Auto pro mladý pár??

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
cajoch
Autoškolák

Re: Auto pro mladý pár??

Příspěvek od cajoch »

pavproch má pravdu, dej 150 akontací kup si něco s 5 ti letou zárukou a jen jezdi....staší auto se prodáváý proto že je třeba opravovat..:-)
Jenyk
Mistr volantu

Příspěvek od Jenyk »

Ještě bych se zamyslel na spolehilivostí, resp. spíš nad vašim užíváním. To, aby auto považované jinak celkem za držák po necelých 150 000 vykazovalo takové vady není normální, mělo by být spíš dobře zajeté, sloužit a nezlobit. Volte něco co vaše užívání vydrží.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
Sheldyzz
Spolujezdec

Příspěvek od Sheldyzz »

Moc díky za rady, nad koupí skoro nového auta pořád uvažuji a asi to bude nejlepší řešení.. Jsem dost finančně zatížen leteckým výcvikem a další výdaje v servisu jsou pro mě dosti nežádoucí..

Jinak, co se týče té Fábie co mám teď, tak jsem asi 5. majitel .. to auto nebylo v rodině od novoty.. Kupovalo se, když mělo najeto 108 000 a já ho dostal zhruba při 130 000 km .. nějaký 2 roky to mámě jezdilo bez problémů a když jsem ho dostal tak se to všechno začalo srát.. podle mě to byla špatná koupě.. dokonce i bez servisní knížky.. přes soukromníka, který moc dobře věděl co prodává.. bohužel jsem u prodeje nebyl takže jsem to nemohl ovlivnit.. :( Co se týče užívání, tak jezdíme s autem maximálně opatrně, žádný vytáčení se studeným motorem, žádná jízda stylem brzda, plyn..

Jinak co se týče motorizace, pořád mi nikdo neporadil jaký agregát mám vzhledem k způsobu našeho ježdění zvolit..
Diesel nebo benzín?

Jinak pokud to bude nové nebo skoro nové auto.. Tak to zatím s přehledem vyhrává i30 combi s 1.6 benzínem.. Dneska jedu k dealerovi na testovací jízdu, tak se uvidí :) Ceed by taky mohl být super :)

Každopádně pořád čekám na to až se budu moct jít podívat na tu Octávku.. vezmu si sebou technika a ten mi řekne co a jak :)

Kdybyste měli ještě nějaké nápady, tak budu jedině rád! ;)
jancsi
Pan Řidič

Příspěvek od jancsi »

i30 aj Ceed s 1.6 bude urcite dobra volba. Jazdit to sice z 5l nebude ale do 7 by si sa mohol vojst. Do dizla by som siel len pri velkom najazde, a samozrejme len pokial Ti prejav nafty vyslovene nevadi (mne osobne vadi velmi). Benzin bude oproti tomu krasne tichy.

Poreferuj potom po testovacej jazde, ako to bolo ;-) prajem vela stastia a dobry vyber :-)
E46 325i + E60 550i
Jelass
Řidič začátečník

Příspěvek od Jelass »

Kdyby se to zvrhlo zase na něco jetějšího, tak ten Civic 8G 1.8i není špatnej tip. Jede slušně, nežere, dobrá výbava, prostornost a vypadá furt slušně. Jen podvozkově to není uplnej lumen.
Mondeo 2004 Turnier 2.0i
p.: Dodge Grand Caravan SE 3.3V6 FFV 2008
Sheldyzz
Spolujezdec

Příspěvek od Sheldyzz »

Tak jsem se byl projet v i30ce :)
První, co mě nemile překvapilo bylo složení vratné kauce v hodnotě 15000 Kč
Nevadí :D zajel jsem k bankomatu..

Teď už, ale k samotnému autu.. Mile mě překvapilo snad všechno..
Prostornost, pohodlí.. S 1.6kou to jezdí svižně :)
Měl jsem jednu z těch lepších výbav.. Takže tempomat,
multifunkční volant atd. . Nejvíc na mě zapůsobilo když jsem zařadil zpátečku
a v prostředním zrcátku se objevil obraz z kamerky 5. dveří..
Jízdní vlastnosti bych zhodnotil taky dobře .. Nevím co bych kritizovat u úplně nového auta :D

Každopádně jsem už skoro rozhodnutý, ještě se ale pojedu podivat s mým mechanikem na tu octavku ..
Ve středu jí přivezou ukázat tak to nechám i zvednout a podle ceny se rozhodnu :)
Odpovědět