravy se ti nejspise nevyhnou. Najdi si radeji benzinovou E36, jeji provoz te v dusledku vyjde levneji. A idealne 325i nebo 328i, pak si opravdu uzijes radost z jizdy.
Moje první auto bylo a pořád je 325i e90 (160kw). Co se týče jízdních vlastností nebál bych se zadokolky vůbec. Při normální jízdě ti nic nehrozí. V létě se mi stalo jen parkrát, že by mi trošku ujel zadek když jsem nechtěl a to jen na dešti. V zimě je to trochu o něčem jiném , ale zase záleží hlavně na tom jak jedeš. Nevím jak to je u straších modelů, ale já když nechám zapnuté všechny ty systémy, tak bych se musel moc snažit, abych to nějak urval. A proto to vždycky vypnu, protože bruslit na sněhu mě neskutečně baví.. Ale u nás už stejně nepadá, takže mám po prd...