Urcite protoze tady uzivatel hleda komfort a po me zkusenosti s Mazdou 3 na 18kach bych doporucil to stejnymagalanes píše:piriform: preco odporucas golf, ako majitel novej mazdy?
Nové auto - hľadám komfort
Re: Nové auto - hľadám komfort
A co jsi provedl tak strašného, že jsi musel jezdit na 18 palcových kolech?
Vybava Revolution ma 18ky jako standart, takze na vyber moc nebylo . Dale jsem zkousel Mercedes B na 17kach a taky to nebylo nic moc, novou Octavii RS na 18kach a to mi prislo dost podobny jako Mazda ( cili neprijemne tvrde ), potom Volvo V40 na 18kach nic moc prijemnyho, ale lepsi nez Mazda a Octavie. Dale jsem zkousel VW Scirocco na 18 s adaptivnim podovozkem a rezimu comfort to bylo na urovni Volva. Auris TS Hybrid bylo celkem v pohode, ale CVT s hybridem me absolutne odradilo. Dale mi proslo pod rukama Mazda CX5 18ky no a na SUV mi to rislo spatny to Mazda 6 na 17kach byla opravdu o velky kus dal, ale zase motor 2.0 mi prisel dost mrtvy a ve vyssich otackach i hlucny. Mam taky zkusenost s Golfem 7 1.2TSI ( cca 3000km ) na 16kach a tam je komfort celkem fajn, ale ten motor na dalnici se vylozene trapi, takze aspon tu 1.4 TSI. To je asi tak vsechno s cim jsem jel za poslednich par mesicu, protoze jsem taky vybiral auto a nakonec vybral Seat Leon ST na 18kach s adaptivnim podvozkem .Honza42 píše:A co jsi provedl tak strašného, že jsi musel jezdit na 18 palcových kolech?
Aha, takže opravdu asi nešlo a auto, ale o gumy.
Takže vyzkoušet slušně vybavenou Mazdu 3 Chalenge na 16" kolech za 435.000 a pak si ji koupit.
Takže vyzkoušet slušně vybavenou Mazdu 3 Chalenge na 16" kolech za 435.000 a pak si ji koupit.
-
- Autoškolák
ani na 16' kolech neni trojka komfortni. A nejde ani tak o filtrovani nerovnosti, coz by se dalo jeste prezit, ale tazatel by rad ticho a tady je Golf jinde. U trojky neni uplne idealne odhlucneny podvozek, a hluku od kol je vic nez u Golfu. Jinak v interieru nic nevrze, ale mam najeto teprve 10tkm. Golf s viceprvkem vzadu a s priplatkovymi sedackami ErgoActive je co se komfortu tyce lepsi volba nez nova Trojka.Honza42 píše:Aha, takže opravdu asi nešlo a auto, ale o gumy.
Ač nefandím koncernu, řešil jsem to po zkušenosti s FoFo2 podobně.
Focus je skvělé praktické auto, ale ten podvozek se na našich polnicích prostě nechytá. Obzvlášť podélné nerovnosti (typicky pražce na D1) naprosto nezvládá.
Skončil jsem tak u G6, 1.4TSI, víceprvek, adaptivní podvozek, 15" disky. V komfort modu je to snesitelné svezení.
Ale zkusil bych i novou 308, francouzi jsou komfortnější i bez adaptace.
Co se týče vrzání a pazvuků, neexistuje v téhle kategorii nic co by nevrzalo. To už by člověk musel mít peníze na prémii.
Focus vrzal hrozně, Golf o něco míň, ale taky vrže už z výroby a ostatní nebudou o moc lepší.
I když současná 3gen Focuse, by měla být komfortnější než ta minulá, tak bych možná do zkušební jízdy zařadil i ten.
V praktičnosti bude rozhodně lepší než Golf.
Focus je skvělé praktické auto, ale ten podvozek se na našich polnicích prostě nechytá. Obzvlášť podélné nerovnosti (typicky pražce na D1) naprosto nezvládá.
Skončil jsem tak u G6, 1.4TSI, víceprvek, adaptivní podvozek, 15" disky. V komfort modu je to snesitelné svezení.
Ale zkusil bych i novou 308, francouzi jsou komfortnější i bez adaptace.
Co se týče vrzání a pazvuků, neexistuje v téhle kategorii nic co by nevrzalo. To už by člověk musel mít peníze na prémii.
Focus vrzal hrozně, Golf o něco míň, ale taky vrže už z výroby a ostatní nebudou o moc lepší.
I když současná 3gen Focuse, by měla být komfortnější než ta minulá, tak bych možná do zkušební jízdy zařadil i ten.
V praktičnosti bude rozhodně lepší než Golf.
Ak chces komfort a ticho, jednoznacne Golf.
Uroven komfortku podvozku a akustiky je totozna s Passatom. Niet o com.
Uroven komfortku podvozku a akustiky je totozna s Passatom. Niet o com.