BMW 530d vs. VW Passat 1.9TDI vs. Mazda 6 2.0 vs. Škoda Supe

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
micpetr
Autoškolák

BMW 530d vs. VW Passat 1.9TDI vs. Mazda 6 2.0 vs. Škoda Supe

Příspěvek od micpetr »

Ahoj,

Vybírám pohodlné auto vyšší střední třídy, se kterým jezdím jak po městě, tak i 2-3x do týdne cesty 30-500km. Roční nájezd cca 40-50k km.

Požadavky:
- Dobré jízdní vlastnosti
- Abych z vozu i při delší cestě vylézal nerozlámaný
- Spolehlivost
- pocitově příjemný interiér
- cena do 80 000Kč (plánuji přivézt z německa)
- Rozumná spotřeba, ale diesel nevyžaduji
- Auta od roku cca 2001 a novější

Moji kandidáti: BMW 530d, VW Passat 1,9TDI, Mazda 6 2.0, Škoda Superb 1,9 TDI, Ford Mondeo 2.0

Snažil jsem se si už něco pročíst a vybírat spolehlivé motory od jednotlivých výrobců. Předem díky za rady a postřehy.
marv
Řidič začátečník

Re: BMW 530d vs. VW Passat 1.9TDI vs. Mazda 6 2.0 vs. Škoda

Příspěvek od marv »

Při tomto stáří a této ceně bych asi volil Superb s ohledem na dostupný servis a náhradní díly z druhovýroby. Případně Passat dle osobní preference. 1.9 TDI je rozumná volba.

530d s tímto cenovým limitem bude imho totální šrot. Ale Superb/Passat v konečném důsledku asi taky. Prostor pro nákup rozumného auta v této cenové hladině bych spíš viděl v případě O1 1.9 TDI.
micpetr
Autoškolák

Příspěvek od micpetr »

Díky za reakci. Oktávku rozhodně nechci kvůli velikosti. Jelikož jsem širší v ramenou a zádech, je pro mě jízda konkrétně v oktávce dost nepohodlná.

Kvůli technickému stavu hodlám auto dovézt z německa. BMW 53Od je tam do 3000€ dost. V recenzích psali, že nájezdu nad 200k km se člověk nemusí bát. Musel bych vybrat s někým, kdo tomu rozumí a udělat si výlet s vlekem, ale to mi za to stojí.

tady příklad: http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... res=EXPORT

Neříkám, že konkrétně tohle, ale 2400€ je cca 65000Kč, takže si nemyslím, že kdyby se ještě 10-15k připlatilo, nic by se nenašlo. Nebo si i ostatní myslíte, že se pletu?
karelpipa
Pan Řidič

Příspěvek od karelpipa »

Di do Mondea. Ale možná do V6.
https://www.youtube.com/watch?v=i6iSAwLsApM
Moje kolo s Imprezou :))
micpetr
Autoškolák

Příspěvek od micpetr »

S mondeem jsem párkrát jel. Dá se sehnat za lepší peníze (nebo za stejné novější), ale odrazuje mě horší jízdní komfort a jelikož ho má známý, vím, že není zrovna nejspolehlivější. Není to tak strašné, ale když to srovnám s mitsubishi galant 2.4, který mám, zdá se mi to auto o třídu horší i přes 4 roky rozdílu ve stáří...
Jelass
Řidič začátečník

Příspěvek od Jelass »

marv píše:Při tomto stáří a této ceně bych asi volil Superb s ohledem na dostupný servis a náhradní díly z druhovýroby. Případně Passat dle osobní preference. 1.9 TDI je rozumná volba.

530d s tímto cenovým limitem bude imho totální šrot. Ale Superb/Passat v konečném důsledku asi taky. Prostor pro nákup rozumného auta v této cenové hladině bych spíš viděl v případě O1 1.9 TDI.
Tohodle bych se taky držel, celkově koncernu v téhle ceně a motoru 1.9tdi, ale obávám se, že hledání dobrého kousku bude na dlouho.
Mondeo 2004 Turnier 2.0i
p.: Dodge Grand Caravan SE 3.3V6 FFV 2008
Jelass
Řidič začátečník

Příspěvek od Jelass »

karelpipa píše:Di do Mondea. Ale možná do V6.
MKIII V6 + lpg je čistě subjektivně dobrá volba.
Mondeo 2004 Turnier 2.0i
micpetr
Autoškolák

Příspěvek od micpetr »

Asi jste me s tim mondeem nalomili. Svezu se v nem znova a kouknu na ten v6. I kdyz asi pripadne v ethanolu nez lpg. Plynu moc neverim...
Jelass
Řidič začátečník

Příspěvek od Jelass »

micpetr píše:Asi jste me s tim mondeem nalomili. Svezu se v nem znova a kouknu na ten v6. I kdyz asi pripadne v ethanolu nez lpg. Plynu moc neverim...
Ethanol.. počítej ca 30% navýšením spotřeby. A navíc to předělání není provedeno řádně - není např. čidlo poměru paliva atd. V podostatě ti jen změní mapu. Jestli chceš fakt šetřit, tak jdi rovnou do lpg.
Mondeo 2004 Turnier 2.0i
Jenyk
Mistr volantu

Příspěvek od Jenyk »

1,9TDI v autech velikosti Passat/Superb je volba pro velmi rozvážného řidiče. Fakt to moc nejede, ale zase to vydrží. Sup je hodně úzký, pokud nevyhovuje OII, nebude ani Sup žádná výhra, jde v podstatě o to samé jen protažené. S Mondeem MKIII jezdím posledních dost let, se spolehlivostí problém není a s V6 je to velmi příjemné svezení. Pokud jde o spotřebu, mně to za to stojí, to je ale volba podle osobních preferencí.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
Odpovědět