Spartan píše:Ja mám momentálne Leon 5F 1.8 TSI DSG7 takže nejaké moje postrehy na túto tému:
Adaptívny podvozok si pokial viem stále môžeš objednať iba v ST, takže ak chceš klasický alebo SC, tak si to buď necháš dorobiť, alebo budeš bez toho. FR podvozok práve komfortný tiež nie je, ale pre mňa je to dobrý kompromis medzi športovosťou a komfortom, ja mám 18", na 17" by to bolo na bežnú jazdu asi lepšie, ale rozdiel je minimálny.
Čo sa týka DSG: ja sa momentálne rozhodujem, či vymením 1.8 TSI za Cupru 280 a jedna vec, ktorá ma odrádza je, že prídem o DSG7, nakolko je podla mňa lepšia ako DSG6, ktorú som testoval v novom Golfe GTi a nadšený som teda vôbec nebol, hlavne správanie na 1. stupni v obmedzovači je teda bieda. DSG6 vie radiť tošku viac agresívne, ale velká výhoda DSG7 je podla mňa odstupňovanie. Od 1 po 5 sú tie prevody výrazne kratšie ako u DSG6 a stále je tam 6 a 7. stupeň na bežné jadzenie a dialnicu, pri 130 točí okolo 2700 otáčok.
Čo sa týka praktickosti, 98% času jazdím v aute sám s prázdnym kufrom, takže pre mňa ťažko hodnotiť, pred tým som mal Ibizu a aj to mi stačilo, aj keď Octavia je praktickosťou niekde inde.
Osobne by som si aj teraz kúpil Leon 1.8 TSI DSG, keby som sa rozhodoval ako ty, ale záleží asi od toho, ako mieru praktickosti potrebuješ.
Inač rozdiel iba 40 000? to sa mi zdá byť strašne málo.
Zapomel jsem napsat, ze obe verze jsou kombi.
40000 to vychazi, kdyz zapoctu nabizene slevy... u Leona jsem zaskrtl skoro vsechny priplatky a u Octavie sem se trochu mirnil
![Big Grin :D](./images/smilies/4.gif)
. Zapomel jsem jeste dodat, ze Leon nema automaticky park. system coz je potreba protoze bude jezdit i pritelkyne
Nad Cuprou jsem taky uvazoval, ale asi takovy vykon nepotrebuju a spise nez pro potrebu by to slouzilo pro lepsi pocit na sourku
.
O DSG sem psal jenom na zaklade toho co se pise na netu... problem je, ze si nemuzu ani jedno z tech aut vyzkouset ve zminenych konfiguracich, vsude maji bud manual nebo uplne jine motory. Zkousel sem Leon 1.4 tsi 103kw a Octavii RS TDI
![Beat up b-(](./images/smilies/66.gif)