IT poradna
Re: IT poradna
Bych to tak neprožíval.......s novým kompem jsem bohužel utrpěl i W8 (LINUX z jistých důvodů nepřipadal v úvahu) a po prvotním šoku, kdy jsem vůbec netušil co s tím mám dělat, jsem to velmi rychle za pomoci pár utilit "vykurvil" na funkční i vizuální úroveň XPček. Takže teď, když to pustím, naběhne mi to rovnou do klasickýho stylu a houby zle
Niko nadžanel ko kerdža
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Prave mi doma pristal taktiez jeden book s 8ckami a take peklo som teda nezazil...v tomto som proste strasna konzerva a uzivatel toho booku taktiez
To Pick: Mozem prosim vediet ako na to? Existuje niekde nejaky polopatisticky navod na to?
To Pick: Mozem prosim vediet ako na to? Existuje niekde nejaky polopatisticky navod na to?
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
No asi žádnej komplexní přehlednej návod neexistuje, ale na technetu, živě a spoustě dalších webů vyšly různý tipy a triky jak poštelovat W8. Tam jsem se inspiroval. Základ dle mě je, nainstalovat klasickou nabídku Start, což jednoduše zpřístupní spoustu dalších věcí. Já používám StartW8. Pak jsem v těch návodech objevil způsob jak při puštění přejít přímo na klasickou plochu místo toho psoranýho ModernUI a tam už všechno funguje v zásadě klasicky. Takže se toho nebát a prznit a prznit. Zkazit se nedá nic, neb jediný co maj W8 vychytaný jsou možnosti obnovení systému v různejch úrovních
Niko nadžanel ko kerdža
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
OK diky za povzbudenie...asi sa do toho fakt pustim
Len jeden dotaz...pomoze toto vsetko aj tomu aby win nezral 1,5gb ram nonstop?
Len jeden dotaz...pomoze toto vsetko aj tomu aby win nezral 1,5gb ram nonstop?
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
format c dvojtečka enter a dej tam W7
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
pokud se ti podaří vyhnout se těm dlaždicím, třeba jak píše pickuper, tak už prakticky není rozdíl mezi w7 a w8 co se týká běžného uživatele.pavproch píše:format c dvojtečka enter a dej tam W7
zpočátku jsem z toho byl taky na nervy, ale už jsem to dal nějak do vhodného stavu. mám v práci W8.1 a doma w7 a neuvědomuju si žádné rozdíly, kromě toho že W8 mi výrazně rychleji startuje, přesto, že třeba SSD disk mám jen doma.
Pravda vyděsí
mně W7 32Profi na noťasu s SSD startujou do 20, max 30sekund.... spokojenost
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Já přešel na W8 z jednoho prostého důvodu - rychlost.
Jenže u mě to pořád vypadá jak W7. Mám tu klasický start, metro je potlačené, že se nezobrazuje. Jediné co mi zůstalo zachované z W8 je, že po najetí doprava nahoru se zobrazí takový panel s nějakýma ptákovinama. Ale na tom už se taky pracuje .
Jenže u mě to pořád vypadá jak W7. Mám tu klasický start, metro je potlačené, že se nezobrazuje. Jediné co mi zůstalo zachované z W8 je, že po najetí doprava nahoru se zobrazí takový panel s nějakýma ptákovinama. Ale na tom už se taky pracuje .
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Format zatial nie je mozny...je to firemny book...takze W8 musi ostat, ale vsetko ostatne v nom pojde do pr...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
S przněním Win bych byl opatrný. Ony si to občas nenechají líbit. Já byl 3 roky happy. Pak jsem začal experimentovat s Chrome a FF, které při odinstalu rozhází uživatelská oprávnění, ty jsem musel fixnout a do toho tweaknul explorer a skončil kompletním reinstallem.
Už bych si i koupil nový NTB, ale nechápu, proč na trhu není nic jako 10-13" NTB/tablet s min. i5 haswell, W8Pro, fullHD a zejména se stylusem, 256GB SSD a čtečkou otisku prstů...
Tak musím staroušovi naložit SSD a doufat, že než umře úplně něco takového udělají... Hlavně nechápu tu čtečku prstů. U přenosných zařízení je to s TPM chipem snad jediná bezpečná možnost. Ťukání PINu/hesla na displeji je snadno odkoukatelné
Už bych si i koupil nový NTB, ale nechápu, proč na trhu není nic jako 10-13" NTB/tablet s min. i5 haswell, W8Pro, fullHD a zejména se stylusem, 256GB SSD a čtečkou otisku prstů...
Tak musím staroušovi naložit SSD a doufat, že než umře úplně něco takového udělají... Hlavně nechápu tu čtečku prstů. U přenosných zařízení je to s TPM chipem snad jediná bezpečná možnost. Ťukání PINu/hesla na displeji je snadno odkoukatelné
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek