BMW 530d vs. VW Passat 1.9TDI vs. Mazda 6 2.0 vs. Škoda Supe

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Shr3k
Mistr volantu

Re: BMW 530d vs. VW Passat 1.9TDI vs. Mazda 6 2.0 vs. Škoda

Příspěvek od Shr3k »

micpetr píše:Děkuju všem za rady. Musím si to promyslet a pohledat konkrétní kusy. Zatím to vidím takto:

1) Mondeo: pohledám, ale asi spíš 2.0 benzín. cenově vychází ze všech porovnávaných nejlépe, ale ničím mě to auto nezaujalo. Varianta koupit ho na dva roky a pak koupit něco lepšího

2) Passat: pořád o něm uvažuju, protože má nejmenší spotřebu (1,9 TDI 96kW), obrovský výběr v Německu a cenově jenom o trochu dražší než mondeo.

3) Accord: Cenově mi vychází generace do roku 2003, která bude asi spolehlivá, ale zase má takový ten šedý ošklivý interiér a jelikož v autě trávím dost času, chci se tam i dobře cítit. Leč ještě nezavrhuji a zkusím se s ním někde svézt.

4) Superb: Zavrhuju, protože je jich relativně málo a paradoxně passat se dá sehnat za lepší peníze a s 6-stupňovou převodovkou.

5) Mazda 6: Co jsem četl, tak technicky spřízněné s mondeem s dražšími díly a menším výběrem... Takže asi taky vypadává.

6) BMW 5: asi je to mimo mé představě o ceně, pokud bych chtěl dobrý kus. Nehledě na servisní náklady, které budou zase někde jinde oproti ostatním.
Mazda 6 má s mondeem společný jen benzínový motor 1.8 a 2.0 Duratec (made by Mazda), jinak nic. Mazdu 6 GG/GY nedoporučím z důvodu koroze lemů zadních blatníků (jinak jsem mazdař). Nerezavějící Mazda 6 GH za 3000 EUR nereálné. Problém Passatu a Superbu bych viděl jen z hlediska rizika odcizení - rozebrání na ND.
2022 BMW 540xdT, 2019 Mazda2 1.5 Skyactiv-G A/T
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
micpetr
Autoškolák

Příspěvek od micpetr »

Zeptám se jinak, je nějaká zásadní slabina Passatu, která by vyvracela jeho potenciální koupi? Výkon je tak na hraně, s tím jsem tak nějak smířen. Auta se relativně kradou, ale pokud parkuji přes noc, mám auto za bránou. Choulostivá přední ramena byla tuším do roku 2001, ale i ta už byla asi vyměněna. Jinak je něco, na co si dát opravdu pozor? Oproti mondeu se mi to auto prostě líbí víc...
Jelass
Řidič začátečník

Příspěvek od Jelass »

Nemá naopak od fl celou choulostivou polonápravu?
Mondeo 2004 Turnier 2.0i
p.: Dodge Grand Caravan SE 3.3V6 FFV 2008
micpetr
Autoškolák

Příspěvek od micpetr »

Co jsem četl, tak do roku 2001 byla hliníková a brzy se opotřebovala. Od roku 2001 jí snad vyměnili za ocelovou, která by měla být ok. Ale ty před faceliftem mají asi stejně už nápravu vyměněnou...
Jenyk
Mistr volantu

Příspěvek od Jenyk »

micpetr píše:Zeptám se jinak, je nějaká zásadní slabina Passatu, která by vyvracela jeho potenciální koupi? Výkon je tak na hraně
Mně přijde spíš pod hranou. Svez se s tím, ať nejsi zklamaný. Navíc některé byly jen s pětikvaltem, to moc nepomohlo.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
micpetr
Autoškolák

Příspěvek od micpetr »

Kamarad me ted jeste ukecava do volva s60. Vzhledove vypada pekne a recenze jsou taky vesmes pozitivni. O misto vzadu mi nejde, primarni je komfort vepredu a celkove auto na delsi vzdalenosti. Jak se koukate na na volvo s60 v porovnani s passatem a mondeem?
Shr3k
Mistr volantu

Příspěvek od Shr3k »

IMHO jen malá kabina, jinak je to solidní kus auta. Definitivně nad Mondeo MkIII i Passat.
2022 BMW 540xdT, 2019 Mazda2 1.5 Skyactiv-G A/T
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
micpetr
Autoškolák

Příspěvek od micpetr »

Musím někde najít v bazaru poblíž a svézt se. Co jsem tak četl, tak komfort jízdy je na vysoké úrovni a spolehlivost snad taky ok. Koukal jsem na motory buď 2,4 atmosféra benzín (125kW) nebo 2,4 diesel 120kW.

Jinak mondeo definitivně vypadává z výběru. Půjčil jsem si ho na víkend od kamaráda a má na mě prostě moc úzké sedačky... Mám 107kg a docela sportovní postavu (rozumněj většina váhy není na břiše :-D ), takže se mi záda pohodlně nevejdou do sedačky a jakoby mě to hrbí. Není to tak hrozné jako v octavii, ale po jízdě cca 150km jsem z auta vylezl pěkně rozlámanej...
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

to je nějaký divný, brácha (taky takovej arnold, předloktí má jak já stehno, nebo spíš obě) jednu dobu jezdil s mondeem předposlední gen (2.2cdi) ve výbavě Titanium (víc nevím) a strašně si lebedil, že v sedadle mí stejně místa jako doma na sedačce před telkou...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
micpetr
Autoškolák

Příspěvek od micpetr »

:)) Já nechci schazovat toho Arnolda, ale opravdu sedačky v mondeu Ghia 2.0, r.v. 2002 nejsou sedačky moc široké. Stačilo by méně výrazné boční vedení. Když si sednu úplně dozadu a rovně, tak to jde, ale když se trochu rozvalím, prostě už to není na 100% pohodlné. NA město ok, to jsem si toho ani nějak extra něvšimnul, ale když jsem jel z HK do Brna, tak jsem byl po cestě rozlámaný víc než bych si přál. Dnes jsem jel s kolegou do Brna ve Volvu S80 (na spolujezdci) a to byly opravdu křesla ze kterých jsem vstal naprosto ok. Volvo S80 už se mi zdá velké, tak nevím, jaký bude rozdíl ve sedačkách a místem vpředu oproti S60. Místo vzadu absolutně neřeším...

Jinak kdyby bylo ok, co se týče pohodlí, doporučíte mi ho (Volvo S60) jako vhodného kandidáta na koupi?
Odpovědět