BMW 530d vs. VW Passat 1.9TDI vs. Mazda 6 2.0 vs. Škoda Supe
Re: BMW 530d vs. VW Passat 1.9TDI vs. Mazda 6 2.0 vs. Škoda
Díky za názor. Toho víkonu se taky trochu bojím. Nejvíc jsem najezdil s Mitsubishi Galant 2.4 110kW a tam byl ten výkon tak akorát, ale nezlobil bych se za vyšší. Proto mě láká to BMW... Ale ostatní mají asi pravdu s tím, že bude oproti ostatním s podobnou cenou o dost víc opotřebované...
To mondeo se mi začíná zdát jako celkem zajímavá volba, jen jich je s benzínem dost málo. A upřímně, ani interiér mě neoslovil...
To mondeo se mi začíná zdát jako celkem zajímavá volba, jen jich je s benzínem dost málo. A upřímně, ani interiér mě neoslovil...
Tipuji, že pro někoho, kdo má na auto 80 000, bude při ročním nájezdu 40-50 kkm spotřeba mondea V6 10-11 už moc.
Jsem celkem dřevo na spotřebu a s automatem jsem na 9-10. Realita je asi trochu lepší: http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... ower_e=125.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
A jak se tváříte třeba na něco takového: http://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda ... oFrom=list
Ani ne tenhle konkrétní kus, ale benzín 2.8 142kW předělaný na ethanol... Reálně nevěřím 9l/100km, ale i kdyby to bylo 11l, nebylo by to tak hrozné. To by odpovídalo nějakým 8l/100km benzínu. Jak je na tom tenhle motor s kvalitou a spolehlivostí? Má cenu o tom uvažovat? Oproti tradičně žíznivějšímu mondeu by to nemusela být větší spotřeba při lepším komfortu jízdy (soudím dle výbavy a obecně plavnějším jízdním vlastnostem superbu)
Ani ne tenhle konkrétní kus, ale benzín 2.8 142kW předělaný na ethanol... Reálně nevěřím 9l/100km, ale i kdyby to bylo 11l, nebylo by to tak hrozné. To by odpovídalo nějakým 8l/100km benzínu. Jak je na tom tenhle motor s kvalitou a spolehlivostí? Má cenu o tom uvažovat? Oproti tradičně žíznivějšímu mondeu by to nemusela být větší spotřeba při lepším komfortu jízdy (soudím dle výbavy a obecně plavnějším jízdním vlastnostem superbu)
Na to jsi přišel jak? Superb 2.8 bude žrát +- stejně jak mondeo 2.5. Zásadní rozdíly mezi nimi nečekej. A od Supu I nečekej ani lepší komfort jízdy oproti Mondeu MkIII. Asi jediné, v čem je Sup I podle mě lepší než Mondeo MkIII je protikorozní ochrana a některé prvky výbavy (např. bixenony, sedačky v lepších verzích). Jinak bych mezi nimi volil podle stavu konkrétního kusu. Mám dojem, že ve slušném stavu bude dnes sehnatelnější ten Superb.micpetr píše:Oproti tradičně žíznivějšímu mondeu
Tak myslel jsem, že obecně jsou Mondea celkem žravá. Kamarád má práve Mondeo 2.0 107kW z roku 2002 a žere mu to dlouhodobě 10l. Já s Galantem 2.4 110kW jezdil při celkem svižné jízdě za 8,5l. Právě přemýšlím, že v případě benzínu bych si to nechal předělat na ethanol. Náklady se sníží a výkon určitě neklesne. Nehledě na omezení podzemních garáží a pod jako v případě přestavby na LPG. Do toho už by se mi nechtělo...
Cenově vychází mondeo určitě nejlép, ale zároveň se mi nejméně líbí jako auto. Koukal jsem ještě na Hondy Accord. Tam by měla být spolehlivost zaručená a jízda taky celkem ok, ne?
To BMW mám tedy podle vás úplně vyloučit z možných kandidátů?
Cenově vychází mondeo určitě nejlép, ale zároveň se mi nejméně líbí jako auto. Koukal jsem ještě na Hondy Accord. Tam by měla být spolehlivost zaručená a jízda taky celkem ok, ne?
To BMW mám tedy podle vás úplně vyloučit z možných kandidátů?
BMW jedině 525i nebo 530i po face, Accord je rozumnější volba http://www.autohus.de/en/car-search/sea ... number=989, než Mazda6. Ostatní evropany bych vynechal.
2022 BMW 540xdT, 2019 Mazda2 1.5 Skyactiv-G A/T
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
2022 BMW K 1600 B
WWW.MAZDAKLAN.CZ
SupI v komfortu lepší je, dlouhý rozvor se hodně pozná a zase nerad zatáčí. S dobrým motorem je to dobré dálniční auto za sranda prachy. Spotřeba - já se Supem V6 2,8 jezdil za trochu víc než s Mondeeem 2,5, ale dramatický rozdíl to nebyl. Mondeo po posledním FL v 2004 by už reznout nemělo. 5er za tyhle peníze ve slušném stavu ... uvažoval jsem o ní ale vzdal to, podle mne je penězi někde jinde. S džaponci zkušenosti nemám ale mít osvědčeného garážistu, poptal bych se a podle toho se rozhodl.budik píše:A od Supu I nečekej ani lepší komfort jízdy oproti Mondeu MkIII. Asi jediné, v čem je Sup I podle mě lepší než Mondeo MkIII je protikorozní ochrana a některé prvky výbavy (např. bixenony, sedačky v lepších verzích).
Líh je IMHO nesmysl. Co se ušetří na ceně paliva se propálí ve vyšší spotřebě, už v tom je to nula od nuly a navíc hrozí snížená životnost a dražší servis.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
Podle spritmonitoru je to 10L N95, počítej plus těch 25% 30% procent a taky počítej s tím, že ta "přestavba" je jen remap jednotky. Nevím, že by při neofiko měnili hardware.micpetr píše:A jak se tváříte třeba na něco takového: http://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda ... oFrom=list
Ani ne tenhle konkrétní kus, ale benzín 2.8 142kW předělaný na ethanol... Reálně nevěřím 9l/100km, ale i kdyby to bylo 11l, nebylo by to tak hrozné. To by odpovídalo nějakým 8l/100km benzínu.
Mondeo 2004 Turnier 2.0i
p.: Dodge Grand Caravan SE 3.3V6 FFV 2008
p.: Dodge Grand Caravan SE 3.3V6 FFV 2008
Děkuju všem za rady. Musím si to promyslet a pohledat konkrétní kusy. Zatím to vidím takto:
1) Mondeo: pohledám, ale asi spíš 2.0 benzín. cenově vychází ze všech porovnávaných nejlépe, ale ničím mě to auto nezaujalo. Varianta koupit ho na dva roky a pak koupit něco lepšího
2) Passat: pořád o něm uvažuju, protože má nejmenší spotřebu (1,9 TDI 96kW), obrovský výběr v Německu a cenově jenom o trochu dražší než mondeo.
3) Accord: Cenově mi vychází generace do roku 2003, která bude asi spolehlivá, ale zase má takový ten šedý ošklivý interiér a jelikož v autě trávím dost času, chci se tam i dobře cítit. Leč ještě nezavrhuji a zkusím se s ním někde svézt.
4) Superb: Zavrhuju, protože je jich relativně málo a paradoxně passat se dá sehnat za lepší peníze a s 6-stupňovou převodovkou.
5) Mazda 6: Co jsem četl, tak technicky spřízněné s mondeem s dražšími díly a menším výběrem... Takže asi taky vypadává.
6) BMW 5: asi je to mimo mé představě o ceně, pokud bych chtěl dobrý kus. Nehledě na servisní náklady, které budou zase někde jinde oproti ostatním.
1) Mondeo: pohledám, ale asi spíš 2.0 benzín. cenově vychází ze všech porovnávaných nejlépe, ale ničím mě to auto nezaujalo. Varianta koupit ho na dva roky a pak koupit něco lepšího
2) Passat: pořád o něm uvažuju, protože má nejmenší spotřebu (1,9 TDI 96kW), obrovský výběr v Německu a cenově jenom o trochu dražší než mondeo.
3) Accord: Cenově mi vychází generace do roku 2003, která bude asi spolehlivá, ale zase má takový ten šedý ošklivý interiér a jelikož v autě trávím dost času, chci se tam i dobře cítit. Leč ještě nezavrhuji a zkusím se s ním někde svézt.
4) Superb: Zavrhuju, protože je jich relativně málo a paradoxně passat se dá sehnat za lepší peníze a s 6-stupňovou převodovkou.
5) Mazda 6: Co jsem četl, tak technicky spřízněné s mondeem s dražšími díly a menším výběrem... Takže asi taky vypadává.
6) BMW 5: asi je to mimo mé představě o ceně, pokud bych chtěl dobrý kus. Nehledě na servisní náklady, které budou zase někde jinde oproti ostatním.