BMW Divize
Re: BMW Divize
Jasný, Ignise mám tak nějak podobně jako ty wrx, ale prostě to není srdcovka jako ctr, kde bych řešil blbosti.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
Ono porovnavat ty zavodni auta je trosku dvou secba zbran. Protoze se tam casto pouzivaj veci ktere na daily car jsou nevhodne (at highend nebo lowend). Jeden z typickych prikladu jsou kotouce ktere se davaj vetsinou ty narosto nejlevnejsi (starline), protoze se meni po par kilacich. To sice neni pripad dannyho apod., alejsou lide kteri jsou schopni z toho odvodit ze se jedna o slusnej matros.
Dulezitej parametr je totiz jak casto se meni olej. Zname pripad kdy Dvoulitrovej 16v twinspark ma natoceno skoro 400tkm poslednich 6-7 let jezdi na kastrol 10w40 (bo je z prvni ruky za par korun). Poslednich skoro 150tkm v rezimu race a porad jezdi. Pritom se jedna o motor kde docela bezne lita ojnice ven. Jenze olej se meni co par tisic kilaku (deset to nepreleze).
10w60 nebudu soudit, verim ze je slusna protoze nektere top produkty kastrolu sou cajk (brzdovka srf) ale co ma na sobe nesmysly typu magnatec, gokd edge apod. mi nesmi pod ruku.
Jinak co se tyce 10w60 tak ty oleje prednich znacek jsou kvalitativne srovnatelne millers, petronas apod. ted se dopredu tlaci dist nezname yacco. Uz se testuje tak uvidime jake budou reference
Dulezitej parametr je totiz jak casto se meni olej. Zname pripad kdy Dvoulitrovej 16v twinspark ma natoceno skoro 400tkm poslednich 6-7 let jezdi na kastrol 10w40 (bo je z prvni ruky za par korun). Poslednich skoro 150tkm v rezimu race a porad jezdi. Pritom se jedna o motor kde docela bezne lita ojnice ven. Jenze olej se meni co par tisic kilaku (deset to nepreleze).
10w60 nebudu soudit, verim ze je slusna protoze nektere top produkty kastrolu sou cajk (brzdovka srf) ale co ma na sobe nesmysly typu magnatec, gokd edge apod. mi nesmi pod ruku.
Jinak co se tyce 10w60 tak ty oleje prednich znacek jsou kvalitativne srovnatelne millers, petronas apod. ted se dopredu tlaci dist nezname yacco. Uz se testuje tak uvidime jake budou reference
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
K intervalu výměny oleje bych měl jednu zkušenost. E36 si řekne o výměnu zhasínáním zelených diod v budíku, kterých je tuším 5. Pak se rozsvítí žlutá jako výstraha a nakonec červená pro okamžitou výměnu. Když jsem jí používal jako daily, vycházelo zhasnutí poslední zelený někam kolem 16-17tis. km. Teď kdy se jede prakticky pořád red line zhasne poslední zelená kolem 4 tis. km.
RWD
dallen: jo souhlas, já neříkám že jedině castrol, ale prostě jen že ho jezdím a funguje.
ad. výměny: já teda měním po max 10kkm na Danyho doporučení, který zas říká že není problém výdrž oleje, ale olejovýho filtru, který když je malý tak se rychle zasere a nefiltruje. Asi taky do toho bude promlouvat fakt, že když je K20 v zátěži tak si nějaký ten olej veme, takže zase dolévám (po cca 100km na okruhu kolem 0,5l), čímž se asi podl mýho ten olej zase trochu oživuje.
ad. výměny: já teda měním po max 10kkm na Danyho doporučení, který zas říká že není problém výdrž oleje, ale olejovýho filtru, který když je malý tak se rychle zasere a nefiltruje. Asi taky do toho bude promlouvat fakt, že když je K20 v zátěži tak si nějaký ten olej veme, takže zase dolévám (po cca 100km na okruhu kolem 0,5l), čímž se asi podl mýho ten olej zase trochu oživuje.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
zajimave, u BMW motoru je to naopak, cim vetsi soda, tim mene zerou - tak se tedy chovaly vsechny tri sestivalce, ktere jsem mel.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
U K20 je to prý vlastnost, dokonce i během vytrvalostních závodů se dolévá.
@Jarka: Jinak olejac muzes dat i jinej. Staci si zadat do katalogu mann zavit a pripadne tlaky ventilu a jen si vybrat rozmer.
Ja napriklad olejovej okruh predelaval tak jsem si hodil filtr co mi vyhovuje
Ja napriklad olejovej okruh predelaval tak jsem si hodil filtr co mi vyhovuje
AR166V6, F850 Special
Dallen: dík za info. U ctr jde naštěstí u K20 zvolit japonský velkokapacitní OEM bez jakýchkoli úprav, takže už to takhle mám (japončíci jsou trochu hajzlíci).
Dovolím si nesouhlasit, e89 (v režimu "sport" nebo "sport+") je imho dostatečně řidičské auto s motorem a ne nějaký hybridní paskvil....Adam Šrámek píše:Nová Toyota Supra a náhrada za BMW Z4 budou hybridní čtyřkolky s lehkou karoserií a výjimečným vzhledem. Snad budou mít k řidičům blíže než současná Z4 a GT86
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
d1.8t píše:K intervalu výměny oleje bych měl jednu zkušenost. E36 si řekne o výměnu zhasínáním zelených diod v budíku, kterých je tuším 5. Pak se rozsvítí žlutá jako výstraha a nakonec červená pro okamžitou výměnu. Když jsem jí používal jako daily, vycházelo zhasnutí poslední zelený někam kolem 16-17tis. km. Teď kdy se jede prakticky pořád red line zhasne poslední zelená kolem 4 tis. km.
Jak to to auto pozná?
TSs