Vysoký volnoběh

Když se chcete ponořit do nitra...
Odpovědět
Pepas
Adept autoškoly

Vysoký volnoběh

Příspěvek od Pepas »

Zdravím,
mám prý vysoký volnoběh, vezl jsem známého a hned jak nastoupil mi řekl, že mám moc vysoký volnoběh. Skoro 1100ot, chtěl sem se zeptat. Jak moc složité je to nastavit správně. A čemu tento větší volnoběh vadí, když nepočítám větší spotřebu při čekání.
Popřípadě "opravuje" se zvýšením volnoběhu nějaká závada(např startování atd..)? Protože auto mám od takového ***** tak tam čekám cokoli.
Auto je: Seat Toledo 1L / 1.9/81kw r.v 97

Předem díky za odpověd a přeji krásný zbytek dne.
Pickuper
Letec

Re: Vysoký volnoběh

Příspěvek od Pickuper »

Úroveň volnoběhu u moderních motorů nastavuje ECU podle údajů z několika čidel.....je-li tedy volnoběh vyšší i u ohřátýho motoru, tak je něco někde špatnýho nebo nestandardního. Čím to je těžko takhle říct, diagnostika jistě napoví... ;) Jinak ale vyšší volnoběh nevadí ničemu. A jednoduše "seštelovat" volnoběh nejde. To šlo naposledy s karburátorem ve 120cítce...
Niko nadžanel ko kerdža
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

nebo v žigulovi :x :x :x :x :x :x :x
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

no ale nevím jestli 81kW tdi je až tak moderní motor, já jsem měl na opelu/isuzu 1.7D taky vysoko volnoběh a to proto, že se lanko nevracelo pořádně na začátek té své dráhy, když se na to trochu zatlačilo v motoru ručně, tak to bylo OK. tam stačilo všecko promazat a rozhýbat kolem pružiny co to vrací
Pravda vyděsí
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

Tak pravda, to lanko by to klidně bejt mohlo......auto už je to letitý a nějakej bordel někde...good idea
Niko nadžanel ko kerdža
Pepas
Adept autoškoly

Příspěvek od Pepas »

To je dobrý nápad vyzkouším to pročistit a promazat kdyžtak tu diagnostiku. Díky
Hoyohoyo
Spolujezdec

Příspěvek od Hoyohoyo »

Taky mám podobný problém.
Auto: Škoda Felicie 1,3, 40 kW, rv. 01/98
Při nastartování v těchto tropických teplotách #:-s nastartuji a aniž bych se dotknul plynu tak mi otáčky vyskočí na cca 1100 (běžně se pohybuje kolem 800-900). Zajímavé je, že cca po 30s - 1 minutě na volnoběhu otáčky spadnou na těch 800-900. Je to tím horkem, nebo spíš nějaký kiks v motoru?
Jen dodávám, že mám před výměnou oleje, naposledy měněn konec 06/2014 i s olejovým filtrem.

Díky za rady a nápady.
Obiik
Spolujezdec

Příspěvek od Obiik »

To je uplně normální :-) Studený motor po nastartování má vyšší volnoběžné otáčky, které po ohřátí spadnou na "normální" hodnotu. Problém to rozhodně není, je to ok :-) Můžeš si všimnout že třeba v mrazech po nastartování drží řídící jednotka vyšší volnoběžné otáčky o poznání déle :-)
Odpovědět